Blijf lachen…

Mitch Rouse: LA interchanges
Zijn mijn ervaringen met de NRC symptomatisch voor deze zich noemende kwaliteitskrant? Zonder enige twijfel. Het beleid bij die krant heeft fascisme geholpen salonfåhig te worden in dit land. Ze heeft een zware hypotheek op zich geladen en gaat onverstoorbaar opportunistisch verder. Zo is inmiddels alle documentatie betreffende de fora van internet verdwenen en dus niet meer oproepbaar en controleerbaar.
 


Schermafdruk 2019-03-05 22.36.11

 

“De achterliggende vraag is waarom de Wilderiaan alhier IN WEERWIL VAN DE NRC-NETIQUETTE wordt toegestaan te spotten met de regels van wellevendheid en logica.
Ik stel het na 40 jaar knarsetandend vast: de slijpsteen die mijn NRC zegt te zijn is vervuild.”

 

 

G.J. Smeets


 


De toestand bij de NRC is beslist ernstiger, geachte G.J. Smeets. Ze laat willens en wetens het vervuilen toe, stimuleert het. Leugen en gebrek aan respect zijn de trefwoorden voor de vervuiling bij deze krant als het haar eigen zaken betreft. Van die vervuiling wil ik geen deel uitmaken.

Let wel, het is niet mijn laatste woord over de NRC, daarvoor heb ik teveel materiaal verzameld, zinvol om een enkeling aan het denken te zetten.

Alvast een voorbeeld, de nog lopende discussie over de “vernieuwing”. Censuur in optima forma. Als PDF te downloaden en vergelijk deze oorspronkelijke (ook daar was al in gesnoeid) met die er nu te lezen staat en huiver.

NRC-lab december 2010-januari 2011


Een nuttige insteek is 234 – Jerry Mager. Even verderop zult u zien hoe de Wilderiaan toeslaat als censor. U kent zijn terminologie? Hersenspoelen, fossiele gedachten, meer mens met minder mens, anaal gefopt, in de stront roeren… Een zeer bijzonder taaltje, zeer toepasselijk voor de NRC nieuwe stijl met die jonge honden die van toeten nog blazen weten. Ach, ze zijn nu gezellig onder zich, die bruine familie, zullen we maar denken.

Bij het scrollen door dat PDF merk ik dat hier en daar een laatste regel beschadigd is. Eentje is hinderlijk, die bij een reactie van Lisa de Wit onder 377. Hier haar complete stukje:


# Lisa de Wit zegt:
donderdag 30 december 2010, 23:00 uur


Dat is toch nieuw voor mij: hetzeblogs, privé-oorlogen en weet ik wat voor ellende van en door Alphonse Scaf. Gewoon iemand die normale berichten schrijft. Hij noemt wel mensen die jammer genoeg spoorloos verdwenen.

Vincent Mertens die mij mist? Leuk om te horen. maar die naam ken ik niet.

Dat je hier afgerekend wordt om het feit dat je geregeld opnieuw je naam moet invoeren en daar mogelijk een letter kapitaal of o.k. doet? Bizar. Alsof je naam er altijd staat. Bij mij in ieder geval niet. Wellicht gevalletje Firefox.

En de goede aanpak van Steven de Jong … Menigmaal zat hij er behoorlijk naast met zijn tendentieuze berichten. Neem bijvoorbeeld zijn artikel van Wikileaks over die journalisten in Irak die vermoord werden. ‘t Lijkt of meer nrc zo geworden is. Jammer.
Wees er van overtuigd, Lisa de Wit, die “Vincent” komt niet zomaar uit de lucht vallen. Alles wijst hier op de onvolprezen Pekeltjes code… Zie zijn gevlei later met pannenkoeken… Tja, ik verval in herhaling. U kent het gezegde van Louis van Gaal? Echt niet om lelijk te doen, “maar ben ik nu zo slim of zijn jullie zo dom?”

Een alleszeggende uitspraak:


“Ik waarschuw U wel. U hebt de illusie dat U de PVV-ers massaal kunt laten afdruipen, maar ik heb al een handvol anti-PVV-ers laten afdruipen”.De NRC vindt het prima zo. Om je dood te lachen.

Vervolgens lees je Bosma, je moet de krant bijhouden, nietwaar? Ik zweer het u, veel, veel leuker dan Pekeltje. Een genot om te lezen, nee dat had ik niet verwacht, een scherpzinnige geest vol humor. Om de talrijke niet-abonnees te gerieven zet ik zijn column er even als PDFje in. Copyright? Och, ik heb er voor betaald, geef de bron aan en maak terloops massaal reclame voor die krant. Wat willen ze nog meer?

Martin Bosma – NRC 2011-01-05
De staatsomroep dicteert het volk de ‘verhitte aarde’


De man is vegetariër, wist u dat? Toch politiek erfelijk belast? Zou kunnen ja. Zie eveneens die hutspot, een ideologische uiteraard, niet eentje met vlees.


Uitgelichte luchtfoto: © Mitch Rouse – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.