De fascist van dienst bij de NRC, als Januskop aan de bal en op de man

Don’t Look Back


 

EEN PROEVE VAN HET INTELLECTUELE NIVAU BIJ HET NRC-FORUM

Zeer geliefd bij de moderator, Pekeltje, iemand die wist hoe je in een veelheid van gedaantes kon optreden.
 “Leen Karman
Na uzelf weer eens en publique te hebben opgegeild, zie ik buiten de poedersneeuw neerdalen, dus ik mag aannemen dat u eindelijk bent klaargekomen. Kennelijk moet linksbuiten Starink daarbij wel de hand aan de verschrompelde trekker houden, want alleen lukt het u weer eens niet. Viagra misschien? Dat helpt u ongetwijfeld meer oog voor het doel te krijgen, al gaan de meeste ballen naast, maar u hoeft in ieder geval niet meer op de man te schieten.”


Pekeltje


“E.Starink
U doet er goed aan voortaan wat langer te procrastineren. Dat U mijn berichtje na 1 uur en 14 minuten al heeft beantwoord, wijst uit dat U onvoldoende nadenkt over wat U schrijft. Net als Uw beschermeling Karman, leest en formuleert U niet zorgvuldig. (…)Ik heb het al in een eerdere discussie gezegd, en herhaal het nog maar eens: ik sympathiseer met de PVV omdat de partij er met groot succes in geslaagd is een aantal punten op de politie agenda te zetten die anders onbespreekbaar zouden zijn. Dus, goed procrastineren voortaan. (…)
U meent dat mijn bijdrage larmoyant is. U had er goed aan gedaan in van Dale de betekenis van dat woord op te zoeken; ik procrastineer wel, en weet dat het deze betekenissen heeft: te veel en te gemakkelijk vloeiende tranen; sentimenteel-bedroefd; huilerig; klagend. Al procrastinerend had U ook andere bijdragen van mij kunnen vinden (bijv. Wilders benoemt de ellende en de elite ontkent). U kunt daar veel van zeggen: arrogant, betweterig, zelfverzekerd, aanmatigend, scherp, belerend, neerbuigend, beledigend. Deze kwalificaties heb ik allemaal gehoord gedurende mijn 10-jarige loopbaan als cursivist voor 2 tijdschriften. Maar Uw kwalificatie “huilerig” doet vermoeden dat U over een gebrekkige taalbeheersing beschikt of dat U onvoldoende heeft geprocrastineerd. (…)
U beweert dat ik “inkoppen in open doel” had moeten schrijven i.p.v. “inkoppen voor open doel”. Weer te weinig geprocrastineerd. De tweede “in” is pas van toepassing als de bal daadwerkelijk in het doel terecht is gekomen. Ik beschreef de situatie op het moment van inkoppen, dus terwijl ik al inkoppende voor het open doel stond. Omdat ik toen nog niet wist of mijn schot werkelijk in het doel terecht zou komen heb ik “voor” gebruikt. (…)
Overigens valt het menselijkerwijs in U te prijzen dat U Karman probeerde te verdedigen; uit zijn reactie 33 blijkt dat hij het zelf niet kan, of ook te weinig procrastineert. Ik moet nog even procrastineren omdat ik nu nog niet weet of zijn laffe vlucht een antwoord verdient.”

Gerrit


“… de kracht van fantasten. Je gelooft ze graag.” Voetballer of niet…
Een volgende keer over het politieke verleden van…
Over de PSP!


Bekijk ook eens deze foto. Sportiviteit, geen smerig spel, geen ellebogen. Fons van Wissen, kent u hem nog?

 

vervolgUitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.