Namen, namen, namen…

Authors

Willy Ronis – Femme nue assise sur un lit (1953)
bron
Onder deze titel verscheen een kleine twee jaar geleden een stukje op het Opera blog Tibaert, ook op tibaert.com overgenomen. Vanwege de vele vragen rond de lijst “Stalken via Twitter” wil ik er nogmaals naar verwijzen. 


De directe aanleiding tot het doorgeven van de lijst vormden de activiteiten van enkele extremisten op Twitter, m.n. Alexandra Strieker en Friedrich Eckhardt. Hun weblogs zijn fraaie voorbeelden van propaganda. Met de logica en feiten wordt een loopje genomen. Om die twee, en nog enkele anderen, heeft zich een bepaalde aanhang gevormd. Je vindt ze ook terug op sites als Amsterdam Post, De Dagelijkse Standaard en Liberale Media, uithangborden van Rechts Nederland op internet. Een aantal van die adepten zijn op hun beurt een eigen blog begonnen. Frappant is bij allen de beperkte horizon waaronder de realiteit wordt waargenomen, de wijze van formuleren en het voortdurend onderling citeren. 


Het een en ander in kaart brengen lijkt me nuttig om inzicht te verwerven in het ideologische bolwerk, waarvan Wilders en Bosma de belangrijkste representanten zijn. Voorwerk is al eerder verricht, dat valt in het stuk van Dohmen te lezen. De reden waarom ik er toen melding van maakte valt er ook te lezen.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: