Emile Roemer en Gloria!

Luca del Puppo
Haatzaaien, liegen en bedriegen, deelnemers beledigen en bespotten, smaad en laster, dat alles kan en mag in het opinie forum van de NRC. Erop wijzen niet.

“Ja een zeer benepen en vooral haatdragend mannetje, die (…). En het maar niet kunnen laten de oude etikettendoos weer van zolder te halen. Zo’n uiterst aimabele man als Roemer weer te linken aan Mao is ronduit onoorbaar.” 


Wie linkt in dat forum iedereen steeds met haat, Mao en Pol Pot? Dat stuk goor ordure uit het Nijmeegse! Het orakel van de PVV, van Wilders. De evenknie van Gloria, het orakel van de SP. Extremen en extremisten vinden elkaar altijd, in al hun stiekemheid, hun goorheid. 

En waar blijven de fatsoensrakkers? Heb nou eindelijk eens lef. Om een stemverklaring af te geven, daar is werkelijk geen enkele moed voor nodig! Stelling nemen tegen fascisten en hun collaborateurs, dat is gevraagd. Of hebben jullie nog nooit gehoord van fascisme, kennen jullie de ware aard niet van fascisme?

Reageer eens. Anders blijft van alles in de lucht hangen en wie is dan de lachende derde? Aan een beetje politiek vernuft en mensenkennis ontbreekt het u toch niet? Dat is wel wat anders dan iemand de maat nemen. Daar word ik een beetje onpasselijk van. Voor het overige, geholpen heb ik nu meer dan genoeg, het woord is onderhand aan de lezer, aan de deelnemer van het NRC-forum.

Ook, treft u ergens in dit weblog, volgens uw eigen inzichten, een onjuistheid of ongerijmdheid aan van mijn hand, laat me dat dan per direct weten. Uiteindelijk ben ook ik alleen gebaat bij correctheid en een volledige openheid van zaken, al lijkt dit blog al bij al maar een petit’histoire! 

Iets anders nog. Valt de handelwijze van Pekeltje en die van Gloria onder het privaatrecht of, omdat het hier een publieke zaak betreft, onder het strafrecht? Mogelijk levert het een mooie casus op voor de strafrechter. In anonimiteit beoefende smeerlapperij aanpakken, dat zou wat zijn. Slachtoffers staan nog steeds in de kou, daders worden nauwelijks aangepakt, aldus Pekeltje. Hij kan het weten. 

Voor de duidelijkheid. Zouden we niet eens kunnen beginnen met het min of meer erkende symbool voor haat te plaatsen bij stukjes die aanzetten tot haat, haat verspreiden en waarvan de verspreiders denken zich anoniem uit de voeten te kunnen maken? Het schept ongetwijfeld helderheid in het debat en de daders worden a.h.w. gebrandmerkt. 

“Ik ben voorstander van een site, waarop alle plegers van (nader vast te stellen) gewelds- en vermogensdelicten met foto, naam en toenaam vermeld staan, want niets werkt zo preventief als ze uit hun holen trekken en publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Er vallen nog steeds te veel slachtoffers om dat schorem (en nee, ‘boefjes’ zijn belletjestrekkers) vrijuit te laten gaan met taak- en andere onzinnige straffen.” 


Aldus Pekeltje vanuit zijn hol, wat let ons? Is het onfatsoenlijk om het beestje bij z’n naam te noemen? Een losgeslagen fascist die metgezel van Gloria, wat denkt u?

Of ontbreekt het u, lezer, aan enigerlei voorstellingsvermogen? Het kan ook zijn dat het u ontbreekt aan energie, maar er is echt geen fantasie voor nodig om in te zien wat deze fascist heeft aangericht en nog aanricht. Tomeloos, zo gaat deze fascist te werk, jazeker. Gaat u eindelijk eens op trollenjacht?
Of wilt u geen discussie, een discussie over fascisme bijvoorbeeld?

En wat is fatsoen, elementair fatsoen? En hoe reageert onze schat, dame Gloria, een dag later op het bovenstaande?

Je zult toch maar door haar, volkomen knettergek als ze overduidelijk geworden is, de lof toegezwaaid krijgen. Je staat er dan wel mooi gekleurd op. Nee, dan nog liever smaad en laster, dan weet je tenminste dat je op de goede weg bent. Maar complimenten, uit haar mond, van die volkomen dwaas? Ik zou me rot schamen: Heb je het gezien, Leen? Geen woord over mij Leen! 

Ja Pekeltje, vertrouwd als hij, zo te lezen, is met de psychiatrie had dit allang begrepen. Een gek moet je altijd gelijk geven en over de bol aaien. Zo hou je ook een beetje controle over een dergelijke dwaas. Hij, en in dit geval een zij, gaat a.h.w. dansen op de maat die jezelf aangeeft. Het resultaat valt in bedoelde discussie bij de NRC te lezen. Wat zo’n Roemer niet allemaal losmaakt… 

Voor ik het vergeet, Jerry Mager, van harte welkom bij de Sartorius-familie. Op het moment is het een beetje rommelig vanwege die vlegelstreken, maar we komen er met zijn allen, Paul Lookman, JN de Graaff, Alphonse Scaf, Hanneke van der Meer, Veronica Cramer, Mostafa Mouktafi en… wel uit! 

Ook genoten van het stukje van oedipa maas? Over Wilders en dat slopen. Deed me ergens aan denken of beter aan iemand denken. Slopen die handel, slopen die democratie! Wie heeft het voortdurend over slopen en breekijzers als Wilders? Goh, weet u nog toevallig wie? Ja, in dat forum van de NRC is het genieten geblazen.

Wees er van overtuigd, Jerry Mager, ontmoetingen met leden van de Sartorius-familie kunnen heel gezellig en vruchtbaar zijn. Heb geen schroom. Een IP-ban meer of minder, wat maakt het uit. Zo belangrijk is dat forum niet. Op mij komt het over als een vorm van egotripperij.

Als familie staan we sterk en kunnen onze eigen wegen bewandelen. Zie maar, over belangstelling heb ik niet te klagen en dat in een halfjaartje met stukjes over paranoia, trollen en een poppenkast! Maak ook een account aan, wel zo gemakkelijk. En vergeet de vrouwtjes niet, de echte!
Voor het overige, een hartelijke groet van mij en de familie!


Links:

SP-leider Roemer presenteert alternatief regeerakkoord ‘over links’
Swastika nu universeel symbool van de haat
Maria Pekelharing op 11 augustus 2010
Vindt u dat kraken verboden moet worden?
oedipa maas

 
Update: In haar opperste wijsheid heeft de NRC gemeend de fora van internet te verwijderen, Ze pleegt daarmee geschiedvervalsing. Met welke reden?
 
Uitgelichte foto: bron – Ingevoegde foto: Catpower – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.