Het interieur van een fascist, die baron genoemd wil worden

John Bulmer: Divided Street (1961)
Wellicht overbodig op te merken. Nergens komt civilisatie zo goed aan de oppervlakte als via de straat. Dat mag u best letterlijk nemen. Straatprocessen noem ik het. Vandaar de vele illustraties op dit weblog die dit facet inspelen als doordenkertje.


Bruno Barbey: Essaouira, Marokko (1987)


Waarom trekken mensen voorbarige conclusies. over mensen die ze niet kennen, maar die anders denken, anders leven dan zij? Vreemd ook, ze willen die anderen niet leren kennen want dat weten ze zeker, hun levensstijl, hun opvattingen deugen niet. Zo werd ik geconfronteerd met een “afslankspecialiste”. Een vasthoudende tante die haar onbenulligheden als levenswijsheden verkoopt. Van lieverlee werd ze begeleid door een stel zo mogelijk nog grotere onbenullen, allen van PVV makelij. Een waarheid, de waarheid.

Vervolgens wordt geïnsinueerd over de persoon in kwestie, zeg maar van Cohen tot Mauro. Alles wordt uit de kost gehaald om deze persoon te beschadigen, belachelijk te maken, hem of haar weg te zetten als onpersoon, niet waard in ons midden te verkeren. Deze methodiek valt zonder uitzondering waar te nemen waar fascistische gedachten floreren en waar de loftrompet gestoken wordt over PVV en Wilders. Het is een vorm van immuun maken tegen contraire meningen en denkwijzen. Ergens kennis van nemen wordt een overbodige zaak.

Voortdurend worden “bewijzen” aangevoerd die hun opvatting ondersteunen Als ware speurneuzen slaan ze aan het werk. Internet is een ware goudmijn voor ze. Elk kader ontbreekt bij ze, slechts dat ene, wij hebben de waarheid in pacht, dus… Gevolg, en daar kun je gif op innemen, werd en wordt ook naar privégegevens van je gezocht. Het liefst met huisadres, gezondheidstoestand, inkomen en al. Een van die figuren heb ik leren kennen, op Twitter actief onder @DoktahD.

Een voorbeeld:


Dirk Hartman: “@Jekylline Die gek heeft het over werken!
Nou… hoe hard denk je dat hij vroeger werkte?” #pvv

 


Weet die man waar deze foto betrekking op heeft? Kan hij het weten? Niets van dat al, maar z’n conclusie staat. Deze “waarheidsvinder” heeft ook een blogje en wat zie ik? Plagiaat.


Wederom, dit soort lieden gebruiken en misbruiken alles als het maar hun doel dient. Hun leven, hoe ziet dat eruit? Dat ga je je afvragen als je hun activiteiten aanschouwt. Dit heerschap toont ons een kijkje in z’n interieur, dat er niet om liegt.

Stemmig, sfeervol, gevoel voor ordening en orde, een waarachtig domicilie voor een heer van stand, als u begrijpt wat ik bedoel. schermafdruk 2019-01-30 17.46.29Een heer met smetvrees, de stofzuiger binnen handbereik. En bovenal muzisch is hij,  de klep van de piano staat altijd open. Het uitzicht vanuit deze woning ontbreekt, maar daar is niet veel fantasie voor nodig om er een beeld over te vormen. Leegte, asfalt, parkeerplaatsen, beton… En “openbaar groen”. Alles geordend tot op de laatste vierkante centimeter. De ruimte waarbinnen Bataven zielsgelukkig zijn.

De klap op de vuurpijl kwam vandaag. Z’n vrouw, de barones, twittert ook en heeft een blog.
Dankzij een berichtje op Twitter. Veel leesplezier!

Als dessert gelieve u de biografie van deze valse baron te lezen: “De waarheid over mijn persoon…”. Een zieke geest aan het woord? Z’n vrouw zou de scribent ongetwijfeld  als zodanig kwalificeren ware het aan haar man gericht. Gewis.


Evenals na de verschijning van die biografie op dit weblog ging de Twitter account @doktahd weer op slot. De noodzaak daartoe laat zich makkelijk raden.Uitgelichte foto: John Bulmer – The Black Country Series – bron
Ingevoegde foto: Bruno Barbey

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.