Travestieten

Ernst Ludwig Kirchner
In dit weblog valt het nodige te lezen over de perfecte Wilders-kloon en zijn schunnige activiteiten in het vroegere NRC-forum. Als een kameleon kon hij van naam en gedaante veranderen. De meeste opvallende was de switch van het mannelijke Willem Nijmegen naar Maria Pekelharing. Zijn connecties met wat later PVV ging heten bleven duister. Wel was duidelijk dat hij geen enkel middel schuwde om critici van Wilders het leven zuur te maken of ze te doen bannen. Een anonymus, een trol, een buikspreker van Wilders als travestiet. Boeiend wordt het als hij het heeft als ‘wijf’ over sexualiteit. Dat was vooral het geval als de Islam in het geding was of er bijgesleept kon worden.

Op 30 januari verschijnt er een stukje ter discussie n.a.v. een krantenartikel van de antropoloog Oskar Verkaaik over onze acceptatie van homosexualiteit. Hij trekt een vergelijking tussen acceptatie van identiteit en praktijk, hier en in Pakistan. Waarom ik er hier over te spreken kom? Omdat uitgerekend weer uit de hoek van die vrijheidslievende PVV-ers men geen jota begrijpt als je er een stukje aan wijdt. In stompzinnigheid tracht men elkaar te overtreffen. En dat geeft te denken ook m.b.t. de tolerantie van die identiteit. Die is flinterdun. Ga maar eens te rade bij het ‘stemvee’ van de PVV.


Voor het gemak, hier de copie van mijn reactie indertijd. Het origineel staat hier.


Alphonse Scaf zegt: 
zondag 31 januari 2010, 15:33 uur 

Weet u waar ik meteen aan moest denken bij het lezen van de bovenstaande inleiding en de eerste reacties? Aan travestieten… En wat valt te lezen in het artikel van Verkaaik in de krant die een uur later in de bus viel? Prachtige en verleidelijke travestieten op het Pakistaanse platteland! En juist ja, wie had alweer het verbod ingevoerd op homoseksualiteit in Pakistan? De koloniale machthebber. Een zeer westerse en christelijke machthebber.

Laat ieder voor zich nou maar eens nagaan hoe flinterdun die tolerantie t.o.v. het seksueel ‘anderszijn’ is. Ze doet me te verdacht veel denken aan de tolerantie die gastarbeiders en zigeuners ten deel viel in de jaren zeventig. Is het zelfs vaak niet veel meer een vorm van opgelegde correctheid? Hoe snel zoiets kan omslaan zien we nu. Zeker met die voortdurende slogan van ‘joods-christelijke’ waarden.

Ja, een vriend van me heeft de gevolgen van aids niet overleefd. Ook hij ging graag naar Marokko, Tanger was zijn lievelingsstad. Lees het artikel van Verkaaik… of liever nog de autobiografische roman van Mohamed Choukri (de Engelse vertaling is van Paul Bowles!).

Ook dit nog: geitenneukers. Mensen die het lef hebben hier mee aan te komen hebben overduidelijk hun eigen verleden onderdrukt. Zeker de roomsen onder ons zouden beter moeten weten, zeker in deze periode van het jaar. We naderen namelijk weer de carnavalstijd. De tijd vroeger in katholieke streken dat op het platteland de knechten en meiden het met elkaar mochten doen. En voor de rest van het jaar? Wat dacht u? Details overbodig dunkt me. 

Die paternalistische christelijk cultuur toch.

En viel tot voor kort homoseksualiteit niet onder het strafrecht?


ps: Jammer ook, dat we onder eigen naam moeten reageren. Vooral bij dit soort onderwerpen. De herkenbaarheid bij anekdotes en voorbeelden wordt te groot om ze onder deze voorwaarde hier te ventileren.


Het is maar dat u het weet. In de ogen van PVV-ers ben ik nu een travestiet.  Maar als zo vaak, mij kwetsen ze hier niet mee, ze tonen slechts hun bekrompenheid aan t.o.v. van andersdenkenden. Andere vormen van leven en cultuur worden door hen bestempeld als achterlijk of in het gunstigste geval als toerist zijnde als exotisch. De gevolgen kennen we inmiddels in Nederland als ze een stem krijgen door een volksmenner. Op Twitter laten ze hun zielige gedachten de vrije loop. Goh, je bent cultuurminnaar of je bent het niet.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.