Ter informatie: Stalken via Twitter

· internet
Authors

Ter informatie. 

Friedrich Eckhardt is zeer gehecht aan anonimiteit. Bij dit bericht van 7 juni 2012 onder de titel: “Stalken via Twitter” stond een foto van hem. Vandaag, 3-1-13, werd ik geconfronteerd met de volgende mededeling:

3 januari 2013

Friedrich Eckhardt, de man dus die mijn adresgegevens rondstrooit…, de man die mij meermaals heeft bedreigd. U vindt hem onder @linksrapalje terug op Twitter. De foto heb ik verwijderd. Voor het overige is deze pagina exact zoals hij was. De bijgewerkte lijst treft u aan onder Een vertrouwd lijstje

Het onderstaande stond al in de concept stand voor nadere bewerking. Op verzoek heb ik het weer tijdelijk open gesteld om de reacties te tonen, die ontbreken dus nu uiteraard. 

Een van de grootste hobby’s in PVV kringen op Twitter is stalken. Virtueel uiteraard. Alles wordt uit de kast gehaald om iemand die hen niet zint het twitteren onmogelijk te maken. Enige bescherming biedt het blocken en melden voor spam. Ervaring leert dat ze dat niet afschrikt. Het mooist van al, ze roepen hun metgezellen op je te melden voor spam. De omgekeerde wereld zoals bijna alles onder PVV. Om enigszins alert te zijn op malversaties van deze aard is het dienstig om naast de gewone TL een zoeklijstje te maken op de eigen accountnaam. Daarin verschijnt dan alle niet gewenste rotzooi.  Geen overbodige luxe is mij gebleken.

Een traditie, waarmee ik onderhand vertrouwd ben, wordt voortgezet:

Het resultaat als je streeft naar openheid. Of ik er persoonlijk zwaar aan til? Nee, het is wel een illustratie wat schorem vermag. Aan hun de vrijheid van meningsuiting om mensen te beschadigen, een sfeer van haat te kweken. Aan ons is het om stil in een hoekje weg te kruipen als onderkruipsels. Daar doe ik niet aan mee. En tegenactie kan gevoerd worden. Hen bestrijden met hun eigen wapens. Doet u mee?

Nee, we verlagen ons toch niet tot het niveau van ieder voor zich en God voor ons allen waarbij iedereen tot potentiële vijand wordt verklaard als hij/zij zich niet bekeerd tot het ware geloof?

Arte – 2 september 2012


“Heeft u meer dan genoeg van spam van die twitterende PVV’ers die het bloed onder uw nagels weghalen, of anderen die op twitter lopen te zieken? De volgende tweeps staan daarom op mijn blacklist.”

Dit viel voor mij drie maanden geleden te lezen boven een lijst die ik via internet toegespeeld kreeg. Het leek me geen slecht idee om mensen een helpende hand toe te steken om gevrijwaard te blijven van tweets van min of meer rabiate figuren.  Het scala betreft zowel extreem linkse figuren als extreem rechtse èn iedereen die zich bij hen in een dergelijke omgeving op z’n gemak voelt. Racist of niet, fascist of niet. 

Oordeel zelf en maak eens een praatje met deze of gene. Kan beslist geen kwaad! Blocken of melden voor spam kan altijd nog.

Mijn ervaring is dat sommigen ook regelmatig van naam veranderen of in de weer zijn met nep accounts.  

De lijst is in eerste instantie integraal overgenomen en ze bleek een groot succes. Het motto had kunnen zijn, laat die pvv’ertjes maar lekker onder zich, dan heeft niemand er verder last van. Zeker van bedreigingen niet.

 

 

Nu voor het gemak een gesorteerde en uitgebreide lijst. U ziet het ‘t is work in progress en kritiek blijft welkom. En voor alle zekerheid nog dit.

Steeds meer begin ik accounts als onderstaande te zien als bron voor het denken in vooral rechtse en extreemrechtse hoek van ons politieke spectrum. Iedereen kan ik aanraden ze zeker niet ongezien te blocken, of als u dat wel doet, af en toe een blik te werpen op deze lijst. En laten we het vooral niet vergeten, antisemitisme is nooit weggeweest onder welke politieke vlag of kleur ook.

Nog een opmerking van technische aard. Namen die eenmaal terecht prijken op deze lijst haal ik niet meer weg. Het lijkt me nuttig voor onderzoek als deze lijst uitgroeit tot een Who is Who en dan is het onontbeerlijk dat de bronnen bereikbaar blijven. Ook een onderzoek naar netwerken, bedrog via nep accounts e.d. kan zo makkelijker op het spoor gekomen worden. Het is een begin, maar ergens moet je toch beginnen? En, voeg ik er nog maar even voor de zekerheid aan toe, niets is feilloos. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Van verschillende zijden is inmiddels commentaar op deze lijst verschenen. Voor eentje wil ik hier aandacht vragen omdat ze kan helpen ons een stapje verder te brengen in het extremistische netwerk op Twitter: “De aanhangers van Friedrich Eckhardt”. Door het in kaart brengen van volgers krijgt men al snel een beeld van de onderlinge relaties. Bij fake accounts gaat dat zelfs zeer snel. Wie gaat zich de moeite getroosten is nu de vraag…?

Ook om wat onderzoek in de toekomst te kunnen doen voeg ik enkele accounts toe, die inmiddels onder die naam verdwenen zijn. Voorbeeld: @doktahd werd @baronvbeauluna. Zo blijven de berichten in dit blog tevens te duiden. Uit praktisch oogpunt plaats ik binnenkort een puur actueel en makkelijker te hanteren lijstje.

De oude lijst treft u hier aan: Stalklijst en reacties. De screenshots heb ik ter illustratie laten staan.

stand 23 oktober 2012  

 

22 oktober 2012
19 september 2012
28 september 2012

24 september 2012

“Mijn advies is, block en report deze tweeps zodat ze hopelijk verdwijnen, aan spammende PVV klootzakjes heb je namelijk helemaal niets. Als 10 of meer mensen een tweep blocken dan verdwijnen deze klojo’s misschien nog eens van het internet.”

Aldus het naschrift bij de eerste lijst. Nou, ik denk dat dit niet helpt. Sterker, ik zou het ook niet willen. In de reacties op deze lijst merk ik steeds weer dat het m’n bedoeling zou zijn accounts te doen verdwijnen. Niets is minder waar. Gewetenswroeging hoeft u echter niet te hebben, zie maar:

zie hiervoor  het ps

Report voor spam doe ik consequent bij fake-accounts. Veel geholpen heeft het toch nu toe niet, helaas. En je weren tegen leugens, smaad, laster? Onbegonnen werk:

 

Zie ook: Victor Sterren – Dossier 9 Juni 2012

ps: De tweets van @tibaert_extra vanaf 15 februari tot begin juni zijn verwerkt in een PDF. Simpel als wapen tegen leugens en bedrog, smaad en laster. Link Tibaert Extra 2012 (Scribd).
De screenshots met een woordenwisseling tussen @peteranshof en @commuungenis m.b.t. bovenstaande lijst heb ik verwijderd.

update tekst 28 september 2012

De reacties zijn inmiddels toegevoegd aan het lijstje: Stalklijst en reacties 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: