Het fatsoensoffensief op Twitter

Wayne Miller: Young Girl “Reading” Ebony Magazine, Chicago (1947)
We herinneren het ons. In opdracht van Wilders moesten leerkrachten met U aangesproken worden. Het was meteen het begin van een beschavingsoffensief van de PVV-beweging op Twitter. Toeval of niet, eentje die het als eerste oppikte is inmiddels PVV’er af, Monica Nuñes. Dit statenlid zei een keer tegen mij, na een of twee tweets: “Je stinkt teveel naar Neal Lachman, block”.


8 februari 2012
Een dergelijke oproep kan slechts komen uit de mond van iemand die gewend is anderen grof te benaderen. Ook valt op welke namen ze noemt. Je kunt aannemen dat ze het als een wanhoopskreet bedoeld, met als strekking, jullie schaden de goede zaak. Goede zaak? Ja, onze cultuur en onze huidskleur op straat, moeten weer de dominante worden. Mensen moeten zich weer veilig voelen, inbraken moeten onmogelijk worden door verdachte bevolkingsgroepen buiten te sluiten, kortom, we moeten weer terug naar de toestand van voor die massa-immigratie, toen geen vrouwen en kinderen mishandeld werden of sexueel misbruikt. Toen Nederland nog blank en rein was. En Monica kan het weten, aangepast als ze is aan de Hollandse cultuur, ondanks een Portugese vader.

Och ja, het is een taaie Hollandse traditie, als het stoepje maar goed gepoetst is, de ramen gelapt, dan maakt het niet veel uit wat erachter schuilgaat. Zo ook hier. Ongestoord kun je doorgaan met liegen en bedriegen, de geschiedenis op z’n kop zetten, als je maar geen scheldwoorden gebruikt. Werkt veel effectiever ook tegen mensen van goede wil die zich heel vaak nauwelijks kunnen weren. Deze is illustratief. Had deze onverlaat het woord “gajes” weggelaten was deze tweet in de ogen van Wilders en Monica perfect geweest.


4 februari 2012
Laat eens bezinken hetgeen hier valt te lezen. Dat deze figuur, als deze oorlogsmisdaad nu had plaatsgevonden, waarschijnlijk had staan juichen, staat op een ander blad. Daarvoor is hij nog te jong en niet door historisch bewustzijn belast. Net als Bosma, de ideoloog achter Wilders, die ijskoud de Shoah vertaalt als een misdaad van socialisten tegen de joden. Let wel, Bosma zegt dat niet expliciet, maar Hitler was immers een socialist volgens hem. Trek de conclusie. Die redeneringen en beschuldigingen worden tot in het absurde opgerekt, de term EUSSR is er een voorbeeld van.

Ja dat recht op meningsvrijheid is een recht gebleken zonder plichten. De plicht je mening te onderbouwen, je bronnen te noemen, de plicht je mening ter discussie te stellen. Niets van dat al in het Wilders’ kamp. Sinds zijn vrijspraak is zelfs het hek van de dam. Als het maar fatsoenlijk blijft. Ja, ja.

Over dat fatsoen, burgerfatsoen, als vernisje, als praktijk om mensen te vernietigen, een volgend maal.Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.