Stalken op Twitter, een illustratie…

Katharine Hepburn on location in Africa for the filming of The African Queen (1951)Zondag 13 januari 2013, nauwelijks twee maanden nadat Jacqueline Wouters Twitter had vol geplempt met leugens en smaad aan mijn adres. Hier richt ze zich aan Ineke Wolf. Lezen jullie even mee Huib Riethof en André de Raaij? Het is slechts een kleine illustratie… Door jullie toedoen, op welke wijze ook, is het bijbehorende Twitter account van dit krantje opgeschort, weggejorist zogezegd. Zodoende kan ik het niet meer aanpassen. Elke avond rond middernacht stuur ik het nog wel door. 

 

Hieronder de copie van dat oude bericht…

 
Het gaat alle perken te buiten. Van onderstaand voorbeeld kan ik er tientallen geven. Het zijn er beslist veel meer. Oordeel zelf…
 


Waarover gaat het? Over dit krantje:Op de achtergrond valt de fotograaf Adolfo Kaminsky en zijn dochter Sarah te zien, beelden genomen tijdens de uitzending van het programma Le Cercle de minuit op France 2. De vader had nooit met z’n dochter gesproken over zijn activiteiten tijdens de bezetting door de nazi’s van Parijs. Later bleek hij een groot vervalser te zijn geweest, een activiteit waar hij min of meer per toeval was ingerold. Vervalser waarvan? Zoek het maar eens uit, hij heeft er duizenden levens mee gered.

Voor de duidelijkheid screenshots van dat bewuste krantje:


Wat zie ik nu op Twitter?

Ja, nu begrijp ik het. Het zit Sjaakie dwars dat ik geen berichten uit haar lijfblad opneem. Een krant vrij van smaad en laster troep. Eigenlijk van alle troep, moet ik van haar nu aannemen, schreef ze niet: “dat je die smaad en laster troep leest van #tibaert of stuur je het ongezien door”?

Van Ineke Wolf heb ik nooit taal nog teken vernomen. Ook voor wat dit betreft stapte Eveline van Donkelaar later in de voetsporen van Sjaakie. Ze ging zelfs over dit krantje klagen bij de uitgever om het volledig verwijderd te krijgen. U zei fascisme? Juist…


Update 19 januari 2016
Foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.