De rechtse tam-tam

Times were tough: Chicago, Illinois (1948)
The mother hides her face from cameras as she puts a sign “4 Children For Sale” in her front yard.
Hoe informeer je je als rechtgeaard Hollandse nationalist? Als iemand die opgegroeid is met de predestinatieleer en met de waarden die ons de Gouden Eeuw hebben bezorgd? Merkwaardig, maar het is niet anders. Dan leg je je oor te luister bij de bloedverwanten aan gene zijde van de grens, bij diegenen die de Völkische Werte und Tugenden nog hoog in het vaandel voeren en bij de geloofsverwanten overzee, onze Christenbroeders, het uitverkoren volk Gods. Daar en alleen daar is de ene ware rechtse boodschap in goede handen en dat weten onze hoogstaande journalisten.

Eentje van hen heet Joost Niemoller, met of zonder Umlaut. Hij omschrijft zich als: “Links, maar niet politiek correct, zeg maar progressief, hekel aan multicul, schrijver, journalist.” Een beetje als Wilders op het politieke vlak, begaan met onze arme oudjes en tegen vreemde smetten. Dat heette vroeger, als ik me niet vergis, nationaal-socialistisch. Toch zit het volgens hen anders. Hoe komen ze aan dat inzicht? Een journalist bij de NRC formuleerde het aldus: “Zelf ben ik er nog niet uit of ik rechts of links ben: ik jat van ieders ideologie wat, ik ben gewoon mezelf. Daarop kan men mij aanvallen.”

Niemoller noemt zichzelf dus links en wat schreef de man vandaag n.a.v. de Nobelprijs voor de vrede op zijn eigen weblog? Dit:

“Het is dus een grote schande als je de Nobelprijs voor de vrede krijgt. En daarom is het volkomen terecht dat hij dit jaar is uitgedeeld aan de EU. De EU, u weet wel, die de nazi idealen over een groot verenigd Europa deelt. De EU die een einde maakte aan de Europese democratiën die na eeuwen zijn opgebouwd. De EU die in landen als Griekenland en Hongarije heeft geleid tot een opleving van het nazisme. De EU die met zijn open grenzen politiek actief bijdraagt aan een massale immigrantie van kansarmen die de Europese beschaving ondergraven en vroeg of laat tot burgeroorlogen zal leiden. De EU die de kwade krachten in de Palestijnse gebieden actief ondersteunt.

“De EU, vooral, die een einde maakte aan het meest succesvolle model dat een ongekende welvaart in de hele wereld veroorzaakt: De Europese natiestaat.

“Een organisatie die zoveel onheil veroorzaakt, die heeft deze schandelijke Nobelprijs voor de vrede meer dan verdiend.”Nu pas begrijp ik ten volle dat Bosma-PVV Vadertje Drees ziet als zijn geestelijke vader en als mede grondlegger van de PVV ideologie. Een bij elkaar gejatte ideologie, als ik dat zo oneerbiedig mag zeggen. Typerend, echt waar, voor het fascisme, dat jatten dus.

Mogen we Niemoller nu een “linkse fascist” noemen?

Nauwgezet als hij is filtert hij zijn bronnen. Je hoort als boodschapper van die ene ware leer je niet laten te besmetten door verdachte bronnen als de BBC. En hij is zo enthousiast. aanstekelijk gewoon:

 


Tja, Joost Niemoller kijkt BBC via E.J. BRON, de vertaalmachine van het Duitse Politik Inkorrekt Blog. Wat een geruststelling.

 


Wat is die man goed gebekt. Je kunt ook zeggen wat heeft die man, die Nigel Farage een grote brutale bek. Een beetje als Brits equivalent van Wilders. Overigens, zou Farage ook voor de Schotse onafhankelijkheid zijn? Over zijn denkbeelden m.b.t. Noord-Ierland zullen we ons maar niet verder bekommeren.

De draaischijf in deze informatie voorziening is en blijft Wilders. Zijn belangrijkste middel, een tweet om de twee of drie dagen. Dat is meer dan voldoende gebleken.

 

 
Om het kort te houden, de lijnen zijn uitgezet en vervolgens kan het voetvolk aan de slag. Zie maar:

 

 
Moeten we het nog hebben over journalistieke betrouwbaarheid, over vermenging van feitelijke informatie en opinie, over het kunnen natrekken van bronnen? Nee, dat is in het kader van het door Wilders en zijn Gefolgsleute nagestreefde doel beslist een overbodige luxe. Ook het praten over onze economie, het kapitalisme, is uit den boze, is zelfs taboe. Al bij al is dat het werkelijke grote schandaal.
mei 2016:

Inmiddels zijn de tweets van Wilders zeer gemakkelijk na te lezen via de volgende link.

@geertwilderspvv


Uitgelichte foto: Chicago

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.