Copyright

Franz Marc: Die weiße Katze
Mooi om te zien die gespeelde verontwaardiging. Je doet een oproep om van het woordgebruik van Wilders een verklarende woordenlijst te maken.

Zelf volg ik die man nauwelijks of niet. Met tegenzin kijk ik wel eens op de PVV-site als mij een linkje wordt toegestuurd. Steeds weer bekruipt me de lust om het gezegde op de snijtafel te leggen en steeds weer bedenk ik me. Een kleine alinea van Wilders of van een van zijn geestverwanten kost je algauw een A4tje om iets duidelijk te maken.  Taalkundige ben ik ook al niet. Onbegrijpelijk vind ik het wel dat juist die propagandistische taal van Wilders cs niet grondig aan de kaak wordt gesteld.

Goed, ik doe een oproep om liefhebbers op een spoor te zetten. Een reactie slechts met onverwachte gevolgen. Daar ga ik niet over uitweiden, in chronologie kunt u het teruglezen op een PDF onder: “tibaert” 19 juni-3 juli 2012, vanaf 26 juni om 1:00am. Als reactie op dat uit de hand gelopen gedoe plaatste ik de volgende avond een aantal RT’s met één niet mis te verstane boodschap. Uiteindelijk resultaat een blog, dat kant nog wal raakt. Zoiets leg je vast om het op zijn minst aan de vergetelheid te ontrukken. Kolderiek wordt het als er het auteursrecht bijgesleept wordt. Had ik dat niet enkele dagen geleden al aangestipt, toen misbruik werd gemaakt van een propaganda-filmpje van PvdA huize? Geen enkele reactie toen…

En waar was het me om te doen? Dat hoef ik toch niet uit te leggen? Taal en Alexandra Strieker… Zou Peter Anshof dat werkelijk niet begrepen hebben? Nou, dat kan ik me niet voorstellen. En dat schema? Daar wilde de goeie man zijn vingers niet aan branden, zoveel is voor mij zeker.

Hier de tientallen RT’s die ik volgens onze zegsman stuurde plus nog enkele andere tweets van mijn hand:


Tibaert Jun 26, 6:24pm
Even een paar RT’s ivm een korte ontmoeting op Twitter vannacht. Zie ook: ow.ly/bPYt0ow.ly/bPYz1ow.ly/bPYIC

Tibaert Jun 26, 6:25pm – 6:44pm
RT @PeterAnshof: VROEGER kende ik @CassandraTroy nog niet, die meent dat ik Nietsj van belang zeg #VroegerTweet
RT @CassandraTroy: @PeterAnshof Nou, ik weet het ook nu nog precies! #vriendenvijand
RT @CassandraTroy: @petersmits2 Ze hebben van WWII de verkeerde boodschap getrokken. Baudet heeft gelijk. Het is pomo narratief dat ze ophangen
RT @CassandraTroy @PeterAnshof Vroeger was alles wel overzichtelijker. Je moet nu veel beter opletten!
RT @PeterAnshof @CassandraTroy Bij mij mag je je vertrouwd voelen, vermits je m’n #Nietzsche-quotes leest ;-))
RT @CassandraTroy @PeterAnshof Owww. En hoe moet dat dan met me integriteit?
RT @PeterAnshof @CassandraTroy Is jouw integriteit kwetsbaar ? Vanwege dat ik je tweets stuur? Dan moet je me gewoon BLOCKEN, je integriteit is kostbaar.
RT @CassandraTroy @PeterAnshof Neej, Peter. Als ik van jou verplicht Nietsje moet lezen, die ik verwerp.
@Tibaert Toch nog even een vraagje aan @PeterAnshof. Aan welk meesterbrein is dit schema ontsproten: ow.ly/bOWMr #socialisme?
RT @PeterAnshof @Tibaert Ik lees nooit “schema’s”…. #socialisme
RT @CassandraTroy @PeterAnshof Ik lees alles wat los en vast zit in de twit en als ik een pomo uitspraak zie reageer ik als een vampier op knoflook 🙂
RT @PeterAnshof @CassandraTroy En toch denk ik te weten dat je (mijn originele Duitse) quotes van Nietsj (sic) leest, minstens soms 😉
RT @PeterAnshof RT @Tibaert: @PeterAnshof Weet nu wel voldoende… Het lijken de vijftiger jaren wel… Doe de groeten aan Sandra. En vaarwel. VAARWEL !
RT @PeterAnshof: Dat vele tweets reproduceren door @Tibaert, heeft dat enige zin ? Dunkt me wat spammerig… Niets beters te doen ?

 

 

Vervolgens…


Tibaert Jun 26, 7:00pm
@PeterAnshof Zei het al… Lees eens terug. En ook zei ik: “vaarwel”…

Tibaert Jun 26, 7:03pm
@PeterAnshof Tja, die hootsuite… Nee, je had me niet geblockt… Excuus! De tweet was overigens meteen verwijderd!

Tibaert Jun 26, 8:02pm
Een vaste constante. Met wie ik ook van gedachte wissel op Twitter wordt opgezocht door het bekende #pvv schorem… Zie verder de blogspot.


Tibaert Jun 26, 8:05pm
Fascisme… Tot voor enkele jaren was ik uiterst terughoudend met het gebruik van dat begrip ondanks het Wilders’ credo: “Islam = fascisme”.


Tibaert Jun 26, 8:07pm
Reageren in het NRC forum en hier op Twitter hebben me “ein besseres belehrt”… Regelrechte fascistische praktijken maak je mee.


Tibaert Jun 26, 8:09pm
Uitspraken met fascistische en racistische lading zijn eerder regel dan uitzondering in zekere kring. Ze noemen zich trots “anti-fascisten”.


Tibaert Jun 26, 8:15pm
Het heet “vrijheid van meningsuiting”. Welke mening verkondigen ze? Oppassen voor “linkse malloten”, “debiel” etc? Dit even tav @PeterAnshof

Tibaert Jun 26, 8:17pm
In het straatje past ook dame Simone… RT @SimoneLaurey: @PeterAnshof Tibaert is dat die kip, die steeds mijn tijdlijn in kwam wandelen om mij dan later van hem stalken te beschuldigen? #Kreekzie

Tibaert Jun 26, 8:20pm
Lees nu eens terug, m’n beste… RT @PeterAnshof: En die @PaulJansen met die linkse malloot @Tibaert … je maakt wat mee…

Tibaert Jun 26, 8:33pm
@PeterAnshof Je had het over die RT’s van me… Snap je nu waarom ik dat deed? Vanwege de samenhang. Doe dat zelf nou ook eens!

Tibaert Jun 26, 8:35pm
@PeterAnshof Nog iets anders. Ik heb echt geen zin, en zelfs geen tijd, om steeds alles opnieuw uit te leggen. Zie: ow.ly/bQdhj

Tibaert Jun 26, 8:46pm
@PaulJansen Ja, ik ben een gastvrij iemand. En graag bereid tot een luisterend oor. Maar er zijn zaken die kunnen niet, ook niet virtueel.

Tibaert Jun 26, 9:00pm
Tja, hij was een gast… RT @PeterAnshof: @Tibaert Ik word te moe van je. Je stalkt. Dag.

Tibaert Jun 26, 9:01pm
Ben er niet treurig om. Hij wordt door z’n leugens op de hielen gezeten… RT @PeterAnshof: @PaulJansen Heb die geblockt. Da’s m’n derde block in total. Hij was me te vermoeiend en stalkerig. Scheiding definitief 😉

Tibaert Jun 26, 9:03pm
Beschaafd, o zo beschaafd zijn lieden, die de nuance zeggen te kennen. Niets is minder waar… Lees, volg deze man: RT @PeterAnshof: vlegel

Tibaert Jun 26, 9:06pm
U gelooft uw ogen misschien niet… Wilders is een zegen gebleken, jazeker. De scheiding der geesten in ons land wordt steeds duidelijker.

Afbeelding: Franz Marc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.