Nieuwe Orde…

Bruno Barbey: A Beddhuin man leads a pair of camels down an asphalt road – Abu Dhabi, UAE (1981)
…en een anonieme pleitbezorger in het opinieforum van de NRC

Als internetfora een beetje de barometer vormen van het politieke klimaat kan het geen kwaad om eens tot een overzicht te komen van allerhand schrijfsels. Pro en contra iets, thema’s en vooral propaganda. Het NRC-forum is er a.h.w. geknipt voor. Compact en overzichtelijk. Als participant krijg je na verloop van tijd zicht op de standpunten en ideologische motiveringen van andere deelnemers. Zeer kras komt een en ander aan de oppervlakte als het beladen onderwerpen betreft die je kunt rangschikken onder de noemer “law and order”. Ook de aangedragen oplossingen voor (vermeende) problemen leveren een vaak helder beeld op over hoe er gedacht wordt. 

Bij de meeste participanten die een uitgesproken reactionair standpunt innemen gaat het vaak om één aspect van de zaak. Bijvoorbeeld het kostenplaatje, het gevaar van de Islam of het denken in complotten, zoals op het gebied van de klimaatsveranderingen. 

Een van de deelnemers, waarvan ik noodgedwongen meer notitie heb moeten nemen, verstaat de kunst om een groot aantal van de aangekaarte problemen tot onder een noemer terug te brengen, met Wilders als de grote verlosser in tijden van nood. Antisemiet in hart en nieren. Feitelijk is hij de meest interessante van alle deelnemers met een reactionair standpunt. Maar nu loop ik vooruit. Eerst wil ik als een soort documentatie zijn gehele oeuvre hier publiceren. Hij geeft telkenmale blijk bijzonder trots te zijn op zijn verworven inzicht, dus er een compilatie van maken zou tegen de geest indruisen van deze persoon.

Momenteel zijn twee deeltjes klaar. Eentje behelst zijn eerste periode onder de naam Willem, vervolgens onder de naam Willem Nijmegen. Ze gaat tot de jaarwisseling 2008/09. De tweede reikt tot januari 2010. De derde zal mogelijk later verschijnen. De bestanden zijn als PDF te downloaden.

De bijdragen in chronologische volgorde lezen is zeer verhelderend, zo heb ik ervaren.

Collabokrant De Misthoorn WO II
Wat graag zou Pekeltje wegkijken, zoals vroeger, toen er nog orde heerste. Wedden? Begrijpelijk toch als je, als we hem mogen geloven, je zoveel aan eigen bezit gelegen is. Of uitgedrukt in zijn cryptische bewoording: “Meer mens met minder mens.” Lebensraum, zogezegd, voor de Übermensch…

“Wilders heeft geen bloed aan zijn handen…, breekijzer Wilders…” Pekeltje heeft nog een ander idool, Petit Nicolas. Gaan ze samen de geblondeerde profeet en Sarko?

Om Pekeltje te plezieren een kleine mededeling:

DrugstoreUitgelichte afbeelding: Kamelen – @ Bruno Barbey – bron
Cartoon: Le Monde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.