Bollen en kopdoekjes

· cultuur, fascisme, ideologie
AuthorsNegentig jaar geleden, toen was ons land nog blank en schoon. Bijna vergeten ook, die prachtige Hollandse kopdoekjes. Veel hoger te taxeren dan die we nu dagelijks waarnemen.


Frappant ook, de blanke Hollander wist nog wat werken was. Onze regenten wisten hoe de massa aan het werk te houden was. Geen gastarbeiders nodig en dat niet alleen. Tevens zorgden ze ervoor dat de Moslims, onze Moslims, ver weg bleven. In Ons Indië, weet u nog? Juist daar werd door de Hollander groots werk verricht. De inboorlingen bleven waar ze thuis hoorden, zodoende was het mengen van rassen hier praktisch onmogelijk, zelfs ondenkbaar. Ja, ons land was blank en schoon. 


Conclusie en vraag. Wat zijn die Moslims ondankbaar gebleken en waar is onze nationale trots, onze eigenwaarde gebleven?


 

Zie hoe de fascistische mannenbroeders met Nederland aan de haal gaan: “Fascisme in Nederland”. Neerlandsbloed heet dat blog, in de taal van de ware fascist. Alleen noemt het sujet fascist zich nu anders en wijst unverfroren de andere kant uit. Ook een kenmerk van de fascist, het is zijn lafheid die het beschuldigend vingertje nooit in zijn richting laat wijzen. Geen spoor van twijfel mag opkomen over de juistheid van eigen daden en wandaden. Begrijpelijk dat een dergelijk sujet zich niet wenst te tooien met het adjectief fascist: “Oranje, blanje, bleu…”.

En zie, zes jaar later doemen ze weer op, die mooie Hollandse en Zeeuwse kopdoekjes. Ze zijn niet uit te roeien, ondanks Wilders.

Muhammed Muheisen/AP 


update maart 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: