Een roepende in de woestijn

Ed. Cordonnier: Gown by Doucet at the races (1904)
Ze is tot bedaren gekomen, las ik net in een e-mail over Sjaakie. Nou, een oogopslag bij Twitter leert me iets anders:


20 november 2012

 


Achter de doorgestuurde linkjes verschijnt het inmiddels welbekende weblog “Wie is Tibaert op Twitter!” van Jacqueline Wouters dd 11 november. Maar, inmiddels heeft Sjaakie nog wat verzonnen en dat komt achter een ander linkje te voorschijn bij Doedeljan. Deze Jan heeft me dan ook snel uit zijn bestand verwijderd, zie ik nu. Verstandig, psychopaten kun je beter negeren, zei m’n vrouw toen ik haar deze laatste ontwikkeling rond Sjaakie vertelde. Je moet ze zeker niet voeden. Maar, wierp ik tegen, ik registreer slechts wat er gebeurd op Twitter. Andere mensen kunnen er hun hun voordeel mee doen. “Ik weet het”, zei m’n vrouw een beetje vermoeid…

Nog wat anders. Sjaakie voegt een foto toe aan haar lasterpraat. Op die foto kom ik nog terug, moet ik zelfs terugkomen. En geloof me, ik heb nooit geweten welk kwaad dwazen en gekken konden aanrichten. Nu weet ik het. Lees maar: De psychopaat op internet.

Een korte bemerking nog mijnerzijds. Voor mij is en blijft de leidraad bij alles wat ik zeg en doorgeef op internet: kan ik verantwoorden wat hier staat? Jammer is dat vele anderen zelfs dit eenvoudige criterium uit het oog hebben verloren. Wilders heeft, om het zover te laten komen, een niet te onderschatten bijdrage geleverd. Volg hem op Twitter en vraag u af…

Nog een vriendelijk groet aan al mijn Twitter vrienden.

Tibaert, de kater


nabeschouwing


Die vroegere informante van Krapuul, van André de Raaij in het bijzonder, is wel uit zeer specifiek Bataafs hout gesneden. André heeft haar lief, mag je onderhand concluderen. Ze gaf alles door wat haar onder ogen kwam, via haar Twitter accounts, via Facebook en haar blogjes, als het haar maar hielp om Tibaert van internet te krijgen. Daaraan droeg André op zijn beurt weer een steentje bij. Ja, zei André enkele maanden later tegen Sjaakie, je moest eens weten hoe gek die Tibaert is.

Die twee hebben nog wel wat meer gemeen. Ongefundeerd beschuldigen is wel de meest in het oog lopende overeenkomst tussen hen. Dat ze daarbij strafbare daden plegen bekommert ze beiden niet. Ze geloven hun eigen leugens en stappen vervolgens naar de politie. Zeer Bataafs, zeer fascistisch. Wat ze aanrichten interesseert hun geen ene moer. Ook zeer fascistisch, die trek. Geen enkele twijfel kennen ze, begrijpend lezen is voor hen een groot probleem. Ook frappant, ze spreken zichzelf voortdurend tegen. O ja, ze noemen zich beiden links…

Weet u wat ik onderhand denk? Nee, dat verklap ik liever niet. Stijlloos zijn ze in ieder geval, Geen Stijl zogezegd.

10 maart 2017Foto’s: Ed. Cordonnier – Les Modes June 1904 – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.