Stalken via Twitter – voorlopige lijst

Charles Swedlund
Een van de grootste hobby’s in PVV kringen op Twitter is stalken. Virtueel uiteraard. Alles wordt uit de kast gehaald om iemand die hun niet bevalt het twitteren onmogelijk te maken. Enige bescherming biedt het blocken en melden voor spam van hun accounts. Ervaring leert dat dat hun niet afschrikt. Als u me de laatste dagen hebt gevolgd op Twitter weet u precies hoe er dan aan toegaat. Het mooist van al, ze roepen hun metgezellen op je te melden voor spam. De omgekeerde wereld zoals bijna alles onder PVV. Om enigszins alert te zijn op malversaties van deze aard is het dienstig om naast de gewone TL een zoeklijstje te maken op de eigen accountnaam. Daarin verschijnt dan alle niet gewenste rotzooi.

Een traditie, waarmee ik onderhand vertrouwd ben, wordt voortgezet:
Het resultaat als je streeft naar openheid. Of ik er persoonlijk zwaar aan til? Nee, het is wel een illustratie wat schorem vermag. Aan hun de vrijheid van meningsuiting om mensen te beschadigen, een sfeer van haat te kweken. Aan ons is het om stil in een hoekje weg te kruipen als onderkruipsels. Daar doe ik niet aan mee. En tegenactie kan gevoerd worden. Hen bestrijden met hun eigen wapens. Doet u mee?

Op internet trof ik vanavond een lijstje aan met accounts uit die beruchte PVV hoek die iedereen beter kan blocken als hij of zij verschoond wilt blijven van ongewenste PVV boodschappen. Het is beslist niet compleet en ik kan u verzekeren dat elke dag weer nep accounts geactiveerd worden om herrie te trappen.

Hier de voorlopige lijst zoals ik die aantrof:


Heeft u meer dan genoeg van spam van die twitterende PVV’ers die het bloed onder uw nagels weghalen, of anderen die op twitter lopen te zieken? De volgende tweeps staan daarom op mijn blacklist:

Hashtag: #blocklisttwitter
Versie:  9-jun-2012

(bovenstaand lijstje is een beknopte versie van de oorspronkelijk ontvangen lijst)

Victor Sterren: Dossier – 9 Juni 2012

Mijn advies is, block en report deze tweeps zodat ze hopelijk verdwijnen, aan spammende PVV klootzakjes heb je namelijk helemaal niets. Als 10 of meer mensen een tweep blocken dan verdwijnen deze klojo’s misschien nog eens van het internet.Aldus het bericht op internet. Inmiddels zie ik dat de lijst weer verder uitgebreid, geactualiseerd is en nu zelfs gesorteerd. Van tijd tot tijd zal ik het bovenstaande dan ook aanpassen. Heeft u zelf toevoegingen meld ze even middels een reactie op dit bericht! En gewetenswroeging hoeft al helemaal niet. Zie maar:
Ja, dat is @____Jeannie____, het onbeschaamde kruidenvrouwtje uit Echt. De lezers van dit blog kennen haar onderhand wel. Op persoonlijke titel voeg ik haar aan bovenstaande lijstje toe. Ze heeft het meer dan dik verdiend. De tweets van @tibaert_extra vanaf 15 februari tot heden zijn verwerkt in een PDF. Simpel als wapen tegen leugens en bedrog, smaad en laster. PDF: 

Voor het gemak nu een gesorteerde en uitgebreide lijst. U ziet het is work in progress…! Zie:

Enkele persoonlijke ervaringen:

Voorts:


Uitgelichte foto: Charles Swedlund – bron


1 reacties:

Tip: maak even links van de accounts naar de accounts, dat blockt veel makkelijker!

Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.