Namen, namen, namen…


Willy Ronis – Femme nue assise sur un lit (1953)
bron

Onder deze titel verscheen een kleine twee jaar geleden een stukje op het opgeheven Opera blog Tibaert, inmiddels op dit weblog overgenomen. Vanwege de vele vragen rond de lijst “Stalken via Twitter” wil ik er nogmaals op wijzen. 


De directe aanleiding tot het doorgeven van de lijst vormden de activiteiten van enkele extremisten op Twitter, m.n. Alexandra Strieker en Friedrich Eckhardt. Hun weblogs zijn fraaie voorbeelden van propaganda. Met de logica en feiten wordt een loopje genomen. Om die twee, en nog enkele anderen, heeft zich een bepaalde aanhang gevormd. Je vindt ze ook terug op sites als Amsterdam Post, De Dagelijkse Standaard en Liberale Media, uithangborden van Rechts Nederland op internet.

Een aantal van die adepten zijn op hun beurt een eigen blog begonnen. Frappant is bij allen de beperkte horizon waaronder de realiteit wordt waargenomen, de wijze van formuleren en het voortdurend onderling citeren. 


Het een en ander in kaart brengen lijkt me nuttig om inzicht te verwerven in het ideologische bolwerk, waarvan Wilders en Bosma de belangrijkste representanten zijn. Voorwerk is al eerder verricht, dat wordt uit het stuk van Dohmen duidelijk. De reden waarom ik er toen melding van maakte valt ook in het bewuste bericht te lezen.
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.