Zelfbevruchting volgens PVV recept

British Soldier in Belfast uses children as cover (c.1970-90)
Hoe komen die PVV’ers aan hun wijsheden, hun inzichten? Denk dan naast Wilders, een vleesgeworden politieke partij, niet aan zijn vertegenwoordigers in stad en land, maar aan zijn getrouwen op internet. Een plek waar je lekker anoniem je gang kunt gaan. Die getrouwen houden hun ogen wijd open, lezen de voor hen relevante stukken, ondersteunen elkaar door hun verworvenheden te delen. 

Enkele sprokkels, terloops geplukt bij Twitter maken dat duidelijk.

Geen 1 april grap, lees maar:

Deze man staat voor een Leitkultur, zoals hij zelf aangeeft en zulks moet politiek vertaald worden:

Deze meneer heeft duidelijk een doordachte mening, gevormd door ervaring. Geen unieke. De schuld wordt gelegd waar ze thuishoort, bij de moslims en bij dat deel van de bevolking dat ziende blind is. Of niet soms? Veel wijst er momenteel op dat de heersende VVD-PVV alliantie deze boodschap begrepen heeft.

Gisteren verscheen er een tweet die mijn nieuwsgierigheid wekte. Aanleiding, Fortuyn, grondlegger van het “objectieve” denken, waardoor het ook in Nederland mogelijk bleek een dam op te werpen tegen de zo verfoeide redenaties volgens de Linkse Kerk. Mij werd de vraag gesteld: waarom is hij dan dood?

Jeannie en Friedrich, sister and brother in crime? M’n verbazing werd nog groter toen ik bij de account van Jeannie ging kijken. Kassandra, de PVV schriftgeleerde deelde schouderklopjes aan haar uit, en Victor, de coming man, gaf zelfs een RT van haar hand door. Duidelijk dus, PVV geestverwanten die elkaar begrijpen en dezelfde taal spreken. Komt dat door de zegeningen van Fortuyn? Zeer waarschijnlijk. En hier die “objectieve” waarheid “letzter Schluß”:


 


Deze tweet maakt alles verdere uit de VVD-PVV hoek overbodig. Gezegend met een klare blik en de oren open wordt de werkelijkheid waargenomen, zoals treffend geïllustreerd in de eerste tweet bovenaan. De vraag naar het waarom van dat alles wordt, hoeft niet meer gesteld te worden. Nog even, en elke, nou ja, bijna elke wetenschapper wordt verdacht gemaakt omdat hij niet “objectieve” wetenschap bedrijft, maar op onderzoek uitgaat. Nee, wat resteert is de schuldvraag formuleren waarom we nog niet in een een heilstaat leven, waarin iedereen vrij en ongebonden is. Zonder verantwoording en plichten.

Nog twee voorbeelden uit het draaiboek van Kassandra. Het eerste betreft een drieregelig berichtje uit De Telegraaf, want reken maar dat er gespeurd wordt om die “objectieve” theorie aan praktijkvoorbeelden te toetsen of om daders op te sporen die zand dreigen te strooien in die vrijheidsmachinerie:


 


Fantastisch toch. In no time wordt een faits divers opgeblazen tot groot nieuws, om weer alle registers te kunnen opentrekken. Het tweede bericht dat op deze wijze bewerkt werd stamt van Kassandra hoogstpersoonlijk. De bron? Die Bildzeitung:


 


Lees vervolgens haar schokkend bericht op haar weblogje Pomoland:


 


Zo simpel kan de waarheid zijn als je niet naar achtergronden zoekt, niet weet wat falsificeren is, maar wel je bronnen weet te vinden voor je propaganda. Volg die Kassandra. Vanavond gaat het over reinigen en rotte appels. Overduidelijke metaforen uit het fascistisch woordenboek. We komen over die Kassandra nog te spreken.

En Jeannie? Die ga ik eens een brief schrijven!Uitgelichte foto: Belfastbron 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.