Geert viert Koninginnedag

Satan
Geert laat een boek verschijnen. Geert laat dat boek in het Engels verschijnen. Het boek wordt uitgegeven in de VS, de bakermat, volgens hem, van de vrijheid. Op Koninginnedag trekt hij naar New York om de presentatie van dat boek te verzorgen en houdt een rede. Hij zegt in het begin van z’n rede:

“It is great to be in America, the beacon of liberty, the land of the free, the land where people are still allowed to speak freely. I know what I am talking about. I was acquitted after a legal ordeal that lasted almost 3 years. I had been brought to court for criticizing Islam.”

Lees het laatste zinnetje over en over en u begrijpt hoe Geert kan liegen of het gedrukt staat. Het is zijn methode om een draai te geven aan de feitelijke aanleiding tot dit proces. Hij kan op deze wijze het dan des te beter kaderen in zijn boodschap, de Islam is geen religie maar een fascistische ideologie die Europa dreigt te overspoelen. En zie hoever het al gekomen is dankzij die vervloekte “Linkse Kerk”.

Zijn volgelingen begrijpen zijn boodschap maar al te goed. In hun bekrompen waarneming wordt het straatbeeld verpest door moslima’s en moskeeën. Ze voelen zich in hun bestaan bedreigd door criminaliteit en door uitkeringen die worden gedaan op hun kosten. Wilders levert de ideologische bovenbouw voor xenofobie en regelrechte vreemdelingenhaat en gaat aldus op stemmenvang.

In dat land van de vrijheid volgens de begrippen van Wilders is een filosofisch getint epistel invloedrijk gebleken, “The virtue of selfishness” van Ayn Rand. Opvallend hoe de Wilders’ beweging dweept met die deugd van egoïsme. Trouwe volgelinge van Wilders, of is het andersom, Pamela Geller heeft haar weblog “Atlas Shrugged” vernoemd naar een ander werk van deze schrijfster.

Aan het kapitalisme mag en kan niet worden getornd. Objectief staat dit economisch stelsel voor alle tijden vast en vormt het de basis van die door Wilders zo omhelsde vrijheid. Een vrijheid die elke afwijking van zijn gepredikte leerstelsel uitsluit. “Links”, en dat is iedereen die het met zijn politieke opvattingen niet eens is, en de Islamitische wereld. Of het nu Indonesië, Iran of Marokko betreft, dat is bijzaak.

Over economie, uitbuiting, energie, noem maar op, hoeft Wilders geen uitspraken meer te doen, als ze maar op kapitalistische grondslag plaatsvinden. Zijn volgelingen spelen hiermee steeds een thuiswedstrijd, immers niets hoeft verklaard te worden als ware alles wat door kapitalistisch handelen tot stand komt onderhevig aan een natuurwet. De kolderieke reacties van die PVV beweging op internet zijn dan ook een vaste constante. Voorop bij Twitter.

Waag het niet ze te becommentariëren, te hekelen of wat ook, de kwalificaties aan jouw adres van deze vrijheidsstrijders zijn dan niet van de lucht. Tot dom verklaard worden is de meest wellevende nog. Nee, je wordt geestelijk gestoord, dement, bezeten van haat verklaard. Vanuit hun standpunt moet Breivik als een groot genie beschouwd worden, bepaald niet gek, iemand die tot nog toe als geen ander het geestelijk goed van Wilders onderbouwd heeft en daaruit de finale conclusie getrokken heeft.
Zelfs dat je van mening kunt en vaak ook moet verschillen begrijpen mensen die hun denkwijze volledig afgestaan hebben aan Wilders niet:


Tibaert Apr 30, 12:31am
@nuclearfailure Kijk, dat is nu het fijne van een democratie, al heeft ze nog zoveel gebreken.
#pvv
RT @nuclearfailure: @wilders_truusje om dezelfde reden dat Krapuul, @Tibaert en jij ieder ‘n eigen blog maken krijg jij geen 5 partijen akkoord #vertrouwen #pvvZo begon voor mij, vrij onschuldig, Koninginnedag.  En ach, wat die anonymus zoal eerder te melden had is het verdere vermelden niet waard. Wat schofterige opmerkingen aan het adres van een politicus dat was het wel. Tot inhoudelijk reageren is hij nog nooit in staat gebleken. Ook daarin verschilt hij feitelijk niet van Wilders.

Ook de kaders van andermans denken worden afgebakend. Waag het niet de mededelingen van het vrijheidslievend volkje in een bredere context te plaatsen, los van het door hun gestelde:


Tibaert Apr 30, 1:44am
En ach, ene @Objectivist_Def heeft Afrika ontdekt. Lees dit eens: ow.ly/aAKo4 Aanslag op het leven van? Volgend maal: #Shell #pvvDan heet het, dat je wandaden relativeert:


Objectivist_Def Apr 30, 1:48am
De terreurdaden van Boko Haram relativeren. Zo rolt linkstrol @Tibaert !En wie is die verdediger van het objectieve gedachtegoed volgens Wilders tot Rand dan wel?  Een foto met commentaar geeft al snel uitsluitsel: Objectivist_Def. Taal van een racist puur. Een ander weer neemt het op voor de sprakeloos geworden figuur met z’n wonderlijk democratie begrip:


Tibaert Apr 30, 1:57am
Medicijnen gestudeerd, de koran ook al en wat niet al. #pvv

RT @Iinksfeest: @Tibaert @nuclearfailure Ik voorzie adv jouw medische rapport.Je kunt er gif op innemen, ironie begrijpen die waterdragers van Wilders niet. Een rasechte Boer gaat zich met mij bemoeien:


Nihilfu2 Apr 30, 3:39am
RT @Tibaert: Medicijnen gestudeerd, de koran ook al en wat niet al. #pvv RT @Iinksfeest: @Tibaert @nuclearfailure Ik voorzie adv jouw medische rapport. Vervolgens wist hij dit te melden:


Ga je verder bij deze Afrikaander kijken, dan komt een voor een het bruine gebroed aan de oppervlakte. Doe het eens voor een keertje en u krijgt het totale ideologisch spectrum van Wilders voor ogen geschoteld. Het is o zo doorzichtig en o zo makkelijk reproduceerbaar voor z’n aanhangers. Daarin ligt de kracht van een rattenvanger met geen enkele intellectuele of culturele bagage, eentje van het formaat Wilders. En vergeet niet, de voedingsbodem is vruchtbaar nog, dat is duidelijk gebleken. De voedingsbodem voor een nieuwe oude Nieuwe Orde.

En die vrijheid? Ze blijft er eentje van vraag en aanbod.
ps
Achter mijn hyperlink m.b.t. Afrika gaat dit artikel schuil:


Landraub in den ärmsten Ländern Afrikas

TOBIAS SCHWAB

Mutter mit Kind im Sudan: Nicht einmal ein Prozent der Erträge werden auf den lokalen Märkten verkauft.
Foto: AFP

Ausgerechnet sieben der ärmsten afrikanischen Staaten sind am stärksten vom Ausverkauf ihres Landes betroffen. Das dokumentiert der Bericht Land Matrix, den fünf renommierte Institute vorgelegt haben.
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.