De Wilders’ hoertjes

“C’est dimanche, tous à la messe”
Iets wat ik nooit helemaal zal snappen is de adoratie van vrouwen voor bepaalde mannen met macht. Mussolini, Stalin en Hitler zijn beruchte voorbeelden uit het verleden. Wie herinnert zich niet de foto’s en filmopnamen met dweepzieke meisjes en vrouwen als ze maar een glimp van de Führer konden opvangen en de huilende vrouwen bij de dood van Stalin. Tegenwoordig schijnt dat verschijnsel niet meer zo uitgesproken te werken. En toch, Berlusconi en Sarkozy waren nooit aan de macht gekomen zonder vrouwenkiesrecht.

En bij ons? Als je Twitter mag geloven speelt het ook bij ons. Als een nauwelijks meerderjarig meisje open en bloot begint te vertellen over haar natte dromen door en met Wilders, hoe ze hem heeft verwend, dan is er iets mis veronderstel ik. Niet alleen bij dat meisje maar ook bij die vrouwtjes die geen kwaad woord over die man willen horen, hem rechtstreeks aanbidden. Elke woord van kritiek op zijn handelen uitleggen als haat. En waag het niet met hem te spotten. Als je dat doet ben je bij dit soort vrouwen helemaal de klos. Ik ben ze Wilders’ hoertjes gaan noemen. Of zou nonnen een beter woord zijn? Bruiden van Christus…

Goed, dit een beetje als inleiding. Gisteren ging een van die vrouwen, zoals dat bij Twitter heet, achter een slotje. Op een wat uitzonderlijke manier krijg ik toch materiaal toegespeeld van wat zich achter zo’n slotje afspeelt. Op die manier word ik weer in staat gesteld te illustreren wat lieden uit de PVV gemeenschap zoal uitspoken. Het is schaamteloos en van een onthutsende banaliteit. Feitelijk niet veel anders dan wat ze altijd al deden, maar nu bevrijd van het keurslijf dat de “andere partij” ook meeleest.

Het materiaal overziend valt het in twee delen uit elkaar, smaad, laster enerzijds en plompe anti-islam en pro-pvv propaganda. Met het eerste begint en eindigt deze compilatie van tweets, daar tussen in gaat het over pedofilie, het geliefde onderwerp voor het merendeel van de pvv’ers op Twitter, en Breivik. Veel leespret en schrik niet van de foto’s. Ik heb ergere over me heen gekregen.

Om niet helemaal in mineur te eindigen tot slot twee screenshots van een uitvoering van de opera “Lulu” van Alban Berg die ik kon volgen tijdens het maken van dit bericht…


Tot slot:


maart 2012

 


Duidelijke taal, maar Jeannie blijft haar geloof in de beweging trouw:


april 2012

 


En dan is er nog die voortdurende idioterie over wat ik wel en niet kan zien. Een klein beetje kennis over internet zou voldoende moeten zijn. Dus nog maar een screenshot: Simple comme bonjour.

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.