Nog even ter attentie: Stalken via Twitter

Janet Margolin (1962)
Een van de grootste hobby’s in PVV kringen op Twitter is stalken. Virtueel uiteraard. Alles wordt uit de kast gehaald om iemand die hen niet zint het twitteren onmogelijk te maken. Enige bescherming biedt het blocken en melden voor spam. Ervaring leert dat ze dat niet afschrikt. Het mooist van al, ze roepen hun metgezellen op je te melden voor spam. De omgekeerde wereld zoals bijna alles onder PVV.

Om enigszins alert te zijn op malversaties van deze aard is het dienstig om naast de gewone TL een zoeklijstje te maken op de eigen accountnaam (zonder @). Daarin verschijnt dan alle niet gewenste rotzooi.  Geen overbodige luxe is mij gebleken.

Aan hun de vrijheid van meningsuiting om mensen te beschadigen, een sfeer van haat te kweken, aan ons is het om stil in een hoekje weg te kruipen als onderkruipsels? Daar doe ik niet aan mee. En tegenactie kan gevoerd worden. Hen bestrijden met hun eigen wapens. Doet u mee? Nee, we verlagen ons toch niet tot het niveau van ieder voor zich en God voor ons allen waarbij iedereen tot potentiële vijand wordt verklaard als hij/zij zich niet bekeerd tot het ware geloof?


“Heeft u meer dan genoeg van spam van die twitterende PVV’ers die het bloed onder uw nagels weghalen, of anderen die op twitter lopen te zieken? De volgende tweeps staan daarom op mijn blacklist.”
Dit viel voor mij drie maanden geleden te lezen boven een lijst die ik via internet toegespeeld kreeg. Het leek me geen slecht idee om mensen een helpende hand toe te steken om gevrijwaard te blijven van tweets van min of meer rabiate figuren.  Het scala betreft zowel extreem linkse figuren als extreem rechtse èn iedereen die zich bij hen in een dergelijke omgeving op z’n gemak voelt. Racist of niet, fascist of niet. 

Oordeel zelf en maak eens een praatje met deze of gene. Kan beslist geen kwaad! Blocken of melden voor spam kan altijd nog.

Voor verdere info: “Stalken via Twitter”.

 


Uitgelichte afbeelding: Janet Margolin – bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.