Leo

David Drake: Love me
Kom, dacht ik, laat ik ook eens reageren op internet, in het NRC-forum, enkele jaren geleden. Had ik dat niet gedaan was ik heel wat aardige mensen misgelopen. Leo, Lisa, Veronica, Jens en vele anderen. Het plezier overheerste bij alle meningsverschillen. Zo niet bij de harde PVV kern in dat forum. Meedogenloos ging die te werk en ze beheerste het handwerk laten we zeggen als Martin Bosma. Opvallend was de steun voor die PVV’ers uit de SP hoek. Niet zo verwonderlijk uiteindelijk, les extrêmes se touchent, en gezegend als beide zijn met een anti houding, tegen wat dan ook. Stelt de SP daar nog het nodige tegenover, PVV staat voor de volkomen afbraak van verworvenheden, ook die waar de SP voor strijdt. Het enige waar die zogeheten PVV naar streeft is optimale consolidatie van het eigenbelang onder regie van een alziend leider. Ze tracht dit op de meest stuitende en bekrompen wijze te verwezenlijken. PVV staat voor nihilisme puur.

Over die BV Wilders wil ik het hier niet hebben, wel over de persoon die me ongewild naar Twitter gelokt heeft. Een speciale antenne had hij voor haat en haatgevoelens. Hij bestreed ze niet, dat zou tegen zijn natuur zijn, hij liet slechts op een milde wijze zijn ongerustheid blijken alsof hij wilde zeggen, mensen wat doen jullie elkaar aan. Zijn enige taak in dat forum en op Twitter lijkt wel om met iedereen in contact te willen blijven om te kunnen bemiddelen, een brug te slaan, zodat opflakkerende haat- en oorlogszuchtige gevoelens geen kans krijgen. Of het een probaat middel is, of zijn boodschap aankomt, ik heb mijn grote twijfels. Zeker is dat hij een oprechte weg bewandelt, een volstrekt eerlijke. Degene die dat in twijfel trekt noem ik een smeerlap.

En of Leo Lewin weet heeft van oorlog. Van strijd, zie Thucydides, maar strijd om de bal laat hem koud. Tot dit weekend: “Voetbal interesseert mij niets. Maar ik hoop toch dat FC Den Bosch morgen van Willem II wint …”. Een mooie hint, voor wie het begreep! Wie weet, als een soort voorbereiding keek hij vanmiddag naar het programma Buitenhof, en noteerde richting een PvdA’er: “Er is niks mis met eigenwijsheid. En de PvdA heeft altijd een (uiterste) rechtervleugel gehad. En ik blijf graag in discussie, met iedereen die een beetje netjes discussieert.” En reagerend op het programma: “Goed verhaal van Wouter Koolmees (D66)”.

Het vervolg heeft het in zich:


 


U ziet het. Geloven en denken worden door mevrouw  Jeky met de verwissel- of omkeertruc bewerkt en ze kan scoren. Zo simpel gaat dat bij die mensen. “PVV op één”. Leo zal het handschrift herkennen van ene Willem Nijmegen, alias Maria Pekelharing. Geen argument, geen discussie, propaganda slechts. Leo trapt niet in de val, hij houdt wijselijk verder zijn mond. Mijn methode is inmiddels eentje van volstrekt negeren, dan wel hekelen. Dan word je de kop van jut. Leo past daarvoor, aan u de keuze… Of zijn er nog andere methodes om zulk gif voor elke discussie, voor samenleven, te bestrijden?

Het gevalletje hierboven is nog om een andere reden interessant. Een groepje Wilders’ fanaten en gelovigen in de leer van Ayn Rand volgt en steunt elkaar wederzijds. Enkele namen: @linksrapalje, @cassandratroy, @victorsterren, @jekylline. Een aantal zul je bijna nooit tegenkomen op de hashtag pvv, anderen des te meer. Als ik weer wat tijd en vooral zin heb, kom ik daarop terug. Echt, de rolverdeling lijkt wel afgesproken spel. Zie ook de bijbehorende fake accounts.

Leo laat dit alles koud, veronderstel ik. Onderschat hij het gevaar PVV?
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.