Uitlokken

Cyprus – The Varosha Ghost Town
Gisterenmiddag een telefoontje. Met… Hoe kom je aan mijn nummer? Van het OM gekregen om je te verzoeken een bericht op je weblog weg te halen…

Moet je nu lachen of kwaad worden? Ik stond op het punt de deur uit te gaan, was gehaast en raakte geïrriteerd over deze onzin. Ja, zei de man, ik heb goede contacten met politie en justitie. Vandaar. Vanmiddag voor alle zekerheid even gebeld met het OM in Den Bosch. “Maar meneer, we zijn hier geen telefooncentrale.”

Bij de man was afgelopen zondag de recherche op bezoek geweest, liet hij weten via Twitter. Op zondag dus, want er was kennelijk haast bij. “O we zien het al, een gevalletje van uitlokking.” Een tweet geplaatst om uit te lokken, dat was zonneklaar. Tja, de recherche valt bij iemand binnen, niet vanwege de persoon in kwestie maar om iemand of iets op het spoor te komen. Wie zou dat dan wel zijn, over welke zaak zou het wel al niet gaan?

Wat is in dit land gaande? Provocatie is aan de orde van de dag. Politiek heeft het school gemaakt dankzij Fortuyn en Wilders. Reageer je op provocaties, zet je ze in het juiste daglicht als Arnon Grunberg, kom je op een lijst te staan bij het Forum van de Vrijheid, dat niet toevallig zo heet. Ze noemen die lijst een zwartboek: “Zwartboek demonisering Geert Wilders, de PVV en haar achterban.” 

Voor het geval dat u het nog niet begrijpt, niet Wilders lokt uit, nee diegenen die kritiek durven uiten op die man. In de new speak van het fascisme heet dat demoniseren. In dit geval demoniseert Grunberg Wilders. Hij maakt in de ogen van fascisten de profeet tot een demon. De werkelijke bedoelingen van de provocateur, het opzettelijk te voorschijn roepen van ongewenste toestanden, zoals mijn woordenboek nauwgezet formuleert, moet aan het daglicht onttrokken worden.

Meerdere malen heb ik al gewezen op het taalgebruik, de terminologie uit de rechts extreme hoek.  Een oud stukje vind u hier: “Sprachregelung”. Over de daar aan bod komende Victor Klemperer, hier meer: “Geloven”. Lange tijd heb ik me verwonderd over begrippen als landverrader, haatzaaien, demoniseren. De sleutel vond ik vorig jaar dankzij de in dit weblog vaker genoemde @BaronvBeauluna, vroeger @doktahd genaamd. Ja, zei de man, ik moest maar oppassen niet op dat lijstje terecht te komen. Nee, nog anders, ik was een landverrader in zijn ogen. Om de bijbehorende tekst gaat het me nu, niet om die bij elkaar geschraapte namen:POTENTIËLE LANDVERRADER/STERS 

Een landverrader is iemand die uit persoonlijk cynisme of als naïeve dwaas met links geloof, of vanuit een elitepositie bij de happy few, of uit angst voor de beledigde islam(op zich een dubbelzegging), de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vreemde bezettingsmacht die Nederland overneemt.
Landverraders dienen als de nood niet meer te ontkennen valt een eerlijk proces te krijgen waarin zware straffen worden uitgedeeld.
Een landverrader kan ook iemand zijn met een oorlogstrauma die denkt dat het nieuwe fascisme PVV heet in plaats van islamisme. Het kunnen mensen zijn uit het voormalig verzet, die alsnog hun graf graven, omdat ze verblind blijven door het telkens nieuwe Hitlertjes ontdekken (waar ze niet zijn i.p.v. waar ze wél zijn).
Iemand kan onbewust zijn cultuur verraden door spoken te zien waar ze niet zijn in plaats van waar ze wel zijn.
Groot schrikbeeld: dat hetgeen gezegd wordt door xenofoben en racisten misschien toch waar zou kunnen zijn! En als je eenmaal je ogen hebt opengedaan kunnen ze zo moeilijk weer dicht. Dus stellen deze onbewuste landverraders dat moment zo goed mogelijk uit.
Het is een mooie droom dat alles op termijn vanzelf goed komt als je maar tolerant bent. Een mooie droom raak je niet graag kwijt, dus demoniseer je samen met medegelovigen de profeten van eigen land ten gunste van de profeet Mohammed. Of je bent gewoon te onnozel: een apolitieke onbewuste landverraadster die “wel voor meningsvrijheid” is maar “niet voor discriminatie van de islam” en “tegen de polarisatie veroorzaakt door Wilders”.
Een multicul-landverrader/ster ontkent graag dat Nederland eigen waarden bezit of ontkent zelfs dat Nederland op zichzelf bestaat waardoor inheemsen in feite geen concreet recht zouden moeten laten gelden op Nederlandse levensruimte, grondgebied of cultuur.
Als Nederland wel bestaat moet het opgaan in een Europese grootmacht waarin ook Turkije en Marokko van harte welkom zijn.
Een landverrader manipuleert voortdurend met een verholen of openlijke verwijzing naar het het ergste wat kan worden bedacht: de Holocaust. Doel hiervan: bij gebrek aan inhoudelijke zakelijkheid, het linkse geloof beschermen via een emotioneel shockeffect. Want beladen scheldwoorden blokkeren de discussie: haatzaaien, discriminatie, deportatie, razzia, wegzetten, buitensluiten.
Linksgeoriënteerd zijn op Multiculgebied is immers niets anders dan Nederland uitverkopen en alle kritiek daarop typeren als Hitleriaans? Scoren met de Tweede Wereldoorlog.
Maar bedenk: alleen kritiek hebben op Geert Wilders is onvoldoende. Zo staat de anti-Wildersadvocate Els Lucas (indirect moslimiserend d.w.z. stelselmatig zwijgend over haatzaaien door de islam) nog niet op de lijst. U moet bijvoorbeeld Nederland duidelijk willen uitleveren aan de islam, zoals de landverrader Harry van Bommel. Op de intocht van de bezetters moet u het varken willen zijn waarop hij/zij naar binnenrijdt.Waanzin zegt u? Dat is het ook. Echter in het hanteren van dit begrippenkader zijn Wilders en zijn discipelen zeer bedreven. De staatsomroep is er eentje van. Het leek me niet onbelangrijk, Victor Klemperer gedachtig, dat spul eens in kaart te brengen. Telkenmale een tweet van Wilders onder handen nemen, ze aan kritiek onderwerpen qua inhoud, doel, vorm… Dat zou wat zijn. Een speciale Twitteraccount aangemaakt, @filou_extra werd de naam. Oorverdovende stilte, want het ad hominem reageren sloot ik uit. Eentje reageerde met de opmerking, dat taalgebruik van Wilders kennen we toch. Op m’n reactie, met de strekking van wat ik hierboven vertel, kreeg ik te horen dat ik een links-extremist was. De tweep? De meneer die gisteren belde. Het vervolg van zijn opmerking is genoegzaam bekend bij de lezers van dit blog. Slechts een rode draad v.w.b. zijn activiteiten op internet kan ik bij die man ontdekken, mij het zwijgen op te leggen. Die meneer provoceert dus ongewenste toestanden. Censuur. Laten we hem een provocateur, “uitlokker” noemen, dat lijkt me terecht. Medestanders heeft hij zat. Die kunt u terugvinden onder: “Stalken via Twitter”.

O ja, dat zei hij ook nog, hij wilde van dat lijstje af, het berokkende hem schade. Materiële schade? Ik zou het niet weten, immateriële schade deert hem, vermoed ik maar even, niet. Maar materiële schade? Ik denk zelfs integendeel. Hij zou wel eens behoorlijk kunnen profiteren van die gratis reclame hier. Daar zijn nogal wat redenen voor aan te voeren.

Mij deert die immateriële schade zeer wel. Vandaar ook dit weblog. Ik wens niet, ik probeer te voorkomen dat met de waarheid een loopje genomen wordt. Ik zei hem dan ook: “Ik registreer slechts.” Zijn antwoord: “Ja, dat weet ik.” Vanmiddag, toen ik de aanzet tot dit stukje maakte, was de bewuste meneer van Twitter verdwenen. Vandaar dat ik z’n naam niet meer vermeldde.

Inmiddels is hij weer terug. Afgeschermd, achter een slotje en dat lees ik dan…

Zijn tweets (voor een gedeelte) en z’n mentions van de afgelopen week vallen hier terug te lezen.

Nog even dit. Het mooist van al zijn steeds de eerste reacties op Twitter over deze stukjes. Nooit wordt iets waargemaakt van wat de criticasters, en dan druk ik me vriendelijk uit, beweren. Ze mogen gerust ook hier reageren. Vaker heb ik ze dat expliciet gevraagd. Nee, dat doen ze niet, durven ze niet aan kan ik onderhand stellen. Hier een illustratie. Tja, leugens… En dan het bijbehorende plaatje…


 

 

 
Een kort naschrift…

Tradities moet je koesteren, deugden moeten gestimuleerd worden. Onverschrokkenheid, moed, dapperheid, kameraadschap, het geloof in de grote leider. Al dat en nog veel meer kenmerkte de SS. Opkomen voor de waarden van je eigen volk, de eigen cultuur. Een Leitfigur in deze: generaal Seyffardt, terecht door een geestverwant bewonderd, Dirk Hartman.

Hij liet me dan ook vandaag weten op een voor mij niet zichtbare vraag:


 


Op die man kan Wilders beslist bouwen met zijn plannen voor een Groot-Nederland.

Update 17-11-2013: Uitlokken (bis) – Het geval @gavimensch…

 


 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.