Adel

Grant Park parking – Chicago (1934)
Verlekkerd op genealogie ging iemand speuren op internet of er iets terug te vinden was over Tibaert. Iemand die zich tooit met de titel baron.

Adel verplicht en wie was die Tibaert nou helemaal? Er rolde een biografie uit, later nog aangevuld met informatie van iemand die familie bleek van Tibaert, zijn bruine neef. Die info moest dus zeer betrouwbaar zijn volgens de baron, hij heeft zelf immers zijn sporen verdiend voor de enige, hoogst respectabele NVU. Deze beweging werkt beslist met ballotage. We mogen dus stellen dat zijn geest zuiver is, zijn bloed rein als een edelgermaan. Zijn pseudoniem luidde niet voor niets Seyffardt, Seyffardt, een onverschrokken SS generaal met Bataafse genen.

De baron spreekt ook zijn talen, hij heeft zelfs enig gevoel voor talen die in het zuiden des lands worden gesproken. Bovendien heeft hij er gewoond, vandaar vermoedelijk zijn sympathie voor een kruidenvrouwtje uit deze contreien die Wilders adoreerde. Ze moest beschermd worden tegen een gevaarlijke kater actief op internet. Zo kwam de baron in contact met Tibaert. 

Galant als iemand van adel hoort te zijn, stond hij later weer iemand bij van eigen stam. Geheel incognito, onder de welriekende naam Rommedoe. De vrouw in kwestie, een wijkverpleegster die had gedreigd nooit of te nimmer Wilders te verplegen als de situatie zich voordeed. Geheel belangeloos deed hij het, want hij kende het gevaar dat van Tibaert uitging. De haatoma was verrukt, zijn diagnoses vond ze treffend, zijn dichtkunst bewonderde ze zeer.

Het is nu tijd om dit adellijk heerschap nader voor het voetlicht te brengen. Even voorstellen:


 


Tegenwoordig actief op Twitter onder de naam @baronvbeauluna. Om hem te plezieren en hem in een goede stemming te brengen een van zijn favoriete liederen… Helaas, de titel is me ontschoten. Dan maar iets anders uit diezelfde Duitse liederenschat:


Wat valt verder over deze man te melden? Alles wat mij bekend is weet ik uit zijn berichten op Twitter. Nee aan snuffelen doe ik niet. Wel word ik zo nu en dan ergens op geattendeerd en dat heeft in zijn geval tot een aantal stukjes geleid hier op tibaert.com:Dit dossier afronden? Nou een volgend maal. Hier nog ter illustratie wat plaatjes en tweets van een man die niets, maar dan ook helemaal niets ooit aan een discussie heeft bijgedragen. Gelijk Wilders.


 


In de goede oude tijd kon je je schrijfsels doen verdwijnen als ze niet meer voor jou in het gewenste plaatje pasten. Het is nog niet doorgedrongen tot heldere geesten als Hartman en Strieker dat dergelijke fratsen niet meer lukken. Echt een vooruitgang voor wat dat betreft.


 

 


Met die laatste tweet verwijs ik naar het bericht hierboven. Zo is de cirkel weer rond!
Als muzikale tegenhanger nog dit:

Ein Lied aus meiner Heimat – Helge Rosvaenge – Cologne / Köln 1945


Bij het commentaar op YouTube onder deze video valt iets te lezen om over na te denken. Bedenk, de Ford Werke in Keulen bleven in hun geheel bespaard van bombardementen, ondanks het feit dat zij een grote bijdrage hadden geleverd aan de bewapening van het Duitse leger:

“In Köln gab es mehr Wiederstand gegen Hitler als in jeder anderen Stadt – und dennoch ist Köln von allen deutschen Städten am stärksten zerstört worden.”

Kölner Dom Luftbild im Tiefflug mit Turm am Hauptbahnhof – Mai 1945

 
Zie ook: Köln 1945 – SPIEGEL TV


Update maart 2017
Uitgelichte foto: Chicago

2 gedachten over “Adel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.