Voorwaarden tot censuur

“always looking for inspiration”
De wereld als coulisse met daarin de mens, de vrouw, als superieur consumerend wezen. Hoe verwerf je deze status als object van begeerte? Wie wenst als object behandeld te worden?
Jaimy van Bergen

“Twitter is al lang geen platform meer voor de vrijheid van meningsuiting. Alle mooie dingen in de wereld worden na een tijdje gecorrumpeerd. Twitter is daar een voorbeeld van. Een vrij platform waar je makkelijk berichten kan publiceren en waar de uitwisseling van informatie veel sneller gaat dan via je oude media. Er is vorig jaar een ontwikkeling in gang gezet die veel mensen en twitteraars ontgaan is. De nieuwe “censorship policy” van twitter. De nieuwe censorship policy houdt in dat als een overheid, corporatie of ander individu het niet eens is met een tweet deze voor het land van herkomst gecensureerd wordt.” 

 
Verder:

“Censuur is transparantie, oorlog is vrede, vrijheid is slavernij en onwetendheid is kracht. Zo kennen we de wereld weer.”


Waarbij ik bij mijn thema ben aanbeland, mensen laten zich knechten, willen geknecht worden. Zo wordt het eeuwenoude systeem van onderdrukking in stand gehouden. Het floreert beter dan ooit in onze van lijfeigenschap en slavernij vrij gemaakte maatschappij, waar een ieder in het strijdperk moet treden met de ander om zijn of haar strijd te voeren tot eigen lijfsbehoud. Het eigenbelang staat voorop. Let maar eens op bij schaarste, zelfs als niet levensnoodzakelijke zaken in het geding zijn, benzine bijvoorbeeld. Men maakt elkaar nog liever af, dan dat men het autootje laat voor wat het is, een ordinair consumptiegoed waarop onze kapitalistische economie en ons militair apparaat steunt. Die houding van strijdvoeren is verinnerlijkt, het kan niet anders. Iedereen die macht ambieert kan vertrouwen op dit mechanisme. Het verdeel en heers spel is dan nog slechts een koud kunstje. Vandaar dat zaken als die “censor policy” zo makkelijk geslikt wordt. Twitter behoort ons niet, Twitter is er om winst te maken en zo gewenst controle uit te oefenen. En de argelozen, de strebers en de smeerlappen spelen dit spel ieder op eigen wijze mee. Vandaar dat het woord solidair vaak zo hol klinkt. 

Graag, zeer graag zelfs, had ik een aantal personen buiten dit weblog gehouden. Maar het komt me voor dat ze erom smeken dat wel te doen. Sjaakie is inmiddels tot de bekendste gepromoveerd. Iemand met wie ik totaal niets gemeenschappelijks deel, maar die, vond ik, best wat ondersteuning kon gebruiken. Maar in haar waan dat ze echt iets te vertellen heeft, dat ze een noodzakelijke strijd voert, niet voor het wel van kinderen, maar om iemand achter slot en grendel te krijgen, zeg maar uit wraak, alle verhoudingen uit het oog heeft verloren. Ze gaat inmiddels te biecht bij de veelkoppige fascistische draak PVV. Het door die lieden van mij getekende beeld wordt door haar nog verder uitvergroot en te pas en te onpas leurt ze ermee om mensen te waarschuwen voor dat in haar ogen liederlijke figuur uit Maastricht.


11 januari 2013

 


Anders Eveline. Zij vindt dat de zaken horen te marcheren zoals zij denkt. Zij gaat niet, als Sjaakie, af op laster en achterklap, nee zij vormt zichzelf een beeld, neemt mensen de maat. Bij mij wel zelfs viermaal. We hebben elkaar immers viermaal ontmoet, dus ik mag mij ervaringsdeskundige noemen  wat haar handelwijze betreft. Het moet gezegd, ze brengt je aan het twijfelen over wie je bent, over wat je zegt. Aangenaam is anders. Haar handelwijze past wel weer perfect in het straatje van op de persoon spelen. Geheel anders dan Sjaakie gaat ze steun zoeken in haar strijd om mij in discrediet te brengen. Ze duikt plots bij mensen op waarmee ik nauw contact onderhoud of onderhield, naar gelang het treft. Ook de hashtag PVV heeft ze onlangs ontdekt. Maar o noodlot voor haar, de meesten weten niets van onze controverse en dan verschijnt @GaviMensch tot haar schrik samen in een #FF met @Tibaert. Wat te doen, vraagt Eveline zich dan af. Tibaert eruit… Zo ga je met mensen om die je als fascistenjager bestempeld. Kan het het zieliger, kinderachtiger? Ja… Voorbeelden te over, maar ik laat het hierbij. Het is hier geen roddelrubriek.

Terug naar Twitter. Vandaag kreeg ik bovenstaande tweets onder ogen. Ik had iets geretweet waarin onze beide namen voorkwamen, zonder het fameuze apenstaartje. Dat heb ik erbij gezet om de onverlaten een slechte dienst te bewijzen. Ze zijn o zo bang dat hun account wordt opgeschort door Twitter. Mij interesseert het eigenlijk geen zier, ware het niet dat ik dan niet meer bij mijn eigen spullen kan komen. En zo kwam dat schoons ook onder de ogen van Eveline waarop ze zich tot mij wendde. Ze heeft het over vijanden en lijstjes. Ook daar reageer ik maar niet op. Het past o zo goed in het straatje dat ik boven schetste. Toch nog maar eens Horkheimer cs lezen, die hebben behartigenswaardige woorden geschreven over de autoritaire persoonlijkheid. Dan leer ik Eveline misschien beter begrijpen.

O ja, sinds vanmiddag is de account @Tibaert opgeschort.


Verder o.a. dit:

Speciaal ter attentie van @GaviMensch:

En dit is mijn enige lijst Eveline:

Of ben je in de war met deze twee onder Jacqueline Wouters aan het woord en Een fascistische landverraderslijst? Ook voor jou het vermelden waard: Peter Breedveld: “Pesten”

De soldaat van Wilders heeft zich weer eens herdoopt en heet nu: @Rapmemyfriend

DE REACTIEps

Een leuke truc van die Eveline om leugens in de wereld te zetten: “Hij heeft het me zelf gezegd”. Die tante is zo goor als het maar zijn kan. Ik overdrijf niet.

U merkt het, de hyperlinks werken nog maar ten dele, de erfenis van Dijstelberge zullen we maar zeggen. 

juli 2016
Foto’s: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.