Oekaze uit Rotterdam

· cinema, fascisme, internet, justitie, media
Auteurs
Early autochrome photograph of Charlie Chaplin in character, by Charles C. Zoller in Hollywood c. 1917
bronOp 18 mei 2010 om 10.50u bereikte me de volgende oekaze uit Rotterdam. Ze was ingegeven door een snelle en eendrachtige samenwerking tussen Maria Pekelharing en Gloria van der Spek, na te lezen onder “Censuur”.

De oekaze:

IP-ban

Steven de Jong

Geachte heer Scaf,

Het spijt me u te moeten meedelen dat uw bijdragen niet meer gewenst zijn op de forums van NRC Handelsblad. Ondanks eerdere verzoeken blijft u doorgaan met persoonlijke aanvallen; enkel en alleen om ruzie te maken. Dat schaadt het aanzien van de discussies op de website.

Bovendien wees iemand erop dat u reacties overneemt op uw weblog, waaronder op deze pagina: http://my.opera.com/Tibaert/blog/wijze-woorden . Ik vind dat er hier geen sprake meer is van citeren, maar van het overnemen van complete discussies.

Vriendelijke groet,
Steven de Jong

Webredacteur NRC Handelsblad

Deze man, journalist of communicatie-wetenschapper, deelt een IP-ban uit. Zijn journalistieke ambacht beheerst hij niet, gezien de malversaties op “zijn” forum en van communiceren heeft hij geen weet. Zie het vervolg op deze oekaze. Onwillekeurig moet je dan aan de uitspraak denken in het forum, nog maar enkele dagen daarvoor, “Meneer De Jong, u bent een fascist!”

Hoe te reageren? Nogmaals maar een poging ondernomen om de zaken voor hem helder te maken. Tussen haakjes, die knul wordt ervoor betaald, ik niet. Ook dat nog…

Mijn reacties, diezelfde dag nog aan Steven de Jong. Tot op heden wacht ik op antwoord…

NRC mei 2010 – Steven de Jong

Een beschaafde krant, die NRC? Wat denkt u? Zeker is dat de moderator bij deze krant zelfs niet de elementaire regels van fatsoen hanteert, om over zijn vakkennis maar helemaal te zwijgen. Geen hoor en wederhoor. Geen inzage over wat de klagers te melden hebben. En de reden waarom ik de naam Louis Sartorius ben gaan hanteren, noodgedwongen moest gaan hanteren, ook vergeten zeker, door deze moderator… Reactie van hem indertijd: “U dient onder eigen naam te schrijven of anders…”

Wat een vervelende man eigenlijk, zo jong en al zo aangepast. Een fascist in een notendop? Wie weet…?

Meneer Steven de Jong, wanneer komt u eindelijk eens met feiten? Is dat werkelijk zo moeilijk? Of hecht u uitsluitend geloof aan een fascist en zijn trawanten? Voelt u zich behaaglijk in hun gezelschap? Zeg dat dan, dan bent u tenminste voor een keer oprecht.

Een ding heb ik goed gezien, een eigen weblog starten. Over belangstelling heb ik onderhand niet te klagen. Al 7500 bezoekers in totaal sinds het begin, tot wel 100 per dag de laatste weken.
Pekeltje zou me best dankbaar mogen zijn met zoveel reclame voor zijn schrijfsels. Integendeel, dat stomme figuur gaat telkenmale weer klagen als mijn naam opduikt. Nee, dankbaar is Pekeltje niet, gebrek aan beschaving zal het zijn dat hem belet ze te tonen.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: