Een eigen mening

Raymond Depardon: Algerije, Tuaregs uit Mali gevlucht voor de droogte
Prachtig lenteweer. Ik denk weet je wat, even de stad in, langs de Maas slenteren, wat lekkers kopen voor vanavond. En het fijne van Maastricht, je komt altijd bekenden tegen, dus nog even op een terrasje met iemand bijkletsen. Weer thuis bedenk ik dat het goeie moment is aangebroken om onze poes aan het buitenleven te wennen. Ze is al een half jaar bij ons en het zal toch een keer moeten gebeuren…

Enfin, in die sfeer zet ik even later de computer aan. Even de mailtjes en twitterberichten bekijken. Al meer dan een half jaar doemen dan steeds de “kip” berichten op, over en aan mij gericht. Vrouwtjes en mannetjes die Wilders aanbidden zien niet het verschil tussen een haan en een kip. Bleef het maar daarbij. Nee, de persoon achter die kip wordt neergezet als een knul te beroerd om te werken en als profiteur. 

Van lieverlee dringt door dat die “kip” wat jaartjes ouder is en wordt dan omschreven als een vieze oude pedofiele man die nog nooit gewerkt heeft en dementerende is. En daarmee is de kous voor hen af.

Goed, ook vanmiddag was het weer zover. Van een dame, waarmee ik enkele weken geleden had geprobeerd van gedachten te wisselen verschijnt een berichtje met de volgende inhoud:


@DoktahD @roepme @49_beer @Tibaert_extra Dat is een patiënt met te weinig pilletjes. Poep onder mijn schoen.

 


Kennelijk vindt ze het nodig de fascist @doktahd een hart onder de riem te steken. Terugkijkend zie ik dat ze een berichtje heeft geretweet waar als te doen gebruikelijk bij de pvv-beweging de wereld  op zijn kop wordt gezet, afkomstig van een van de knuppelaars in Wilders’ dienst op Twitter, @roepme:


De heer @49_beer is stedenbouwkundige. Hij heeft het occupy kamp ingericht. Plan heropvoedingskamp voor PVV-ers ligt op z’n tekenbord.

 


Conny rondt haar medeleven af met de woorden:


@DoktahD Dat soort mensen die zulke smerigheid en scheldpartijen uitbraken blokkeer ik preventief Geniet van je vrije dagen?Tis je gegund x

 


Zelf afficheert Conny zich als: 


“Trotse Hageneze. Ik heb een hekel aan hypocrieten, azijnpissers en luie opvreters. Jullie kunnen allemaal de boom in! Een eigen mening is goud waard…”

 


Nee, trotse Maastrichtenaar zal ik me nooit noemen, al is Maastricht oneindig veel interessanter dan het grootste dorp van Nederland. Het zijn toevalligheden waar je part nog deel aan hebt waar en dankzij wie je geboren wordt. Soms draagt het bij aan veel gemakken en een welvarend leven, vaker aan veel nadelen en zelfs grote narigheid. Zie onze “allochtonen”.

Goed, deze dame is dus trots op haar Haags zijn. Over Haagse kak kan ze kennelijk meespreken, laten we hopen dat ze weet wat werken is en ze heeft een mening, een eigen mening die goud waard is. En juist daar, bij die eigen mening wringt de schoen. Juist daar valt ze niet op te betrappen. Vermoedelijk verwisselt ze het beschimpen en het onmogelijk maken van andere, genuanceerde en te onderbouwen meningen die niet uit de pvv-koker komen als opportuun om die ene stem van Wilders te doen zegevieren. Een fascistische methode puur. 

Voor het uiten van een dergelijke mening, al heet ze je eigen mening te zijn, hoef je nergens kennis van te bezitten, hoef je niet na te denken en zul je nooit een debat hoeven aan te gaan. De werkelijkheid, de waarheid is immers zo. Nou dan. Ter ondersteuning stuur je nog wat berichtjes rond die je op obscure sites aantreft en je kunt je terugtrekken in het gelukzalige gevoel dat je het aan al die mensen die het niet met je eens zijn, waar je een hekel aan hebt weer duidelijk hebt gemaakt waar je voor staat. En juist hier ligt de kracht van volksmenners als Wilders. Ze spreken de taal van het volk, ze zeggen wat zij denken, wat zij denken moeten. De Islam is fascistisch, nietwaar, al 1400 jaar. En uiteindelijk hebben zij ook de joden uitgemoord, uiteindelijk zal dat de uitkomst zijn van hun handelen en redeneren.

Wat valt verder over Conny te zeggen? Ik ken haar niet en heb er ook geen behoefte aan haar nader te leren kennen. Zeker niet iemand waarvoor ik poep onder haar schoen ben, die mij veracht. Vroeger heette het, dom geboren en niets bijgeleerd. Een kenmerk dat zich steeds meer bij me opdringt bij het volgen van die schrijfsels die hun aanhankelijkheid betuigen aan de boodschap van Wilders, de Islam is fascistisch. Het simplisme van de goedgelovigen, van mensen die zichzelf verdoemd hebben tot domheid en botheid. De potentiële pvv-kiezer, neem ik aan. Iemand als Conny.


Naschrift

 

Even nog kijkend achter een van die Linkjes van Conny en wat zie ik?

Voor mensen als Conny en de scribent van een dergelijk walgelijk stukje telt slechts het eigen ik, nu en in de toekomst. BRAVE NEW WORLD.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.