Blanke billen…

Marcel Duchamp – fragmenten “La Mariée mise à nu par ses célibataires, même” (1934)
Laten we eens kijken wie de blankste billen heeft. Een mooi rond en verleidelijk onderwerp. Ook niet meteen zo frontaal als bij de mensen van Frontaal Naakt. Deze site kwam al eens ter sprake. Nee, Frontaal Naakt is het ook niet bepaald. Zeker die foto’s niet, frontaal en weinig inspirerend. Zou veel beter kunnen en moeten. En waarom frontaal? De keerzijde mag ook gezien worden, de minder harde kant, zullen we maar zeggen.
Zigeuners, Sinti en Roma, hebben weet van erotiek. Hun dans, muziek en hun kleding. Een blote borst is het dat? Nee, de benen, de heupen, de billen zijn erotisch, wekken erotisch verlangen. Daar ligt de bron van alle leven, van de vruchtbaarheid. Zigeuners beseffen dat, en ook dat maakt hun cultuur zo bijzonder.

Tja, als je je verlangens projecteert op het onzichtbare, je erotische verlangens op deze wijze sublimeert en je je zo bloot geeft als Gloria, Gloria van der Spek uit Stadskanaal, en zo stom bent om je billen te verbranden, moet je op de blaren zitten, die kun je dan moeilijk tonen. Geen gezicht. Blank zijn ze ook al niet, die billen krijgen we dus gelukkig niet te zien. Wel andere, zeer lieftallige en o zo zinnelijke. Zo ontbloot een vrouw zich die weet heeft van erotiek, van de liefde, van de liefde bedrijven. Eentje die met ene Johannes van het Kruis naar bed gaat heeft hier geen weet van. Die is dwaas, miskent het ware leven.

Gloria is, zoals ze zelf zegt, een dom blondje. Die bestaan dus ook, domme blondjes. Zo verschrikkelijk dom is ze dat ze achter Willem, pardon, Maria uit Nijmegen blijft aanhollen. Gek, ze houdt niet van billenknijpers, heeft ze ons eens toevertrouwd, maar ze zet wel alles op het spel, zelfs haar liefde voor Christus, voor iemand die de kat in het donker knijpt. Onbegrijpelijk, die vrouwelijke psyche.

Het zou allemaal niet zo erg met haar zijn, alledaags bijna, als ze niet zo’n kreng was. Jazeker, een kreng. Lasteren, roddelen, liegen en bedriegen gaan haar ongemeen goed af. En poeslief doen tegen de oudbakken fascist van het forum. Komt dat doordat beiden van katholieke huize zijn, stiekem zijn, zich verschuilen, geen contact wensen? Ik denk van wel.

Waarom is zij zo bang, zo asociaal? Zelfs een excuus kan er niet vanaf. Bovenal durft ze niemand onder ogen te komen, in de ogen te kijken. Wellicht komt het door een gebrek aan vrouwelijkheid, aan erotische uitstraling? Daar heb ik verder geen mening over.

Haar blote billen, met of zonder blaren, zullen we van haar nooit te zien krijgen. Haar vorm van schaamte bij al haar schaamteloosheid. Even schaamteloos als haar vriendje, schuilgaand achter Willem Nijmegen, Willem van Gelre, Kim de Wit, Janneke van der Veer, Maria Pekelharing, en, en, en… De schaamteloze trol uit het Nijmeegse, daar kwispelt ze voor, o zo zoetgevooisd… Voor een doortrapte fascist, geen twijfel mogelijk en die dwaas uit de veenkoloniën komt maar niet tot bezinning! Een dom blondje, die Gloria, dat is zeker.

 
Uitgelichte afbeelding: Marcel Duchamp – bron
Foto’s: © Jonathan Leder / Stanley Kubrick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.