OV-chipkaart

Arne Jacobsen: ontwerp voor textiel en behang (1950-60)
De boel belazeren? 

De klant is niet te vertrouwen, zie de camera’s, de klant is om belazerd te worden. Het profijt werkt altijd naar één kant onder het motto vele kleintjes maken een groot. Zo worden systemen, typische beheerssystemen, ontwikkeld. Niet gedacht vanuit het belang van de klant. Die klanten worden uitgeleverd aan een of andere vorm van willekeur. De eerlijke klant, niet de profiteur. Die laatste weet altijd wel z’n slaatje te slaan. 

Wie bedenkt een dergelijk OV-chip systeem? Typische technocraten, technocraten uit de Randstad. Lees eens wat de plaatselijke krant uit Maastricht te melden heeft over een reisje van Valkenburg naar Venlo. Drie keer in en uit checken. De reis wordt niet als een reis beschouwd, maar afgerekend op drie trajecten. Veel duurder dus. Veolia ontraadt de reiziger gebruik te maken van de OV-chip. En stel u eens de reiziger voor van Luik naar Venlo met overstap in Maastricht en Roermond… 

Limburg toch maar in zijn geheel bij België? Op vele terreinen ongetwijfeld een grote vooruitgang voor deze provincie. Benauwend dat eng nationalistisch denken. 

Nederland ligt dat nog wel in Europa?


Uitgelicht: Arne Jacobsen – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.