Godsdienstwaan

Een grafsteen voor een kat
Een kattenliefhebber die kat eet? Of is ze in werkelijkheid een kattenmepper geheel in de geest van Wilders met zijn weg terug naar de waarlijk Hollandse cultuur geschapen op basis van de beeldenstorm, de grote heldendaad van de Geuzen, het protestants rapalje, tegen de katholieken?

Tja, het is weer de tijd van de najaarskermis of te wel de katjeskermis. Dergelijke tradities moeten in ere hersteld worden. Ze staan ver boven die achterlijke Arabische cultuur met haar bijna heilige liefde voor katten. Zie Egypte.

Of is Jacqueline een heks? Volgens de Hexenhammer waren katten duivelse beesten. Hangt ze een duivelse leer aan? Dat zou best kunnen. Ze hecht geloof aan een fascistische profeet en projecteert zijn beeltenis op een Heilige Steen.
Jacqueline heeft angst voor pedofilie, een begrip dat staat (in de oorspronkelijke betekenis van het woord) voor kinderliefde en zoekt bescherming, ziet hem als broeder, bij iemand die kleine meisjes uit elkaar wil rijten.  Verlangt ze samen met hem het bloed van deze kinderen te drinken als offer voor de profeet Wilders?

In ieder geval leeft ze in de overtuiging dat de gelovigen in Allah voor haar de grote bedreiging vormen, de werkelijke barbaren zijn. Haar opvattingen zijn ontleend aan de Middeleeuwen en ze ontkent daarmee de verworvenheden van de Arabische wetenschappen en kunst. Ja, zij gaat consequent terug naar de werkelijke wortels van onze Westerse christelijke beschaving. Dat durft zelfs haar profeet niet aan, die blijft steken bij de Geuzen, die het mogelijk maakten dat wij ons nu joods-christelijk mogen noemen.

Wat ik me nu afvraag, aten in de Middeleeuwen mensen katten? Ik denk van wel, zeker in perioden van voedselschaarste. Of, wie zal het zeggen, als delicatesse?

Heeft het gesmaakt, Jacqueline? Was het je eigen kat?
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.