Kip en nog wat…

Auteurs


Pablo Picasso – zonder titel (1971)
bronEen jaartje activiteit op Twitter begonnen met aandacht voor de Arabische Lente en steeds meer voor haar tegenpool op Nederlandse bodem heeft me vooral veel inzicht gegeven in de menselijke ziel, ook de mijne. Huns ondanks vooral door de bekrompen geesten zonder uitzondering schuilgaand achter de banier van Wilders. Ze handelen en spreken ook als hun Leider, luisteren en lezen is hun niet gegeven. Twijfel over hun eigen opvattingen hebben ze buiten gesloten. En in alles voldoen ze aan het beeld dat ze anderen voorwerpen. Ze zijn niet vrij gevangen als ze zijn in hun eigen waandenkbeeld. Dat uit zich door het hanteren van één dogmatische waarheid, door hun asociaal houding tot op het onmenselijke af, door hoe ze zich onterecht bedreigd voelen en niet gelijkgestemden aan de lopende band bedreigen, ze ontmenselijken.


En ik zei het al, het leert veel over je zelf. Niet alleen hoe je je te weer moet stellen tegen onmiskenbare fascistische opvattingen, dat is relatief simpel, maar hoe je op te stellen als je integriteit wordt aangetast, je vrouw door het slijk wordt gehaald en je kinderen in hun bestaan bedreigd? Daar wil ik binnenkort uitvoerig op terugkomen in mijn gewone blog, eens opgezet als bescherming tegen onverlaten op het forum van de NRC.

Afgelopen nacht vond ik het mooi geweest. Prima tijdstip ook, m’n gezichtsvermogen keert gestaag terug en maar al te veel zaken zijn het afgelopen half jaar verwaarloosd. Doorslaggevend, m’n bijdragen op internet moeten enige zin voor derden hebben anders zijn ze nutteloos of contraproductief. Dat laatste vond ik van mijn #pvv twitter activiteit. Dagelijks je agenda laten bepalen door Wilders en consorten gaat tegen mijn natuur in. Ni Dieu, ni maître…

Sommige zaken van Twitter heb ik opgeslagen. Ik denk n.l. dat het nuttig voor bestrijders van het gedachtegoed van Wilders en zijn beweging is enig inzicht te hebben in hun methodes. Dat spul ga ik nog uitwerken. Alvast nogmaals met klem aangeraden de bespreking van “Mein Kampf” uit 1941 van Kenneth Burke. Huiveringwekkend om te zien hoe Martin Bosma de methodes van Adolf Hitler tot de zijne heeft gemaakt: “de retoriek van Hitlers ‘mein kampf’”.pdf.


En die “kip”… In bovenstaande screenshots staan een paar namen. Kijk even op Twitter en u wordt vanzelf wijzer. Met een solidaire groet aan @Urbanus77.

Tot slot, het blijft voor mij moeilijk dit soort blogjes te maken vanwege m’n ogen. Het spreekt dat ik me wijzigingen voorbehoud!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: