Jeannie en haar verleden

Antonio Bueno: The Painter and the Model (1952)
Even oppassen. Het gaat anders lijken op een overkill. Zo is het beslist niet bedoeld. Jeannie vertoont teveel gelijkenissen met de grote Leider om haar eenvoudig te negeren. Grote woorden over onderwerpen en mensen waar men niet het minste benul van heeft zijn beider handelsmerk. In het blog Outre Meuse kom ik erop terug.

De dagelijkse praktijk van Wilders en z’n trouwe horde is er eentje van verdacht maken  en de mond snoeren van ongewenst. Een inhoudelijk debat gaat men voortdurend uit de weg. In de Tweede Kamer of in de kroeg, via de media. Met die media is iets bijzonders aan de hand. Iedereen, die niet volgens het stramien van Wilders spreekt zaait haat, is links, deugt niet.

Het is een ritueel geworden. Alles wat men doet om de z.g. haat te bestrijden is geoorloofd. In het weekend maakte ik ‘t zelf weer mee met m’n Twitter-account TibGrim. Vervolgens treed het mechanisme van de omgekeerde bewijslast in werking. Toon maar aan dat je geen haat zaait, niet mensen schoffeert. In mijn geval wordt dat zelfs onmogelijk. Ik kan niets aantonen, doodeenvoudig omdat ik niet meer bij mijn spullen, mijn reacties op Twitter, komen kan…

Lees tegen deze achtergrond nogmaals dit nachtelijke niet-gesprek met Jeannie. Voor de leesbaarheid heb ik het nu in chronologische volgorde gezet.


 


De opgeschoonde account van Jeannie van Ophoven, verzonden tweets verdwijnen bij haar als sneeuw voor de zon. Het in zwarte lingerie gestoken achterwerk toont ze als tevoren. Daar moeten we van genieten zegt deze dame. Eerder had ze haar smaak al getoond met een soort tietenfoto van zichzelf. Exhibitionistisch is ze zeker.

Iets wat ik me tot nog toe niet ten volle gerealiseerd heb is dat je van haar zelfs de meest vreemde dingen kunt verwachten. Dwazen denken n.l. dat ze zonder meer altijd gelijk hebben wat ze ook uitkramen, hoe de waarheid ook door ze verkracht wordt. Lezen kunnen ze niet, begrijpen nog minder. Dat heb ik genoegzaam kunnen constateren. Haar Twitter-vrienden zijn van hetzelfde laken een pak. Die gooien het liefst nog wat olie op het vuur.

Toch goed die leerschool bij de NRC met de Sartorius-familie. Ik denk dat ik m’n advocaat maar eens ga opzoeken… Zeker nu het schorriemorrie door toedoen van Jeannie zijn kans schoon ziet. Ze beziet het met welgevallen. Dat is zeker.


 

 
Uitgelicht: bron – Ingevoegde foto: Avatar van Jeannie op Twitter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.