Jeannie en haar verleden

Antonio Bueno: The Painter and the Model (1952)
Even oppassen. Het gaat anders lijken op een overkill. Zo is het beslist niet bedoeld. Jeannie vertoont teveel gelijkenissen met de grote Leider om haar eenvoudig te negeren. Grote woorden over onderwerpen en mensen waar men niet het minste benul van heeft zijn beider handelsmerk. In het blog Outre Meuse kom ik erop terug.

De dagelijkse praktijk van Wilders en z’n trouwe horde is er eentje van verdacht maken  en de mond snoeren van ongewenst. Een inhoudelijk debat gaat men voortdurend uit de weg. In de Tweede Kamer of in de kroeg, via de media. Met die media is iets bijzonders aan de hand. Iedereen, die niet volgens het stramien van Wilders spreekt zaait haat, is links, deugt niet.

Het is een ritueel geworden. Alles wat men doet om de z.g. haat te bestrijden is geoorloofd. In het weekend maakte ik ‘t zelf weer mee met m’n Twitter-account TibGrim. Vervolgens treed het mechanisme van de omgekeerde bewijslast in werking. Toon maar aan dat je geen haat zaait, niet mensen schoffeert. In mijn geval wordt dat zelfs onmogelijk. Ik kan niets aantonen, doodeenvoudig omdat ik niet meer bij mijn spullen, mijn reacties op Twitter, komen kan…

Lees tegen deze achtergrond nogmaals dat nachtelijke niet-gesprek met Jeannie. Voor de leesbaarheid heb ik het nu in chronologische volgorde gezet.


 
sartoriusmtr 1:31am
@____Jeannie____ Mooie foto’s zie ik. Maar ik kan er niet bij. Die mooie dame met bril komt me bekend voor. Wie is ze?

sartoriusmtr 1:34am
@____Jeannie____ Een beetje onhandig ben ik wel. Vergeet er de link bij te doen ow.ly/i/gqWC Zie je, die bedoel ik, de 2de van links.

sartoriusmtr 1:48am
RT @____Jeannie____ Ik verberg me niet achter een AVA, en een nick. Dat maakt het verschil!!! #PVV

____Jeannie____ 1:49am
@sartoriusmtr Wat zegt U~?

sartoriusmtr 1:58am
@____Jeannie____ Hebt u de schermafbeelding gezien. Zit er als een linkje bij, had ik bij de eerste tweet vergeten.

sartoriusmtr 2:05am
@____Jeannie____ Hebt u de foto gevonden, die ik bedoelde?

____Jeannie____ 2:11am
@sartoriusmtr Waarom hou je niet eens op om steeds over mij te beginnen! Als je hier mee door gaat ga ik aangifte doen en wel in Mstr.

sartoriusmtr 2:11am
@____Jeannie____ Mevrouw, kan het het zijn dat ik met een foto van m’n vrouw te maken heb?

____Jeannie____ 2:12am
@sartoriusmtr Mijn laptop neem ik mee. Ga verder met je leven en laat mij met rust!!!

sartoriusmtr 2:13am
@____Jeannie____ Mevrouw, waarom geeft u mij geen uitsluitsel?

sartoriusmtr 2:23am
@____Jeannie____ Mevrouw, ik tref een foto van m’n vrouw bij u aan. Dat bevreemd me. Verder is de vraag open wat bent u daarmee van plan?

sartoriusmtr 2:24am
@____Jeannie____ Een volgende kwestie is een juridische. Dat kan voor u een pijnlijke kwestie worden, vrees ik, voor u…

sartoriusmtr 2:25am
@____Jeannie____ Mevrouw degene die mij lastig valt bent u. Niet de zaken omdraaien. Iets dat u voortdurend doet.

sartoriusmtr 2:26am
@____Jeannie____ Mevrouw, weet u toevallig de oorzaak warom mijn TibGrim account ‘suspended’ is. Bent u bij die actie betrokken? #PVV

sartoriusmtr 2:28am
@____Jeannie____ Ach ja, u gaat van iets aangifte doen. Van wat dan wel, als ik vragen mag?

sartoriusmtr 2:33/2.34/2.36am
@____Jeannie____ Mevrouw, u hebt grote problemen met een antwoord te geven. Hebt u wel eens van een onrechtmatige daad gehoord? In mijn optiek hebt u zich hier al meermaals schuldig aan gemaakt. Mevrouw, internet is geen rechtsvrije of rechteloze ruimte. Wist u dat nog niet? Mensen valselijk beschuldigen kan ogenschijnlijk via internet, maar ik wil u bij deze waarschuwen.

____Jeannie____ 2:34am
@sartoriusmtr NEE, want ik was vandaag niet eens thuis. Als jegoed nadenkt weet je dat ik dat niet gedaan heb. Dus als je zo door gaat>

____Jeannie____ 2:35am
@sartoriusmtr ga ik aangifte doen, fatsoenlijk langs de normale weg en dan mag de politie het uitzoeken voor me.

____Jeannie____ 2:37am
@sartoriusmtr Je beticht mij van iets wat ik niet gedaan heb. Vraag jij je niet eens af hoeveel mensen je tot GEEN vriend hebt op twitter!

____Jeannie____ 2:38am
@sartoriusmtr Dat verklaard een hoop denk ik!!! Denk daar maar eens overna voor dat je mensen beticht van iets.

sartoriusmtr 2:38am
@____Jeannie____ Zo zo, je gaat aangifte doen. Van wat dan wel? Maar terugkomend op die foto, want dat was de reden dat ik op u reageerde.

sartoriusmtr 2:39am
@____Jeannie____ U eigent zich het beeldmerk van mijn vrouw toe. Daar al gaat u over de schreef. Nogmaals, wat bent u met die foto van plan?

sartoriusmtr 2:41/2.42am
@____Jeannie____ En nu nog eens terugkomend op dat geblokkeerde account. U weet er meer van, veronderstel ik, want u zegt als ik goed zou nadenken zou ik moeten weten dat… Uit uw woorden maak ik op dat u wel op de hoogte was. Mag ik weten wie de dader is?

____Jeannie____ 2:43am
@sartoriusmtr Ik stop er nu ook mee, ik heb jou nooit lastig gevallen, jij valt mensen aan die PVV stemmen, ik draai niets om en dat weet >

____Jeannie____ 2:45am
@sartoriusmtr je verdoms goed. JIj zit hier de boel te verzieken op twitter en PVVers te bachen, en ook VVDers lees je eigen tweet eens!

____Jeannie____ 2:46am
@sartoriusmtr Gaa zo door dan kom je daar achter. Je valt me lastig en gooit mijn tweets op internet en je schrijft blogs met mijn naam >

sartoriusmtr 2:47am
@____Jeannie____ Goh, hier hoor ik van op. Ik beticht… Ik was toch die luie, nietsdoende bankhanger aan het staatsinfuus of zoiets?

____Jeannie____ 2:48am
@sartoriusmtr Je doet iets wat strafbaar is. Ik ga je weer blocken. Ga zo door jij maakt echt VRIENDEN hier, NOT.

sartoriusmtr 2:48am
@____Jeannie____ U kende me helemaal niet en ik vroeg, nadat u met mij contact had gezocht iets over werken, hard werken. Mijnwerkers…

sartoriusmtr 2:49/2.50am
@____Jeannie____ Goed, dat valt nog allemaal na te lezen, gelukkig. Maar voor de derde maal, die foto. Want voordat u definitief weer de zaak op zijn kop zet, daar begon dit contact onder deze account mee. Wat moet u met die foto? Antwoord graag.

____Jeannie____ 2:51am
@sartoriusmtr Als iemand 24-7 op interet zit kan hij niet werken, onmogelijk. En dan zij het inderdaad subsidieslurpers en bankhangers.

sartoriusmtr 2:51am
@____Jeannie____ Dame, geef antwoord, die foto…

sartoriusmtr 2:53/2.54am
@____Jeannie____ Mevrouw, die foto… daar wil ik antwoord op en dat recht heb. En ik zit hier al helemaal niet om vriendjes te maken. De idee alleen al… Over politiek en openbaarheid en vrijheid en en en… een ander maal. En nu, die foto…

____Jeannie____ 2:53am
@sartoriusmtr Welke foto? Die van je vrouwke, die heb je zelf bij je fotos staan toch, dus waar maak je j… (cont) deck.ly/~JNSG0

sartoriusmtr 2:56am
@____Jeannie____ Van techniek hebt u geen enkele notie… Veel, heel veel van mijn tweets zijn geprepareerd. Dat wil ik u wel verklappen ja.

____Jeannie____ 2:57am
@sartoriusmtr Ik heb mijn net zoals jou mijn politieke mening en die laat ik me door jou niet verbieden. Jij mag de hele dag gal spugen >

____Jeannie____ 2:58am
@sartoriusmtr over PVVers en VVDers omdat ze niet in jou straatje passen en wij moeten zwijgen, ja hallo! Ben jij GOD!

sartoriusmtr 2:58/3.00am
@____Jeannie____ Dit is van een grenzeloze onbeschoftheid. Waar maak ik me druk om? “vrouwke” zegt deze dame doodleuk. U doet inbreuk op onze privé sfeer. Meermaals al hebt u mijn vrouw op een gore manier betrokken in uw tweets, ook aan derden. Dat weet u.

____Jeannie____ 3:00am
@sartoriusmtr Ik wil hier gewoon leuk twitteren, meer meer en niet minder ongeacht waat dat over gaat, politeik of niet.

sartoriusmtr 3:01/3.02/3.03am
@____Jeannie____ U gaat voortdurend over de schreef en u beseft het zelfs niet. Daar kan mijn verstand niet bij. Bent u werkelijk door alle goede geesten verlaten? A propos dat blog. Daar komt een vervolg op. Geheel binnen de normale juridische kaders. Daar belief ik me aan te houden, ook hier op Twitter.

____Jeannie____ 3:04am
@sartoriusmtr Waarom blijf je mij benaderen, geef me daar eens een antwoord op? Ga gewoon verder met je 24/7 internet leven.

sartoriusmtr 3:06am
@____Jeannie____ Nog heb ik geen uitsluitsel over die foto, met welk doel hebt u die foto zonder toestemming overgenomen?

____Jeannie____ 3:06am
@sartoriusmtr Over het niet eerlijk zijn! Hou eens op, want je maakt geen vrienden hier, vandaar dat je account nu ook weg is, maar je >

sartoriusmtr 3:07am
@____Jeannie____ Geef nou eens klip en klaar antwoord op die vragen over die foto.

____Jeannie____ 3:08am
@sartoriusmtr hebt er toch nog drie, en je kan er nog zat aanmaken toch. Kun je mensen blijven afzeiken en dan verbaas jij je dat er >

sartoriusmtr 3:08am
@____Jeannie____ En, komt er nog wat van?

____Jeannie____ 3:10am
@sartoriusmtr eentje weg is. Ik kan je vertellen ik heb het niet gedaan, ik weet niet eens hoe dat moet .

sartoriusmtr 3:11am
@____Jeannie____ Ik vroeg waarom u zich die foto heeft toegeëigend? U hebt over vrienden, eerlijkheid en meer van dat fraais… Geef nu eens gewoon antwoord. De rest komt wel aan de orde op mijn blog…

____Jeannie____ 3:11am
@sartoriusmtr Welke foto??? je bent alles behalve duidelijk!

sartoriusmtr 3:12am
@____Jeannie____ Vandaar dat mijn account weg is… Jaja, u kent dus de reden en de dader(s)?

sartoriusmtr 3:14am
RT @____Jeannie____: @sartoriusmtr Welke foto??? je bent alles behalve duidelijk! 
DE FOTO VAN MIJN VROUW. Waarom hebt u die foto enz….

____Jeannie____ 3:14am
@sartoriusmtr Ik stop ermee, je hebt je kans gehad. Als je door gaat met mijn naam in blogs te gebruiken ga ik naar de politie. Ik ben >

____Jeannie____ 3:16am
@sartoriusmtr uitgepraat nu. Ik ga nog twee dagen genieten van mij vakantie, woensdag weer werken voor een hoop bankhangers!

sartoriusmtr 3:17/3.18am
@____Jeannie____ Nou wordt ’t toch te gek voor woorden. Tientallen tweets verder en u vertikt gewoon me te zeggen wat u met die foto van m’n vrouw aanmoet. Dat gaat werkelijk alle perken te buiten. En doodleuk zegt u schaamteloos dat ik mijn kans gehad heb? Welke?

sartoriusmtr 3:22am
@____Jeannie____ U gaat me eerst antwoord geven op de vraag waarmee dit alles begon bijna twee uur geleden.

____Jeannie____ 3:22am
@sartoriusmtr Die foto dat was een grapje , daar moet ik niets mee. Allen effe op twitter gezet, net zoals jij. Ik zou zeggen neem deze >

____Jeannie____ 3:23am
@sartoriusmtr van mij heb je bij verveling wat leuks te kijken 😉

sartoriusmtr 3:24/3.25am
@____Jeannie____ O, u maakt grapjes met een foto van mijn vrouw. Zo maar, och een eenvoudige ziel of zoiets schreef u over haar. Mevrouw, u bent zo ongelooflijk schaamteloos. Daar heb ik werkelijk geen woorden voor. En wie haalde dat grapje met mijn account uit? Dat weet u best…

sartoriusmtr 3:27am
@____Jeannie____ Van dat soort goorheid ben ik niet gediend. En dat grapje met die account, hoe zat dat?

____Jeannie____ 3:28am
@sartoriusmtr Een besheiden mens, en denkelijk veel te goed voor jou. Ben er maar blij mee. Want welke vrouw pikt dat har man 24-7 op>

____Jeannie____ 3:30am
@sartoriusmtr internet zit te zieken! Ik NIET, de pc vloog gooide ik naar buiten, je kleren en jij erachteraan.

sartoriusmtr 3:30am
@____Jeannie____ Mevrouw, ik ben er niet van gediend dat u over mijn vrouw rept. U overschrijd alle grenzen van burgerlijk fatsoen.

sartoriusmtr 3:31am
@____Jeannie____ En nu boter bij de vis. Wie haalde die misplaatste grap uit met m’n account? DoktahD, Adriaensdochter, of wie?

sartoriusmtr 3:33am
@____Jeannie____ Mevrouw, de remmen gaan bij u af en toe volledig los… Ik vroeg u wat…

____Jeannie____ 3:34am
@sartoriusmtr Hou eens op over fatsoen, want dat bezit jij niet. Je bent respectloos tegen PVVers, je maakt ze uit voor rascist, triest!

sartoriusmtr 3:38am
@____Jeannie____ Nou die account, wie was het DoktahD, Adriaensdochter, tja ik kan wel een heel rijtje opnoemen, zeg het maar.

sartoriusmtr 3:40am
@____Jeannie____ Is toch niet moeilijk om klip en klaar een antwoord te geven. Of geldt fatsoen niet voor PVVers? Die account., de dader(s)?sartoriusmtr 3:43am
@____Jeannie____ Niks twexit. Eerst een fatsoenlijk antwoord, dat ben je me al twee uren lang schuldig gebleven…

sartoriusmtr 3:45/3.46am
@____Jeannie____ Ik weet het goed gemaakt. We stappen morgen samen naar het politiebureau in Maastricht. Mijn aangifte kan ik duidelijk omschrijven, als u wilt. Of geef even die naam of namen van die dader of daders… Duidelijk zat lijkt me…


 


De opgeschoonde account van Jeannie van Ophoven, verzonden tweets verdwijnen bij haar als sneeuw voor de zon. Het in zwarte lingerie gestoken achterwerk toont ze als tevoren. Daar moeten we van genieten zegt deze dame. Eerder had ze haar smaak al getoond met een soort tietenfoto van zichzelf. Exhibitionistisch is ze zeker.

Iets wat ik me tot nog toe niet ten volle gerealiseerd heb is dat je van haar zelfs de meest vreemde dingen kunt verwachten. Dwazen denken n.l. dat ze zonder meer altijd gelijk hebben wat ze ook uitkramen, hoe de waarheid ook door ze verkracht wordt. Lezen kunnen ze niet, begrijpen nog minder. Dat heb ik genoegzaam kunnen constateren. Haar Twitter-vrienden zijn van hetzelfde laken een pak. Die gooien het liefst nog wat olie op het vuur.

Toch goed die leerschool bij de NRC met de Sartorius-familie. Ik denk dat ik m’n advocaat maar eens ga opzoeken… Zeker nu het schorriemorrie door toedoen van Jeannie zijn kans schoon ziet. Ze beziet het met welgevallen. Dat is zeker.


 
Uitgelicht: Antonio Bueno – bron
Ingevoegde foto: Avatar van Jeannie op Twitter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.