Stalken via Twitter

Ulrich Seidl: Paradies – Glaube
Een van de grootste hobby’s in PVV kringen op Twitter is stalken. Virtueel uiteraard. Alles wordt uit de kast gehaald om iemand die hen niet zint het twitteren onmogelijk te maken. Enige bescherming biedt het blocken en melden voor spam. Ervaring leert dat ze dat niet afschrikt. Het mooist van al, ze roepen hun metgezellen op je te melden voor spam. De omgekeerde wereld zoals bijna alles onder PVV. Om enigszins alert te zijn op malversaties van deze aard is het dienstig om naast de gewone TL een zoeklijstje te maken op de eigen accountnaam. Daarin verschijnt dan alle niet gewenste rotzooi.  Geen overbodige luxe is mij gebleken.

Een traditie, waarmee ik onderhand vertrouwd ben, wordt voortgezet:Het resultaat als je streeft naar openheid. Of ik er persoonlijk zwaar aan til? Nee, het is wel een illustratie wat schorem vermag. Aan hun de vrijheid van meningsuiting om mensen te beschadigen, een sfeer van haat te kweken. Aan ons is het om stil in een hoekje weg te kruipen als onderkruipsels. Daar doe ik niet aan mee. En tegenactie kan gevoerd worden. Hen bestrijden met hun eigen wapens. Doet u mee?

Nee, we verlagen ons toch niet tot het niveau van ieder voor zich en God voor ons allen waarbij iedereen tot potentiële vijand wordt verklaard als hij/zij zich niet bekeerd tot het ware geloof?

“Heeft u meer dan genoeg van spam van die twitterende PVV’ers die het bloed onder uw nagels weghalen, of anderen die op twitter lopen te zieken? De volgende tweeps staan daarom op mijn blacklist.”


Dit viel voor mij drie maanden geleden te lezen boven een lijst die ik via internet toegespeeld kreeg. Het leek me geen slecht idee om mensen een helpende hand toe te steken om gevrijwaard te blijven van tweets van min of meer rabiate figuren.  Het scala betreft zowel extreem linkse figuren als extreem rechtse èn iedereen die zich bij hen in een dergelijke omgeving op z’n gemak voelt. Racist of niet, fascist of niet. 

Oordeel zelf en maak eens een praatje met deze of gene. Kan beslist geen kwaad! Blocken of melden voor spam kan altijd nog.

Mijn ervaring is dat sommigen ook regelmatig van naam veranderen of in de weer zijn met nep accounts.

De lijst is in eerste instantie integraal overgenomen en ze bleek een groot succes. Het motto had kunnen zijn, laat die pvv’ertjes maar lekker onder zich, dan heeft niemand er verder last van. Zeker van bedreigingen niet.
Als ik weet op wat voor locatie jij zit maak ik jou vanavond nog kapot.Morgen 0900 op het politieburo? Als ik weet op wat voor locatie jij zit maak ik jou vanavond nog kapot.
Nu voor het gemak een gesorteerde en uitgebreide lijst. U ziet het ’t is work in progress en kritiek blijft welkom. Voor alle zekerheid nog dit.

Steeds meer begin ik accounts als onderstaande te zien als bron voor het denken in vooral rechtse en extreemrechtse hoek van ons politieke spectrum. Iedereen kan ik aanraden ze zeker niet ongezien te blocken, of als u dat wel doet, af en toe een blik te werpen op deze lijst. Laten we het vooral niet vergeten, antisemitisme is nooit weggeweest onder welke politieke vlag of kleur ook.

Nog een opmerking van technische aard. Namen die eenmaal terecht prijken op deze lijst haal ik niet meer weg.  Zie: lijstje. Het lijkt me nuttig voor onderzoek als deze lijst uitgroeit tot een Who is Who en dan is het onontbeerlijk dat de bronnen bereikbaar blijven. Ook een onderzoek naar netwerken, bedrog via nep accounts e.d. kan zo makkelijker op het spoor gekomen worden. Het is een begin, maar ergens moet je toch beginnen? En, voeg ik er nog maar even voor de zekerheid aan toe, niets is feilloos. Als u begrijpt wat ik bedoel. Ook om wat onderzoek in de toekomst te kunnen doen voeg ik enkele accounts toe, die inmiddels onder die naam verdwenen zijn. Voorbeeld: @doktahd werd @baronvbeauluna. Zo blijven de berichten in dit blog tevens te duiden. Uit praktisch oogpunt plaats ik binnenkort een puur actueel en makkelijker te hanteren lijstje.


 

Een fake account die verscheen ter nagedachtenis aan de oorspronkelijke van Dirk Hartman
(@doktahd en @baronvbeauluna). Nogmaals: ik maak geen fake accounts aan…

 

 

 

 

 

DE LIJST MET EEN VOORBEELD VOORAF…

 

 

Strafbaar? Ik veronderstel van wel.

 

 


Een tussendoortje. : Die is nu opgeschort. Opvallend > En, heb je de gegevens?
21:31 – 29 okt. 2012


Schorem, weet u een betere benaming voor mensen als , , en Echte cybercriminelen lijkt me!
00:23 – 15 nov. 2012


jij bent echt niet van deze wereld met al die doodsbedreigingen tegen Hou eens op en ga communiceren!
03:51 – 17 nov. 2012


? RT : Morgen is jou dag geslagen op aarde en zul jij je laatste adem uit blazen. Voor 24uur ben jij ten dode opgesc
10:59 – 17 nov. 2012

 

 

Stand 23 oktober 2012 (met enkele kleine wijzigingen dd. 15-12-2013)

Update juni 2014 (de door mij geblokkeerde accounts zijn gemarkeerd met een #)

De lijst tot heden was niet de mijne. Ze is inmiddels redelijk opgeschoond en heb er nu mijn persoonlijke ervaringen in verwerkt. Gelukkig ben ik niet blind aan één oog…

@_marienepien_
@_pvdg 
@58panchita

@aardengelpiet 
@adriaensdochter
@adrianastuijt  – site: censorbugbear-reports
@ancetreiv
@annakalasjnikov 
@aquarius4422 
@ahtlam

@captn_caveman
@carcassone17 #

@da_shepherd_ 
@dedokter10
@derfleischer 
@dgneresite: vrije chroniqueurs
@donbasco 
@dunraf
@dutchdl
@dutchwhitequeen@dutchwhitequeen: Tibaert

@eelko76 #
@eerdmans

@flamoesje 
@fvanbaal

@g_randioos 
@gavimensch@gavimensch: Tibaert
@geertgeel 
@geesje12 
@gekkelouis 
@gerardvane
@grolschnl 
@gulden_terug 

@hannibalpim
@hanshugenoot
@harmdorenbos 
@henkbres site: Meneer Bres #
@hennie070 
@hindu_r
@hmevissen 
@huibree@huibree: Tibaert

@illmartino #
@inadijstelberge@inadijstelberge: Tibaert
@inhuggermugger
@insignificus

@jacquelinewxxx@jacquelinewxxx: Tibaert
@jackruijs
@janvanrijswijck 
@jeugdzorgbeleid 
@jgcj2003 
@joelandoetoe 
@johaster 
@jookcapel 
@jooltje1968

@kassandra_troy site: pomoland

@letskuttekrap #
@lizzib2 

@marianpropstra 
@marionvdpoel #
@martijnheeroma
@maryfloor #
@megasupernieuws #
@merlotvine
@miasliwinski 
@michaelvdgalien 
@mirretje36 
@moot053 

@nafta78 
@nessea_ 
@nienkemper 
@nl_0223

@objectivist_def
@occupyfabeltjes@occupyfabeltjes: Tibaert
@opinieleader 

@pegasus4sun 
@percolator_hnj 
@peteranshof 
@piet_heyn 
@pomoland 
@prikkeldraadje 
@pvda_ellende

@rechtse_hbo_er 
@revelsoffice 
@richardvanh2 
@roepme 
@rsminoan

@sigrid66 
@simonelaurey 
@spkabuse #

@tegenoppositie– site: Burgerjournalisten
@tommygunner
@tubaljan 

@vanovernaar@vanovernaar: Tibaert
@verbraak #
@victorsterrenLibertarische Partij – site: Liberale Media
@vlunk #
@vraagstaart 
@vrijestem 

@wegeuro 
@wiking5 
@wimborgers 

@xlilithx

@yamahaha_nl 
@yerramautarsing 
@yonidewolffsite: Yoni de Wolff

@zeversturm 

COMMENTAAR…

 Schermafbeelding 2014-06-26 om 16.58.15


Een waarschijnlijk min of meer complete lijst van rechtsextreme en fascistische Nederlandstalige blogs treft u hier aan: WEBLINKS MULTICUL EN MULTIKUL en Fubar. Zie ook: Een dwaallicht….

BLOKKEN

 

“Mijn advies is, block en report deze tweeps zodat ze hopelijk verdwijnen, aan spammende PVV klootzakjes heb je namelijk helemaal niets. Als 10 of meer mensen een tweep blocken dan verdwijnen deze klojo’s misschien nog eens van het internet.”


Aldus het naschrift dat ik ontving bij de eerste lijst. Nou, ik denk dat dit niet helpt. Sterker, ik zou het ook niet willen. In de reacties op deze lijst merk ik steeds weer dat het m’n bedoeling zou zijn accounts te doen verdwijnen. Niets is minder waar. Gewetenswroeging hoeft u echter niet te hebben, zie maar:

Schermafdruk 2018-05-19 21.05.03
Report voor spam doe ik consequent bij fake-accounts. Veel geholpen heeft het tot nu toe niet, helaas. En je weren tegen leugens, smaad, laster? Onbegonnen werk.

Zie ook: Victor Sterren – Dossier 9 Juni 2012


ps: De tweets van @tibaert_extra vanaf 15 februari tot begin juni zijn verwerkt in een PDF. Simpel als wapen tegen leugens en bedrog, smaad en laster. Link Tibaert Extra 2012 (Scribd).

In de nasleep van de opschorting van de account @Tibaert komt me dit onder ogen. Is dat wat gebeurd als liefde omslaat in haat?

Laatste update tekst 19 mei 2018
 

Uitgelicht: screenshot film

36 opmerkingen:

 1. Tip: maak even links van de accounts naar de accounts, dat blockt veel makkelijker!

  Beantwoorden

 2. Is deze dodenlijst al doorgespeeld aan de klusjesman van links, Volkert van der Graaf? Links zijn is meer dan een beetje over Marx babbelen, heh, er moet ook actief anderdenkenden opgeruimd worden!

  Beantwoorden

 3. Het is ongelooflijk dat deze mensen hun vuil spuien en het scharen onder de vlag van een zogenaamde politieke partij. Ben je het niet met ze eens dan maken zij jouw uit voor alles wat vies en smerig is.Dat heet dan: vrijheid van meningsuiting!

  Beantwoorden

 4. Beste meneer,
  Kunt u mij uitleggen waarom ik @westrandse op deze lijst sta ?? heb totaal geen contact met u ?? beetje raar

  Beantwoorden

 5. Voor de duidelijkheid: ik heb één keer iets over je gezegd en sta direct op deze lijst. Ben jij uit op een linksgeorienteerd Twitter?

  Beantwoorden

 6. Bla,bla,bla. Jullie weten wel beter en proberen op deze manier zieltjes te winnen.Ik heb nog nooit iemand bedreigd of wat dan ook, maar word wel hier vermeld. Een hele eer overigens. Van Linkse kant ben ik afgelopen twee weken al meerdere malen bedreigd. Maken jullie daar ook een site voor? Dit is niets anders dan laster en haat zaaien.Heel erg selectief ook trouwens. Maar veel succes met deze ‘site’. Ben benieuwd of deze reactie ook geplaatst word.

  Beantwoorden

 7. Beste, kunt u nog een reactie gevan aub ?

  Beantwoorden

 8. Voor het gemak ga ik de reacties gebruiken om veranderingen in bovenstaande lijst aan te geven. Vanochtend kreeg ik per e-mail te horen dat @MiaSliwinski en @Mzelst per abuis op de lijst zijn gekomen. Mijn excuses.

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 9. Nou, per abuis… Mia doet haar uiterste best merk ik. Ik gun haar er weer een plaatsje op!
 10. Zou mooi zijn als je bluemini er ook ff af zou halen. Je kent me niet eens. Ik ben geen pvv er het enige is dat ik je geblocked heb. En daarvoor hoef ik niet op deze lijst vindt je wel?

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 11. Het ligt voor mij heel simpel Ik ken je niet en je account is afgeschermd. Excuus.
 12. Het “officiële” account van de PVV Teun heet nu @teun__pvv. De klonen van deze figuur zijn onmogelijk bij te houden.Het account van Tommy de schutter is veranderd in @tommygunnert.

  Beantwoorden

 13. Nog een kanttekening. Het laatste wat ik wil is dat bovenstaande lijst gaat functioneren als een keurmerk voor correct politiek gedrag. Dat mag zelfs niet gebeuren. Maar…!
  Voorbeeld, een van bovenstaande lieden weet te melden: “zou je wel willen, zogenaamde hooggeleerde gewetenloze imbeciel. Sterf!”. Heeft dit nog met een debat te maken, een dergelijke fascistoïde uitspraak? Voor mij staat hij dan terecht op deze, laten we het niet vergeten, provisorische lijst.
  Eerlijk gezegd, ik heb geen zin om al dit soort figuren te volgen. Ze doen maar. Verlang van mij niet dat ik aan de gang blijf met het wijzigen van die lijst op persoonlijke gronden. Ik kom hier nog op terug!

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 14. Toch werd ik gevraagd deze figuur (@vlunk / @twiggerfingers) van de lijst te verwijderen. Ja, hij was fel tegen Beatrix werd me te verstaan gegeven.
 15. Na het lezen van zulke haat-mails rest er toch maar een optie aan de schandpaal met die aso’s hun achter grond is dank zij jou in spanningen”’scaf” openbaar,een klus
  die bijna niemand op zich neemt. Laat het nooit weer zo mogen zijn dat ook wij hier in ons kikkerlandje eens moeten zeggen ”ich haben es nicht gewusst”

  Beantwoorden

 16. Wil je mij er ook op zetten?

  Beantwoorden

 17. Och, je bent vergeten mijn website te vermelden achter mijn naam. Precies de reden dat ik op de dodenlijst sta! Bij dezen: http://haatzaaiers.blogspot.jp/2012/08/een-verwarde-man-spreekt.html?m=1

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 18. Ja, ik weet het. Wilders vertolkt de stem van het volk, stemmen als die van jou. Vol van haat: http://tibaert.blogspot.nl/2012/08/geylbaert-en-haatbaert_24.html
  Of ik jouw vunzigheid nog verder onder de aandacht moet brengen?
 19. Reacties

   
   
 20. Niet te vroeg juichen, ik ben er ook nog…
 21. Moet je teleurstellen. Je bent te onbenullig en mij hoogst onsympathiek. Dit moet voldoende zijn: http://tibaert.blogspot.nl/2012/08/sentimenteel.html
 22. Ik wil graag van de lijst af, dat is je via via ook al lang duidelijk gemaakt.
  Ik ben naderhand toegevoegd omdat ik in niet mis te verstane termen zei wat ik van je actie vond om jouw “volgers” op te roepen de mensen op je lijstje niet gewoon te blocken, nee, ook nog eens te rapporteren voor “spam” om hen monddood te maken op twitter.
  Ten eerste geef je er dan blijk van niet te snappen wat spam is, maar ten tweede en dat is veel erger, bedien je je dan van praktijken die gebezigd werden in de jaren 30 vorige eeuw. Die waren trouwens net zo geöbsedeerd door “lijstjes” als jij, daarom is in Nederland dan ook het hoogste percentage joden afgevoerd naar de kampen.
  Maar je maakt jezelf wel zo onsterfelijk belachelijk door dit hele gedoe.
  Het begrip fascisme heeft namelijk niks te maken met links of rechts, maar met de versmelting van bedrijven (vaak multinationals) met de overheid en de politiek, gesteund door een domme massa volgers.
  Dus om even terug te komen op je “lijstje”: ik heb nooit PVV gestemd, zal dat ook nooit doen, sterker nog, ik heb al jaren niet meer gestemd omdat ik inzie dat dat geen enkele zin heeft.
  Verder ben ik zeker niet rechts-extreem, dat kan iedereen in mijn TL beamen.
  Jij hebt me nooit gevolgd en door mijn slotje kun je ook niet zoeken op mijn tweets, tenzij ze geretweet worden of aan je doorgegeven via bijvoordeeld DM.
  Je weet dus totaal niet waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind. Toch sta ik op je lijstje, simpelweg omdat je je aan de vorm ergert bij terechte kritiek, terwijl je pretendeert dat voor jou de inhoud belangrijk is. Je hebt intussen een aantal mensen om je heen verzameld die al net zo eng reageren als ze iets lezen wat ze niet eens snappen, maar dat mogelijk niet strookt met hun ideeën. Jij roept zelf vaak de hulp in van de politie en de AIVD om zogenaamd (vooral voor jezelf) te kunnen legitimeren dat jou weer eens gruwelijk onrecht aangedaan wordt, terwijl je zelf begon of maar weer eens bezig blééf.
  De tweets van mijn 2e account kon je trouwens wèl lezen, nu niet meer vanwege een block (zonder “report spam”), vandaar dat ik dat gebruikt heb om je duidelijk te maken hoe fascistisch je zelf bezig bent met dit lijstje.Ik raad je opnieuw aan je psychi(atri)sch te laten behandelen, je obsessie wordt voor steeds meer mensen die er niks mee te maken willen hebben veel te vervelend.
  Ik wens je veel wijsheid, want nu heb je daar duidelijk een zwaar tekort aan.vlunk, aka twiggerfingers

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 23. Weet je wat een citaat is? Ik vrees van niet. Lees de bijbehorende tekst nog eens nauwkeurig. Overigens voeg ik slechts bij hoge uitzondering zelf een naam toe aan die lijst. Ik accordeer slechts, zo ook die accounts van jou. Nogmaals, die lijst is niet bedoeld als een oproep maar als een hulpmiddel. Oordeel zelf, zei ik al meermaals.Wat nou zo jammer is aan jouw reactie is dat je er van alles bijhaalt om maar vooral goed duidelijk te maken hoe geïnformeerd je wel niet bent en daarmee tot oordelen bevoegd. Is dat wel zo? Je bent heel stellig en dat maakt het geheel er niet sterker op. Je denkt toch niet dat ik je relaas zin voor zin ga weerleggen?En, weet je, mensen zo zonder meer weg zetten als criminelen of ze bedreigen, van een staatshoofd tot een eenvoudige ambtenaar, vind ik niet passen binnen een maatschappelijk debat. Deze wijsheid heb ik in mijn leven toch wel verworven. En je weet waar ik op doel…
 24. Luister en huiver, Fonske.
  Ik ben duidelijk veel beter geïnformeerd dan randdebielen zoals jij die nog steeds niet snappen wat de term “verdeel en heers” betekent. Een zwakzinnige demente bejaarde die niet eens snapt wat fascisme inhoudt. Een rancuneuze münchhausen by proxy wannabe die de 2e wereldoorlog nooit bewust meegemaakt heeft en doet alsof hij een expert is, qua lijden vooral dan.
  Wijsheid is niet slechts levensafhankelijk, jij bent zelf een van de beste bewijzen van het tegendeel, snap je dat dan echt nog steeds niet?mvg, vlunk

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 25. Schiet lekker op zo. De een is een gewetenloze imbeciel, de ander is een zwakzinnige demente bejaarde. “Les extrêmes se touchent”, zullen we maar zeggen.Je taalgebruik, tot op het bot fascistisch, spreekt in ieder geval tegen je.
 26. Voor je nog verder gaat, graag even je ware naam. Een klein beetje lef is toch niet teveel gevraagd?
 27. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 28. en weer toon je aan dat je geen flauw benul hebt van wat fascisme betekent.
  Fascisme betekent niet taalgebruik dat je offensief vindt. Fascisme betekent niet een tegengestelde mening. Fascisme betekent oproepoen tot vervolgen om een andere mening dan de jouwe zoals roelfie en jij doen.
  Fascisme is mensen proberen te intimideren door het inroepen van hulp van politie en aivd zoals jij steeds denkt te moeten doen als je terecht weer eens aangetoond fout zit.

  Beantwoorden

 29. Een gezellig baasje, die meneer Vlunk. Speelt goed wordfreud, wat weer te begrijpen valt. Gewoon ter illustratie even een tweet-sessie van deze man, zojuist van internet geplukt:
  je doet er niet toe, doei.
  achterlijke eikel, de VS heeft met jou een zoveelste nagel aan haar doodskist
  ik ben niet laf, jij hebt mijn adres, ik het jouwe nog steeds niet.
  over jouw lijk, letterlijk. fuckoff, imbeciel
  ramptoerist met een sick attitude. jouw soort wens ik ter plekke dood.
  ik kom jou binnenkort wel opzoeken dan.
  we zitten qua intelligentie en bewustzijn op een heel ander niveau, vrees ik echt.
  ik lust je rauw en zie dat graag zsm gebeuren. vandaar mijn adres
  ik haat jouw soort retards, oprecht en intens. Echt.
  en nu slaap je ineens? fuck off, fucking lowlife
  zak uit elkaar. doe je nog wat goeds in je hopelijk korte leven.
  self-indulgent ramp-toerist.
  juist JIJ bent de psychopaat onder ons. Maar ik denk dat je dat zelf intussen begint te snappen.
  vuile smerige rat.
  ik hoop dat jij het volgende lijk bent waar een hele file naar kijkt, urenlang.
  verder veel succes als je nog eens wilt vliegen, zelfs binnnenlands #noflynobuylist
  en dat besef schoppen we zeer binnenkort ook in jouw onbenullige rotsmoel, hufter

  En voor het overige? Ik ben 70, de andere “imbeciel” 75…

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 30. Beste meneer Scaf.Deze tweets komen uit een discussie tussen mijzelf en Vlunk. Probeert u hier de indruk te wekken dat deze tweets aan u gericht waren?Zelfs als dt niet het geval is, vind ik het wat vreemd om ze hier te plaatsen, zonder enige context.
 31. De dappere anonymus verwijderd zijn reactie. Hij veegde me op een hoop samen met Leo Lewin. Vandaar die 70 en 75…Wel een vraag meer in het algemeen. Ga je met dwazen in discussie, neem je het voor dwazen op? Ook als ze een bedreiging vormen?
 32. Meneer Schop, voor alle duidelijkheid. Twiggerfingers was achter een slotje verdwenen, tja, wat doe je dan om het een en ander te illustreren? Favstar bvd, daar trof ik dat rijtje van Vlunk aan…Staat ook in de inleidende zin en je kunt weten dat ik Vlunk niet volg, zie z’n reactie hierboven.En de context moge duidelijk zijn.
 33. Is dat zo? Wat is de context dan?
 34. Meneer Scaf,Zou u zo vriendelijk willen zijn de tweets hierboven te verwijderen, of anders te melden dat deze niet tegen u gericht waren, maar tegen mijn persoon?Bij voorbaat dank.

  Beantwoorden

  Reacties

   
   
 35. Nergens heb ik die indruk gewekt. Het zal nu wel iedereen duidelijk zijn dat ze aan jou gericht waren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.