Schijn bedriegt…

RA Clayton: Newark NJ
Iedereen weet het, het is o zo simpel. Bekijk een voorwerp in het volle zonlicht en het ziet er vaak geheel anders uit dan ‘s-nachts. De Philips’ proef met vlees bij gekleurd licht is een bekende…

Is het met politieke standpunten zoveel anders? “Les extrêmes se touchent” zeggen de Fransen. Hoe waar, veelal zijn ze keerzijden van dezelfde medaille. Een gevolg van zwart-wit denken, dat zal het zijn. Met een schoolvoorbeeld werd ik vandaag geconfronteerd: “De positieve kanten van het verschijnsel Wilders”. Het volledige artikel:Laura de rasoptimist: positief over de PVV

Afgelopen jaar, juni 2010,  heb ik op de PvdA gestemd. Jawel, die partij met enorm zetelverlies en een partijleider die niet helemaal geschikt is voor deze baan (Job Cohen lijkt me overigens een hele sympathieke man, maar hij is te lief voor de Tweede Kamer, vind ik). En zoals het een echte PvdA’er betaamt (ik moet toegeven, tijdens de gemeenteraadverkiezingen heb ik op GroenLinks gestemd), ben ik fel tegen de Partij Voor de Vrijheid en zijn geblondeerde voorman.

Ik kan er wel uren over doorgaan wat er fout is aan deze partij. Maar dat ga ik niet doen. Nee, ik ga het eens van de positieve kant bekijken. Jawel, ik ga onmogelijke der onmogelijke doen. Wish me luck.

1. We hebben iets om over te klagen.
Klagen doen wij veel en graag. Over het weer, de buren. En over de PVV. Dit is zelfs één van mijn favoriete bezigheden. Zonder deze club van idioten zou ik toch heel wat minder gespreksstof hebben.

2. Het laat de diversiteit van onze maatschappij zien.
Ja. Helaas. In ons land zijn er mensen met een IQ van 50 (dat is dus minder dan een aap, want die heeft een IQ van 70), die vaak uit Limburg schijnen te komen (goh, welke geblondeerde man komt daar ook vandaan?) en een bord voor hun kop hebben die de PVV steunen. Ach, wat zal ik zeggen. Naast dit soort apen (oh nee, geen apen, want die zijn slimmer) lijken wij alleen maar intelligenter, toch?

3. Het biedt werk voor journalisten, striptekenaars, columnisten en andere creatievelingen.
De PVV wordt overspoeld met schandaal na schandaal. De journalisten hoeven er geeneens diep voor te graven, het ligt allemaal op straat. De kranten moeten vol, nou, de PVV zorgt voor genoeg materiaal!

Zo. Het is me maar mooi gelukt. Ik heb het positieve in de PVV gevonden. Vanaf nu mag ik mezelf een echte rasoptimist noemen.En nu komt de grap. Intolerantie, censuur in het klein,  gewoon miserabel.  Je reageert omdat hoe ook verpakt het precieze spiegelbeeld van het Wilders’ denken getoond wordt. M’n reactie, die niet werd opgenomen:


Soms en soms vaak zijn critici van Wilders geen haar beter dan deze racist…. Apen, IQ, Limburger… Het is van hetzelfde laken een pak, helaas. Politiek o zo dom…

Sluit je aan bij Mensa…  Tibaert-blog: “mensa”

 
Overigens jammer, ook daar valt het Wilders-gepeupel aan te treffen… IQ met slechts een paar promille onder 150…

Kennen jullie de uitspraak over angst om voor dom versleten te worden?Nou ben ik benieuwd of de reactie op dat gedoe zal worden opgenomen: Jaja, schijnen… Schijn bedriegt.


 
“Ja. Helaas. In ons land zijn er mensen met een IQ van 50 (dat is dus minder dan een aap, want die heeft een IQ van 70), die vaak uit Limburg schijnen te komen (goh, welke geblondeerde man komt daar ook vandaan?) en een bord voor hun kop hebben die de PVV steunen. Ach, wat zal ik zeggen. Naast dit soort apen (oh nee, geen apen, want die zijn slimmer) lijken wij alleen maar intelligenter, toch?”

 
Mijn commentaar op deze redenering niet opgenomen. Hoeft niet… Zet ze op mijn blog. Vertel mij wat over schijnen en lijken. Groet!Ja, onze aankomende studente in de literatuur-wetenschappen heeft deze reactie wel opgenomen. Maar vervelend, nu gaat ze bij Krapuul zeuren. Zo blijf je bezig. En wat begrijpt ze weinig, staat ze snel klaar met oordelen. Benauwend, ze weet zelfs wat haat is, lees ik in haar biografie. Zelfs deze futiele kwestie mij netjes op haar blog te laten afronden staat ze niet toe. Zo’n houding noemden wij in onze jonge jaren reactionair en typisch rechts. Zo denk ik er nog steeds over…
 


BRON
Laura denkt


 


Uitgelichte foto: RA Clayton – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.