Het fatsoenlijke onfatsoen van een anonymus

Maastricht: hoogwater in de Maas nabij Borgharen, met zicht op Boschpoort
“Laat ik vooropstellen dat het in persoon beledigen van mede-forumgenoten vanwege hun mening sowieso niet is uit te leggen, maar dat heeft meer met beschavingspeil te maken, vooral het gedeelte beneden NAP.”Aldus trol Maria Pekelharing op 11 augustus j.l. bijna een jaar nadat hij begon met een niets ontziende hetze tegen personen die zijn mening niet wensten te delen. Die hetze valt slechts door hemzelf in alle eerlijkheid uit te leggen. Helaas, hij is kopje ondergegaan, de beschaving voorbij, valt te concluderen.

Nog een vraagje. Op wiens portemonnee heeft deze trol zijn leven kunnen slijten? Waar heeft hij werkelijk kennis van, welk ambacht beheerst hij? Welke maatschappelijke verdiensten heeft deze trol op zijn conto? Geen enkele, slechts een enorme angst voor ziekte en dood speelt hem parten, zo valt ook onderhand te concluderen.

In zijn antwoord aan Leen Karman vervolgt hij, ervan uitgaand dat het medium vluchtig is en bijna niet te controleren valt op malversaties (ter herinnering: deze persoon schreef in het verleden onder de namen Willem Nijmegen en Willem van Gelre, nog afgezien van talloze trolnamen):


“Om uw andere vragen te beantwoorden: als ik tegen links trap doe ik dat gefundeerd, en onderbouwd met argumenten. Soms laat ik die achterwege omdat ze bekend worden verondersteld, na honderd keer aan de orde te zijn geweest. Daarentegen ervaar ik de trappen vanuit links doorgaans juist als ongefundeerd, en derhalve vaak eindigend in op de man spelende scheldpartijen, voorzien van al even ongefundeerde stempels en etiketten.”Nooit heb ik dit personage kunnen betrappen op gefundeerde en onderbouwde argumenten. Graag nodig ik lezers uit ze op te sporen, mogelijk heb ik pakweg vanaf oktober 2008 hier of daar wat gemist.

Uit het slot van zijn reactie komt ten volle zijn paranoia aan de oppervlakte. Begrijpelijk dat hij er bij de moderator in slaagde mij van het forum te weren. De goeie man gelooft zijn eigen woorden. Dat is nu wel duidelijk. Dat een moderator dit ziektebeeld niet onderkent, valt hem nauwelijks kwalijk te nemen. Alleen, hebben fora een speciale aantrekkingskracht op verweesde zielen? Het schijnt zo. En wat richten ze aan, lieden van het formaat Maria Pekelharing, formaat in hun eigen ogen dan wel te verstaan?


“Toch vraag ik me af wat u beoogt. Voor een eenstemmig anti-Wilderskoor lijkt dit forum me niet geschikt. Dat is meer iets voor de groep ‘verontruste’ briefschrijvers, dus van het kaliber Maarten van Rossem, even morsig van uiterlijk als van mening. Ik kan me niet voorstellen dat u al die aartskankeraars buiten de forumdeur wilt zetten, dat zou immers gelijk het einde van dit forum betekenen, ingeluid door zoetgevooisde samenzang vanuit linksgesmeerde keeltjes, welluidend klinkend vanuit een minaret.”Een lezer, minder vertrouwd met het fenomeen paranoia, zou kunnen veronderstellen dat dit personage aan zijn zoveelste maskerade bezig is met als doel zijn biografie weer een beetje glans te geven. Dat was bij mij ook de eerste gedachte. Ondertussen neig ik steeds meer naar de optie dat we hier van doen hebben met een paranoïde persoon. Deze optie lost vele raadselen rond deze anonymus op. Angstig, fascistoïde, misplaatste superioriteit. We kunnen nog wel een tijdje doorgaan, maar laten we het hier voorlopig bij laten!

Bent u niet overtuigd? Lees dan eens de PDF’s onder het blog “Het slijpen der geesten” en wel de deeltjes Louis Sartorius. Duidelijker kan bijna niet. Alle relevante discussies van en met de gepekelde haring Willem staan erin!
 


 

 

Uitgelichte foto: Borgharen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.