Geylbaert en Haatbaert

Witold Gombrowicz (1909)


 

TER INLEIDING


Achteraf gezien is maar goed dat ik nooit begonnen ben aan het weerleggen van alle mogelijke beschuldigingen en waanzin, dat was koren op de molen geweest van het fascistisch gespuis. Dan was het werkelijk een gebed zonder einde geworden, maar dat kon ik toen nog niet weten, linkse rakkertjes gingen met dit spul aan de haal. Dat was pas mooi. Niet kunnen lezen, een totaal gebrek aan mensenkennis, geen sjoege hebben van fascisme, puur kwaadwillend uitgaan van schofterige berichten over iemand, nooit hoor en wederhoor toepassen, wel gaan meezingen in het koor van onverlaten als deze Gerard hieronder, het bleek allemaal mogelijk. Alles wat die lui over me wisten te berichten valt hier al terug te vinden. 

Ja, zei Riethof, als je die spullen niet weghaalt komen onaangename dingen over jou aan het licht. Een ander wist het zeker, een psychotisch geval die voor de AIVD werkt, een pathologische leugenaar, een alcoholist, die vrouw en kinderen getiranniseerd heeft riep een zorgzame verpleegster uit. Al die kloothommeltjes, die geloof hechten aan die praatjes en ook het zelfstandig denken hebben opgegeven, laat ik maar verder buiten beschouwing. Niet echter ons aller Sjaakie in haar strijd tegen de pedofiele onmens. Wat een schunnige tante, liegen en bedriegen dat het een lieve lust is. Het schijnt haar levenstaak te zijn. Zij genoot in volle teugen van de belangstelling die ze kreeg van het PVV schoelje

Vervolgens verschijnt een zich noemende chief-editor op het toneel, die op haar manier misbruik maakt van wat onverlaten en fascisten te melden hadden, met een meesterzet. Als eentje het PVV schoelje een grote dienst bewezen heeft is het wel Ina Dijstelberge, deze chief-editor. Voor het geval u het nog wist ze trekt al jaren ten strijde tegen tokkies van PVV huize, met een minimum aan inspanning. Een kunst op zich. 

Al bij al een pracht resultaat om te tonen dat extremisten onderling in wezen niet zo veel verschillen. Aan communiceren hebben ze een gloeiende hekel, verantwoording afleggen voor hun daden zullen ze nooit doen. Ik heb het al zo vaak gezegd, in de hoop op een reactie. Afwachten maar, ook nu weer, tegen beter weten in. 

(februari 2017)


GEILEN EN HATEN


Op 25 augustus bericht @TEUN_PVV om 6:12pm via Twitter voor de zoveelste maal, nu als een zogenaamde RT:


@GerardvanE: Lees nu de verzamelde werken van Haatbaert in slechts één minuut op #Haatzaaiers. #PVV #NRC haatzaaiers.blogspot.nl/2012/08/een-ve…

 


Ere wie ere toekomt. Ene @jvhelmond heeft ooit die naam  voor mij gelanceerd. Deze figuur is sedert lang weer van Twitter verdwenen:


@jvhelmond: @Jekylline @Tibaert @Tibaert_extra je vergeet @Haatbaert en @Haatbaert_extra:)

 


Kortom, als, wie weet, een mogelijke kandidaat voor de PVV fractie op die “Haatzaaiers” site attendeert moeten we er kennis van nemen. Als alles wat we ooit gelezen en gehoord hebben uit die fascistische hoek zal ook wat daar te lezen valt DE waarheid bevatten, waarmee we ons voordeel kunnen doen. Dit gedachtig de stelregel waaraan diezelfde PVV haar bestaan dankt: ISLAM = FASCISME. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Het is DE waarheid van de hedendaagse fascist. Zelfs Churchill wordt hiervoor als kroongetuige opgeroepen uit z’n graf.


Hier dan integraal het opstel op het weblog “Haatzaaiers” van Gerard van E. Confederal Warrior noemt hij zich. Iemand die met z’n politieke filosofietjes rustig tot het meest extreem rechtse deel van het politieke spectrum gerekend kan worden. 


Haatzaaiers

Haatzaaien onder het mom van ‘goed doen’

Een verwarde man spreekt

Het NRC Handelsblad. Een kwaliteitskrant, zo dacht Ik. Tot het moment dat Ik geweerd werd uit het publieke domein van die ‘krant’ – dat vod – op het internet. Fascisime pur sang, lieve mensen. Fi donc! De samenzweerders waren dit keer van Katholieke huize. Ook dat zal u niet verbazen. Door en door slecht zijn ze. Niet dan?
Zo kwam Ik op Twitter terecht en ziedaar! Ik was er nog niet actief of Ik werd alweer in Mijn kraag gevat. Ze dachten weer recht te hebben. En hoe! Jawel, dezelfde omkeertruc werd ook nu weer door hen op Mij toegepast, wat Twitter noopte Mij Mijn Eigen toegang tot Twitter te ontzeggen.
Zal Ik Me ‘s wagen gaan aan Google’s Blogger, dacht Ik toen, de onschuld Zelve. ze moeten immers hoe-dan-ook bestreden worden. Nou, Ik zal je ‘s wat zeggen. Ze hebben ook Google in hun macht, mensen. Google handelt naar de wil van de fascist, zonder Mij iets te vragen. Auch sie wollten Meine Arbeit zerstören! En omdat Ik NAW-gegevens verspreid en auteursrechten schend, zeggen ze dan ook nog ‘s, ronduit en zonder schroom, dat ze censuur bedrijven, namens de fascisten. #Bücherverbrennung zeg Ik u. #Bücherverbrennung. Ik heb u dat al vaker verteld. Nog één keer dan #Bücherverbrennung
Beladen met de hoop dat er in het Franse publieke domein van de krant Le Monde geen moderators actief zijn die het Nederlands machtig zijn, publiceerde Ik Mijn door Google verboten verhaal aldaar. Het zal ze leren.
Maar hoe lang zal het nog duren, eer een moderator van Le Monde één Mijner epistels – neen, één mijner épîtres – eens doorheen de Google Translate haalt. Tot die tijd zal het Mijn recht zijn dat zegenvieren zal. 
En hier zijn ze dan bij dag en ontij mee bezig: “hoe mobiliseer je, hoe creëer je een potentiële aanhang om Mij het leven zuur te maken?” Het aftasten van de mogelijkheden daarvoor die de rechtstaat biedt, bleek voor de fascisten, in al deze bovenstaande exemples bijzonder effectief. En zo werd Mijn rechtstaat van binnenuit afgebroken.
Zoals u weet, vrienden, is door Mij de rechtszekerheid gediend. Mij wordt daarmee door Mij als het ware aan Mijzelve het recht verschaft om namen van personen die voortdurend verbale wandaden tegen heel Mijn Zijn begaan, op het internet, te publiceren. Daarmee kunnen wij ons ervan vergewissen dat het gevaar steevast uit de rechtse hoek dreigt.
______________________________________
Ofschoon dit niet van de hand van Tibaert is, is het wel de essentie van zijn duizenden internetdagboekberichten. Gisteren kwam hij met een oproep aan zijn vijanden. Aan die oproep heb ik gehoor gegeven door een reactie achter te laten op zijn site. Omdat de reactie door Tibaert niet geplaatst is, plaats ik hem hier:
“Bij deze wil ik iedereen oproepen om aan te geven, heel precies, waar onjuiste mededelingen staan, waar ik mensen onnodig* beschadig en dergelijke meer. Ik ben werkelijk benieuwd.”
*Onnodig beschadigen versus nodig beschadigen. Het verwondert mij te horen dat bepaalde mensen kennelijk nodig beschadigd dienen te worden. Wat zijn de maatstaven die u hanteert om dat vast te stellen. U schijnt het beter te weten dan Justitie zelf. 
U moet dat ook eens uitleggen gaan aan de pers. Tis goed gebruik daar namen van verdachten te anonimiseren. En dan heb ik het over heuse criminelen.
Maargoed, ik heb iets tegen Klaziena uut Valk. Het is m.i. uiterst noodzakelijk haar te beschadigen. Mag ik er nu legaal zorg voor dragen dat ze bij haar toekomstige werkgevers in verband gebracht wordt met, laten we zeggen, de label in dit bericht: Adolf Hitler? 
Ik ben werkelijk zeer benieuwd.
Met de meeste achting,
De oproep die ik doe verstaat hij maar al te goed. Hij is het gewend van Wilders, dat onnodig beschadigen. Wilt u voorbeelden? 

Nee, als je de vinger op die stinkende wonde legt bij de beweging beschadig je geen mensen, maar kom je op voor mensen die zich moeilijk kunnen weren tegen het infame gedoe over kopvodden en geitenneukers. Als deze GerardvanE dat “nodig” beschadigen van mensen wilt noemen, beschadigen van Wilders, haatzaaien tegen Wilders hij gaat z’n gang maar. 

Eerder al besteedde GerardvanE een blog vanuit bepaald perspectief aan mijn activiteiten. Ook dat wil ik u niet onthouden. Kun je met iemand als deze meneer van gedachte wisselen? Nee, dat is absoluut uitgesloten. Lees wel even aansluitend dit bericht van Dirk Hartman en u begrijpt meteen van welk onschatbare waarde deze man man voor de beweging is. Hij inspireert en houdt het overzicht. En hij beschikt over bronnen, dat mag ik inmiddels wel aannemen.


Haatzaaiers
Vrijdag 17 augustus 2012

De zaak Tibaert


Steeds meer mensen kwetteren op twitter. Het is dan ook een onderhoudend en nuttig medium sinds de mens zijn leven veelal achter ‘t beeldscherm slijt. De keerzijde ervan is dat het ook toegankelijk voor haatzaaiers is. Die vindt men daar dan ook, in alle geuren en kleuren.
Zoals de onfrisse, slecht riekende, gifzwarte figuur die zich, onder meer, bedient van de bijnaam @Tibaert. Nadat hij op zijn 17-de levensjaar in aanraking kwam met de muziek van Bach en Rameau, besloot-ie, kennelijk, de rest van zijn leven te wijden aan haatzaaien. Het moge duidelijk zijn, dat dit sujet al heel wat jaartjes ervaring heeft in onverschoonbaar beledigen. Ja, van hem mag met recht gesteld worden dat hij zijn ‘stiel’ onder de knie heeft.
Na die eerste aanraking met cultuur, was het gedaan daarmee. Letterlijk. Alle beschikbare tijd wordt besteed aan haatzaaien. Tijd voor een hobby kan er dan natuurlijk niet meer zijn. Het geheiligde doel is en blijft immers, haatzaaien.
Ieder twitteraccount van deze persoon valt een specifieke groep mensen aan. Het account ‘@Tibaert’ wordt gebruikt om haat te zaaien tegen PVV’ers. Omdat ik onderdeel uitmaak van deze groep – en omdat ik niet net zoveel tijd wens te besteden aan al dit venijn als het subject zelf, ook – besteed ik in dit blog louter aandacht aan het account ‘@Tibaert’.
Daaraan doet dus niet af dat het aannemelijk is dat vele anderen eveneens slachtoffer zijn van zijn giftige uitlatingen op het internet; want dit gaat veel verder dan  twitter alleen: ieder account is vergezeld van een blog op het internet. De anti-PVV blog heet: “Ideologie en openbaarheid”. How pretentious can you get.
Op dit blog haalt hij veelvuldig tweets van anderen aan om deze vervolgens op geheel eigen wijze te interpreteren. Zo verwordt iedere tweet tot een heuse doodsbedreiging (vaak terugkomend woord op de site) waarmee de auteur zich kan wentelen in de slachtofferrol. Projectie heet dat, in de psychoanalyse. En hij gaat er helemaal in op. Dat anderen het daarmee moeten ontgelden; dat is voor de dader niet eens een bijzaak.
PVV’ers worden vergeleken met fascisten en/of krijgen de bijnaam Breivik
Overigens heeft Tibaert ook van mij niets te vrezen. PVV’ers zijn geweldloos.

 

Geplaatst door Gerard VanE

 


Primitief, nietwaar? Wel nog maar even mijn oproep herhalen:

Bij deze wil ik iedereen oproepen om aan te geven, heel precies, waar onjuiste mededelingen staan, waar ik mensen onnodig beschadig en dergelijke meer. Ik ben werkelijk benieuwd.


En Geylbaert? Geylbaert was de naam die, als ik me niet sterk vergis, Dirk Hartman aan een fake account gegeven had. En die zielige Jeannie maar denken dat het een account van Tibaert was.


Update februari 2017
Uitgelichte foto: Witold Gombrowicz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.