De dwaasheid op Twitter en Facebook

Frida Kahlo
Eveline van Donkelaar: “Een heel uitgebreid dossier van onnozelen die het niet begrijpen”. Dit lees ik nu in 2016 terug, vier jaar later dus. Of ik er toen ook aandacht aan besteed heb? Jammer genoeg niet… 

Het bericht over mij en m’n familie had ze snel van haar weblog verwijderd. Reden: pedofilie. Ze begreep dat Wouters haar nu goed van pas kwam. Van Donkelaar is doortrapt en een ware fascist. Pedofilie, dat was het middel richting Tibaert en dus moest dat bericht weg. 

Mocht het nodig zijn i.v.m. een rechtszaak dan kan Google het bewuste bericht weer zo aanleveren. Een hele geruststelling.


Even een kopje koffie zetten voordat ik met dit stukje begin. Ik moet wat kwijt, een soort tegengeluid, want ik heb sterk de indruk dat de dwaasheid op Twitter ongekende vormen aanneemt, waarbij de Wilders gekte verbleekt. Wat zie ik tot mijn schrik? De afwas wacht, totaal vergeten. Nou dat moet vannacht dan maar, eerst dit stukje anders ben ik de draad weer kwijt.

Allereerst realiseer ik me eens te meer dat ik in mijn kinderjaren aan verfoeilijke zaken ontsnapt ben, dankzij mijn ouders en grootouders. Misdienaar worden of op een broederschool geplaatst worden was taboe. Mijn familie stond voor helpen zonder tegenprestatie waar je kon. Ook dat wist ik toen nog niet, het was vanzelfsprekend en het gebeurde zonder ophef. Over bepaalde zaken werd niet gepraat en het vreemde was het was alsof je het toch allemaal begreep. Dat kindermisbruik bijvoorbeeld. Toen de golf van publicaties losbarstte in de NRC en elders was dat voor mij tenminste geen nieuws, afgezien van de namen en de details. Ook voor anderen niet. Aan dat geruk met hun piemeltjes zijn ze niet gestorven, las ik met grote ontzetting. Zie: “Schuld en slachtoffer” en “Slachtoffers!…”. Bekend was het, in grote kring zelfs merkte ik van lieverlee.

De allereerst plicht van ouderen, van volwassenen, is kinderen te beschermen en te helpen waar nodig.  Daar schieten we m.i. steeds meer in tekort. Dat heeft veel zo niet alles te maken met de vergaande institutionalisering van de hulpverlening. We kunnen nu makkelijk zondebokken aanwijzen voor bepaalde daden. Leers is er zo eentje, Demmink een andere. En o wonder, we kunnen het volk verdelen in de goeden en de kwaden naar gelang het ons past. Ook met een zijdelingse blik op de portemonnee, want geld kost deze zorg. Liefst zo weinig mogelijk, want wij zijn toch niet schuldig aan deze misère? Of wel? Nee, die vraag mag je niet stellen.

Wat onder het volk leeft vertaalt zich toegespitst op de sociale media. Fatsoensrakkers en -rukkers maken zich breed, de werkelijk bezorgden, mensen met kennis van zaken en degenen die tot slachtoffer gemaakt werden houden zich in, willen slechts wijzen op het feit dat hier iets niet klopt. Ik heb er al meerdere stukjes over geschreven, vooral vanwege de link tussen PVV en een heksenjacht op pedofielen die wel heel erg in het oog springt. Zie o.a.: “Kinderliefde: lekkere meiden…”.

Afgelopen week zag ik voor het eerst iets over een complot en een werkje van ene Poot. Schandalig spul, waar het PVV gajes zich vol liefde op stortte. Een van de namen die genoemd werd was die van Ed van Thijn. Wat de nazi’s niet klaargespeeld hadden, gebeurt nu. De man wordt levend kapot gemaakt.

De verspreider van dit schandalig Machwerk heb ik erop aangesproken, zonder resultaat. De afgelopen weken had ik haar al enkele malen erop geattendeerd dat ze met smaad en laster bezig was en dat dit nog altijd strafbaar is. Afgezien van de morele implicaties.

En nu dit. Ik heb haar vervolgens gezegd dat ik haar ging blocken, zoals dat in Twitter termen heet. De hel brak los. Via haar andere accounts werd ik wederom overstelpt met berichten over Demmink. Die accounts heb ik gemeld voor spam. Mijn goed recht, dunkt me. Wat bleek? Twee van haar accounts waren de volgende dag gesuspendeerd en ik werd tot dader verklaart. Kan het idioter? Ja, zie het bovenstaande plaatje. Met graagte gooien onverlaten olie op het vuur, ook tegen beter weten in. Ik vraag me werkelijk af met welk doel, deze laatsten dus, dat doen. Omdat een beerput opengetrokken wordt, ze graag zelf de eerste viool spelen, tegengeluiden gesmoord moeten worden, uit een vorm van rancune. Ik weet het niet, maar het lijkt er verdacht veel op dat die sociale media het slechtste in mensen kunnen bovenhalen. Ik weet er inmiddels genoeg van, maar mij kan het niet meer deren, zolang ze met hun gore poten van mijn vrouw en kinderen afblijven.

En nee, ik ben niet zielig, ik ben een gelukkig mens met een gelukkig leven achter de rug. Daar kunt u rustig vanuit gaan. Is het dat wat onverlaten dwarszit? Zie deze meneer uit het Amsterdamse:
Dit soort mensen fabuleren niet, nee, ze zijn overtuigd voor de goede zaak te strijden en daar dient alles en iedereen voor te wijken. We kennen het onderhand maar al te goed van Wilders en zijn volgzame schapen en intriganten. Geen enkele zinnige argumentatie, die niet past binnen hun denkwereld, zullen ze tot zich laten door dringen. De werkelijk asocialen van deze tijd onder welke politieke vlag dan ook.

Op de bovenstaande idioterie van Wouters en Boeijen heb ik desondanks gereageerd. Even later was deze account niet meer voor mij bereikbaar. Mijn reacties:
Ondertussen heeft die Sjaakie het wel klaargespeeld anderen te doen geloven dat ik de kwade genius ben achter het verdwijnen van haar accounts. Zo achterlijk is ze en velen met haar. Vandaar ook, denk ik, dat ze geloof hecht aan allerlei geruchten en complottheorieën, niet alleen Demmink betreffend maar ook het voortleven van Adolf Hitler in de Verenigde Staten. Hoe gek ben je dan wel niet? Een van haar bronnen:

Tja, in God we trust… “Do you know Jezus?
En Jezus is zijn zoon op aarde. Amen.
Een pak van m’n hart deze openbare biecht. Nu kan ik rustig aan de afwas beginnen.


Naschrift

Vanmiddag is een “Demmink demo”… Toch maar eens gekeken wat Sjaakie te melden had. Och ja, ze zit met haar OccupyFabeltjes achter een slotje. Vooruit dan maar, haar TL met de reacties voor alle zekerheid vastgelegd: 25 oktober tot heden.

Occupy, waar stond dat voor? Iemand pikt die benaming zo maar in, OccupyAdam en OccupyFabeltjes. Niet tolerabel lijkt me. Die beweging wordt op deze manier door één persoon in diskrediet gebracht. Waarvan akte.Update 2016 en januari 2017


Uitgelichte foto: Frida Kahlo – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.