Zonder toestemming… Demmink

Ferdinando Scianna: Religious meeting with all the chiefs of various religions – Assisi (1986)Ter inleiding

Zonder de toestemming te vragen nam ik een bericht van de site Krapuul over met een aantal reacties. Het geheel is verhelderend voor de houding van mensen die als de waarheid en de smeerlapperij te dichtbij komt geen kleur durven te bekennen, zelfs er nadrukkelijk het zwijgen toe doen.

Op zich levert de geschiedenis rond het plaatsen van dit bericht (ingekort of volledig) op mijn weblogs een onthutsende kijk op mensen die zichzelf als links duiden en zeggen te strijden tegen fascisme. Ze doen dat op anarchistische en ecologisch verantwoorde manier, de feministische strijd niet uit het oog verliezend. Uiteraard staat eerlijkheid en rechtvaardigheid voorop. Het vrije woord en de dialoog koesteren ze en censuur verfoeien ze. Kortom, het is Krapuul.

januari 2018
5 november 2012

En nu ophouden over #demmink aub

jvdheuvel oktober 26, 2012

Een paar dingetjes. Ten eerste leven wij nog steeds in Nederland en in Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Het bewijzen van dat tegendeel ligt bij justitie. Demmink is dus onschuldig. Punt. Wanneer je vindt dat justitie niet klopt, moet je justitie aanvallen. Demmink aanvallen lijkt op een lynchmob. En een lynchmob is iets wat jij niet wil zijn. Lynchmobs zijn voor zwijnen. Ben jij een zwijn? Nee toch. Wat je ook kan doen in het geval van Demmink, is kijken wie er allemaal achter je zaak staan. En dat zijn niet de meest gezonde figuren in Nederland. Henk Bres bijvoorbeeld is jouw grote medestander. En Eerdmans. En PVV-fantast Lucas Hartong. Geloof mij als ik zeg: daar wil je niet bij horen. Ik ben de eerste om VVD’ers aan de schandpaal te nagelen als ik denk dat dat zinnig is. Maar ik zal nooit deelnemen aan een volksgerichtje gericht op wie dan ook, om welke reden dan ook. Hou op! Nu!


1 – Oester – 26 okt 2012 at
8:32 pm – 

Het zou me eigenlijk helemaal niet verbazen als de beschuldigingen zouden kloppen. Ook in dat geval zouden de bewijzen moeilijk te vinden zijn. Als Demmink namelijk schuldig zou blijken, zou dat het vertrouwen in justitie schenden en dat terwijl mensen toch al niet zoveel vertrouwen hebben in justitie.
Verder doen mensen maar. Dat
is hun eigen verantwoordelijkheid. Het kan mij persoonlijk weinig schelen als Demmink onterecht beschuldigd zou worden, aangezien zijn positie hem – in mijn ogen – toch al een tegenstander maakt.
Maar het heeft inderdaad niet zoveel zin. We kunnen beter gewoon kapitalisme slopen. Dat zijn veel vliegen in één klap.
2 – jvdheuvel – (Laatste reacties) 26 okt 2012 at 8:35 pm – 

Het zou mij ook niks verbazen als #Demmink super-schuldig is maar daar gaat het niet om.

3 – Oester – 26 okt 2012 at 8:43 pm – 

Ik dacht eigenlijk dat je te rebels was om justitie echt serieus te nemen.
7 november 2012


4 – jvdheuvel – (Laatste reacties) 26 okt 2012 at 8:44 pm – 

Ik ben hartstikke rebels maar ik neem de NL rechtsstaat nog steeds hartstikke serieus.

5 – Oester – 26 okt 2012 at 8:49 pm – 

Ben je ook tegen populisme in het algemeen? Want ik probeer voorzichtig te zijn met populisten, omdat ik denk dat we ze hard nodig gaan hebben om ons linkse doel te ereiken. Het zou stom zijn als de PVV een monopolie op populisme zou hebben.

6 – jvdheuvel – (Laatste reacties) 26 okt 2012 at 8:50 pm – 

@5 Goed punt. Ik denk dat links populisme keihard nodig is. Kijk alleen maar naar de VVD. Die worden niet eens gezien als populisten.


7 – Jetze – 26 okt 2012 at 8:55 pm – 

Het zou mij ook niks verbazen als #Demmink super-schuldig is en daar gaat het om…

 
8 – jvdheuvel – (Laatste reacties) 26 okt 2012 at 8:58 pm – 

Dat is aan justitie en niet aan
lynchmob.
Straks zou het niemand iets verbazen als jvdheuvel schuldig is aan iets.

14 – Al Bakrastani – (Laatste reacties) 26 okt 2012 at 10:03 pm – 

Na de Sevillezaak is men in de UK nu bezig met een Pedofielen-ring in het Parlement waarbij ten tijde van Edward Heath hoge conservatieven betrokken waren , http://www.guardian.co.uk/politics/2012/oct/24/mp-inquiry-paedophile-link-parliament?intcmp=239
Ook dat kwam al jaren steeds weer boven en werd steeds weer gedoofpot .. Maakt vergelijkbare zaken in Nederland nog waarschijnlijker


15 – Linksmiechel – 26 okt 2012 at 10:09 pm – 

@13 Ik denk dat Krapuul een serieuze waarschuwing heeft gekregen van deze of gene… vandaar ook dit voor de website wat
merkwaardige artikeltje. Er worden hier immers vrijwel dagelijks mensen helemaal afgebrand, neem bv een Jos van Rey maar ook vele anderen, terwijl tegen hen ook nog nooit iets werd bewezen. Nogal opvallend dat juist bij SG Demmink ineens de “integriteit” van de webmaster en zijn “respect voor het Nederlands recht” de kop op steekt…

6-7 november 2012


17 – tibaert – 26 okt 2012 at 11:40 pm – 

Van Rey is een hoer. Daar mag over geroddeld worden. Lekker…
18 – Huib  – 27 okt 2012 at 12:02 am – 

Nee @15, als Krapuul een “waarschuwing” had gekregen, was JvdH juist in de contramine gegaan. Hij en ik en vele anderen trekken een grens. Dat doen we helemaal zelf en zonder onderling overleg. Lynchmobbing samen met gefrustreerde RKfundis, verdacht Amerikaans rechts, enz. – daar doen we niet aan mee.
Ik heb de hele Dutroux-affaire in België meebeleefd. Allerlei lieden en clubs
hebben geprobeerd, om de verontwaardiging af te buigen. Bij voorbeeld door de (huidige premier) Di Rupo, homo, valselijk te beschuldigen.
Je moet gewoon de prioriteiten in de gaten houden en je niet voor verdachte karretjes laten spannen.

19 – VVD=>NEE – 27 okt 2012 at 12:49 am – 

@14 
Exact. Waarom begint Demmink bijvoorbeeld geen Kort Geding tegen degenen deze zgn. Lynchmobs wegens Smaad en Laster. Ik zou het meteen doen, want ik heb niets te verbergen. Hij dus wel, hoogstwaarschijnlijk.
Ik blijf erbij, als het om mensen binnen de machtsclan gaat: je krijgt alleen de waarheid boven tafel met een hoop gedoe.

20 – VVD=>NEE – 27 okt 2012 at 12:50 am – 

@17 
Het lijkt wel een offerfeest dan! Want het is groot in het nieuws (dat was Demmink ook, ooit)! Jammer dat vrijwel alleen gestoorden zich al die tijd nog met deze zaak hebben beziggehouden.

21 – VVD=>NEE – 27 okt 2012 at 1:02 am – 

Eerdmans steunt Demmink
trouwens ook. Het is dus helemaal niet waar dat hij zogenaamd in het
Kattenkamp (  ) zou zitten.

22 – tibaert – 27 okt 2012 at 3:05 am – 

Het werkelijke spel, hier van die Bres & co tot…: http://www.zeit.de/digital/internet/2011-11/initiative-no-nazi-net
Lees
het, want zeg nou zelf, wie is voor kindermisbruik? 
De achterliggende logica is dat je automatisch voor een lynch-justitie dient te zijn, anders ben je een viespeuk, een linkse smeerpijp. Zover is het al in Nederland.

23 – Le Roi danse – (Laatste reacties) 27 okt 2012 at 7:28 am – 

@22:
Inderdaad. Zelfs jouw bericht (en ook dat van mij) plaatst ons al in de hoek van verdachte mensen.
Oproepen om tégen Volksgerechten te zijn ( daar kun je gerust heel erg bang voor zijn) , in de Rechtsstaat te blijven geloven ( hoe gammel die soms ook kan zijn), een beroep te doen op ieders
terughoudendheid (waaronder zeker ook journalisten en politici ) maken ons – links- al verdacht. 
Gesundes Volksempfinden. Brr..
Dank JvdH voor dit artikel en andere sommige reageerders.
Het zijn wijze woorden voor me, heb er serieus over nagedacht. Ik hoop dat ik de gedachten vast kan houden, want we trapen soms erg makkelijk in de val die klaar is gezet.

7 november 2012

28 – Witte duif – (Laatste reacties) 27 okt 2012 at 9:21 am – 

De wet wordt niet voor iedereen gelijk toegepast. Voor mensen dicht bij de macht is het vaak gemakkelijk
om ongestraft weg te komen met zaken die niet deugen. Mensen op machtsposities die misbruik maken van hun macht Politici die vrienden vertrouwelijke informatie toespelen, rechters die kinderen misbruiken, Ze kunnen allemaal op de eerste plaats rekenen op solidariteit en vertrouwen van hun collega’s. Zaken worden niet opgepakt of na
halfslachtig onderzoek geseponeerd. Fraude aan de top wordt nauwelijks vervolgd en de duimschroeven bij uitkeringsfraude worden aangedraaid. Zijn er in nederland al bankiers vervolgd? Te veel vermoeden van klasejustitie maakt de benadeelde klasse wantrouwig t.o.v. de bevoordeelde. Dat leidt tot gekrakeel. Dus hoe ongenuanceerd pedojagers of aluhoedjes ook zijn het is een uiting van wantrouwen in de rechtsstaat.
Dan is het jammer als mensen onterecht ergens van verdacht worden, want als schuldigen niet veroordeeld worden (en onschuldigen wel) dan betekent het feit dat het OM geen onderzoek in stelt of een zaak seponeert ook niets meer.


29 – Keira – (Laatste reacties) 27 okt 2012 at 9:41 am – 

Witte Duif ‘Dus hoe ongenuanceerd pedojagers of aluhoedjes ook zijn het is een uiting van wantrouwen in de rechtsstaat.’
Ik denk inderdaad dat aluhoedjes een hevig wantrouwen in de rechtsstaat hebben. De namen die JvdH in dit stuk noemt, zijn geen aluhoedjes. Dat zijn mensen die leven van aandacht. Hoe krijgen ze die aandacht? Door zo veel mogelijk lawaai te maken in de media over een onderwerp dat dicht bij de onderbuik zit.
Ik volg heel die hetze tegen Demmink niet. Wil ik niet. Wat ik wel in de gaten probeer te houden is wat er aan bewijs boven water komt en of hij veroordeeld wordt of niet. Maar eerst wil ik justitie zijn werk laten doen. En niet voor justitie de man heeft beoordeeld, hem massaal openbaar lynchen. Die tijden zijn voorbij in Nederland.
Ow en ik zeg dit als ‘ervaringsdeskundige’, ik weet helaas alles van misbruik, als kind en als volwassene.

6 november 2012

 

 

ZIE OOK HET VERVOLG OP DIT BERICHT EEN JAAR LATER.

Mij hoeft niemand toestemming te vragen iets over Demmink te publiceren. Iets in de melk te brokkelen heb ik ook niet. Prima zo. Mag ik reageren? Nou nee, het is mijn mening en daar blijf je van af. De boodschapper van welke absurditeit dan ook wordt zelfs tot held uitgeroepen. Wat een lef.  En, we zien het de laatste weken volop, hetgeen in dit land getolereerd wordt gaat erg ver. Zeer ver, sinds de vrijspraak van Wilders. Je mag zonder blikken of blozen iemand verdacht maken van wat dan ook, je mag hem, of haar natuurlijk, van zijn bestaansgrond beroven of dat van zijn naaste familie, de politie grijpt niet in. O ja, je aanklacht wordt serieus genomen door een officier van justitie als je met de dood bedreigd wordt en er wordt verbaal opgemaakt. Verder? Radiostilte.

In mijn ogen is Nederland een land waar het populisme gezegevierd heeft. De grote bekken cultuur is alom. De vroege wildgroei van de commerciële media heeft er het zijne toe bijgedragen. De “sociale” media op internet beleven er een grote bloei. Alles mag, kan, nee moet gezegd worden. Gelet op de geestelijke toestand wordt er nauwelijks meer gelezen, kan informatie niet meer op haar waarde geschat worden en bij gebrek aan enige kennis wordt veelal nagepraat. In de newspeak geroeptoeterd. Gevolg, het democratisch gehalte van de samenleving wordt steeds verder uitgehold, terwijl je zou mogen verwachten dat met de komst van de nieuwe media juist die zou verbeteren, zich verdiepen.

Als tegenreactie, vermoed ik nu maar even, wordt teruggevallen op aloude Hollandse modellen. Die van de hokjesgeest. Iedereen op zijn eigen akkertje in de polder. Niet boven het maaiveld komen, want we zijn allemaal uit diezelfde klei geschapen. De zon in het water zien schijnen is er niet meer bij, nee, het is een grote klaagzang want ze komen aan onze portemonnee, wie dan ook. Daar gaat de schoen wringen, want veel begrepen wordt er niet. Verwijten over en weer. Wat is het dan mooi als we ons tenminste op een terrein, buiten Oranje, het voetballen dus, een mogen wanen in de strijd. Vroeger liepen we voorop in die voor pedofilie tot seks met kinderen toe, zie de NVSH, verlicht en ruimdenkend als we zijn, nu in de strijd ertegen. Genuanceerd zijn Bataven nooit geweest en terughoudend ook niet.

O wee, als je niet meedeint met de grote golven van ongenoegen, van het gesundenes Volksempfinden, op zijn minst wordt hoon je deel, toen en nu. Vandaar dat ik bovenstaand stukje van Jeroen van de Heuvel wel kon waarderen. Enkele reacties nog meer, met name die van Bettina en Pyt van der Galiën. Ik werd op dit stukje geattendeerd door iemand die zei, Vd Heuvel neemt het voor je op. Rechtstreeks niet, nee. Maar wat verstond hij precies onder dat populisme van links? Daar kreeg ik de laatste weken het nodige van over me heen. Kijk, de goeie man weet wat er zich afspeelt op Twitter. Daarover zal hij zich heus niet meer verwonderen. Het is toch niet zo, hoop ik, dat smeerlapperij van “links”, zelfs als het leentjebuur speelt bij dat van “rechts”, wel tolerabel is of wordt, omdat de scribent “links” zou zijn?

Frappant, ik ben inmiddels door hem en een medewerker aan Krapuul geblokt op Twitter. Het geeft een zonderling gevoel. Ach, ik blijf mezelf en blijf een smeerlap een smeerlap noemen, ook al reageert hij of zij regelmatig in de kolommen van Krapuul. U weet wie ik bedoel, ze heeft al veel teveel aandacht gehad, helaas. U begrijpt nu ook dat ik geen lust had de maker van Krapuul te contacteren in verband met overname van zijn stukje op mijn weblog. Wie weet krijgt ook dit gedoe weer een vervolg. Wel nog dit. Ruzie zoek ik niet, daar heb ik een gruwelijke hekel aan. Wel vecht ik graag een meningsverschil uit, daar wordt iedereen beter van.

De link naar het oorspronkelijke artikel: krapuul.nl/nieuws
 
Uitgelichte foto: @ Ferdinando Scianna – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.