Mooswief en haatoma

Brian Seed: Dublin, Ireland (1950s)
Ze zijn er nog, de boerinnen uit o.a. Amby, die hun zelf gekweekte groeten op de Markt te koop aanbieden. Ze zijn echt niet allen zo zwaarlijvig als deze beeltenis van Charles Vos doet vermoeden. Dikke mensen gelden als goedmoedig en goedlachs. Daar dacht ik al in mijn kinderjaren anders over. Dikke mensen, vooral dikke vrouwen, konden heel gemeen zijn moest ik ervaren. Mijn voorkeur ging toen al uit naar slank. Ja, zo zie je maar, zo zetten vooroordelen zich al vroeg in je vast.

Nee hoor, het is geen jeugdtrauma, maar ik moest eraan terugdenken vanwege een ontmoeting op diezelfde Markt met iemand die inmiddels gebukt ging onder de betiteling haatoma. Ze had zich het ongenoegen op de hals gehaald van de PVV meute op Twitter door te beweren dat ze in het voorkomende geval Wilders niet zou verplegen. Tamelijk onverstandig een dergelijke uitspraak, koren op de molen van onverlaten en bepaald niet dienstig aan de anti-fascistische zaak. Dom, politiek dom.

Het blijft een fenomeen. Mensen wanen zich anoniem, zijn eenzaam, verlangen naar contact en gaan zich op de meest vreemdsoortige manier uiten. De politieke kant van dat fenomeen heb ik een beetje in kaart gebracht, zeg maar het fascistische discours. Mensen die dat niet begrijpen of willen begrijpen zeggen dan dat ik jacht maak op fascisten. Zo ook deze haatoma. Ze hebben zelf niet in de smiezen dat ze zich van glad diezelfde wapens bedienen als hun politieke tegenstrevers. Je wordt niet als anti-fascist geboren, die status zul je moeten bevechten. Als je dat niet begrijpt is de zaak al verloren.

Hoe verwerf je inzicht? Door lessen te trekken uit het verleden, door te leren ontdekken dat fascisme diep geworteld zit ook in onze huidige samenleving, dat iedereen er door besmet is of kan raken. Het zien als iets van de ander, kijk mij, om die vreselijke term te gebruiken, zie mij als Gutmensch,  als dat je houding is dan ben je in wezen geen haar beter dan die ander. Je verheft jezelf tot ijkpunt waaraan iedereen getoetst wordt, een fascistische praktijk.

De stap is dan niet ver meer tot vernietiging van die ander, het kernstuk bij fascisme, de praktijk van fascisten. De weerslag van een aantal van die praktijken vallen op dit weblog terug te lezen. Van domme, onnozele, maar o zo gevaarlijke, als die van Jeannie tot en met die van Jacqueline Wouters. Doortrapt, infaam, niemand ontziend.

Bij deze laatste heeft de haatoma zich inmiddels aangesloten. Waarvan akte. Met de vernietiging van mijn persoonlijkheid was ze al langer in de weer. Die van mijn vrouw en zoon zullen wellicht spoedig volgen. In ieder geval staat ze er niet meer alleen voor. Sandra, Jeky en Sjaakie, niet te vergeten Geesje en San, zullen best bereid zijn een helpend handje toe te steken want o wat veranderen de tijden, gelukkig voor haar, snel. Net als voor Sjaakie. In luttele dagen was ook zij bekeerd. Ik twijfel er niet aan dat Eveline ook vlug vorderingen maakt gezien haar praatjes met Huib en Sjaakie.

Een lekker manneke, die Eelko, vind je niet, Eveline? Ook een van de nieuwe getrouwen van Sjaakie, net als jij. Ja, tijden veranderen. Sjaakie vindt dit soort berichten nu ook heel normaal, ze doet zelfs niet meer anders. Het went, wees daar maar gerust op.11 augustus 2012

 

LT juli 2012 – screenshots 25 januari 2013

 


Een gedeelte van de vuilnis aan mij gericht valt hier terug te lezen. De tweets van Tibaert en van Tibaert_extra:

Tibaert – 24 december – 25 januari 2013
Tibaert_extra – 1 oktober – 25 januari 2013


Wel even voor de zekerheid aan Eveline vragen. Klopt dit adres? Je bent er vaker geweest net in die periode, 1 augustus 2012 om precies te zijn, dus jij moet het weten. Zeg, dat vriendje van Jacqueline Wouters is in het bezit van mijn afgeschermd telefoonnummer. Vraag Sjaakie eens even hoe hij daaraan komt. Je begrijpt dat ik daar alle belang bij heb.

Wat anders nog. Het lijkt me een kwestie van fatsoen waar je zo aan hecht. Ook een kwestie van staan waar je voor staat. Zet in het vervolg gewoon je volledige naam op Twitter. Of ben je daar te laf voor? Hollanders zijn toch o zo dapper, durven iemand de waarheid in het gezicht te zeggen. Weet je nog?

Nog een voorbeeld, daarin zul je je wel herkennen. Begrijp je, dat door een bepaald gedrag Maastrichtenaren zich langzamerhand niet meer thuis voelen in hun eigen stad? Nee, dat begrijp je niet. Zoals zoveel niet, helaas.


mei 2012

 

 

naschrift


Nu nog het onvermijdelijke naschrift. Jammer dat die mensen niet rechtstreeks reageren op dit blog. Voor censuur als bij Eveline hoeven ze niet bang te zijn. Ze woont in Maastricht, al doet ze anders voorkomen. Ook jammer dat bij Eveline de humor, de joodse humor, zo nadrukkelijk ontbreekt. Ironie en sarcasme ontgaan haar. Bij deze, neem contact op met @geesje12. Ze heeft al heel vaak diagnoses gesteld over mijn geestelijk welbevinden: hersentumor, alzheimer, dementie. Het kan jullie zeer van pas komen, @jajwouters en @gavimensch. En ach, mijn peroon doet er verder niet toe, wel dat oprukkend fascisme onder het mom van anti-fascisme. Griezelig.


 


Voor mij zijn dat soort mensen lucht, zegt m’n vrouw. Ik kan het niet nalaten te zeggen: “Pas op, vergiftigde lucht.” En ja hoor, Eveline, mijn vrouw is Heerlense en dochter van een mijnwerker. Begrijp je? Nee, ook dat niet, vrees ik.13 januari 2013

 


Ze zijn praktisch uitgestorven, die mijnwerkers. De meesten veel te jong en weet je waardoor? Je kletst maar raak, merk ik. Jammer dat dat gaat over de rug van anderen, van mensen die hun leven hebben opgeofferd. Je collaboreert liever met mensen als Jacqueline Wouters en Friedrich Eckhardt.

Eigenlijk is daar alles mee gezegd.26 januari 2013

 ps

De vrouw die later Sjaakie uit de brand helpt en Van Donkelaar zeer genegen was, Ina Dijstelberge is haar naam, had het ook over oorlogstrauma’s aan mijn adres. Wat zijn dit toch stuk voor stuk schandalige wijven, zeker als je bedenkt wat oorlogsleed aanricht, toen en nu. Laat m’n blogs door Google terugzetten, dan kan iedereen lezen wat ik bedoel en zien welke asociale types jullie zijn, Dijstelberge. Durf je?

29 december 2017


Uitgelichte foto: Brian Seed – bron
Ingevoegd: Mooswief, Markt Maastricht

3 gedachten over “Mooswief en haatoma

  1. De kruik gaat zo lang te water, Eveline van Donkelaar, tot ze breekt. Je beseft kennelijk na meer dan een jaar nog niet dat je op een voor jezelf heilloze weg bezig bent, een weg bezaait met laster, leugens en smaad. Je hanteert voortdurend fascistische methodes op een laaghartige wijze.
    Toon nu voor eenmaal een heel klein beetje lef en zet dat bewuste blog terug. Of moet ik de spot met je gaan drijven?

  2. Ben toch wel benieuwd wat de politie hier over te melden had. Kun je wat meer duidelijkheid verschaffen? Van belang namelijk in verband met het waarheidsgehalte van je uitspraken. Je “volgers” hebben daar m.i. recht op. Ze verkeren door jouw toedoen in de veronderstelling dat ik ter kwader trouw handel en jij een liefdevolle, zorgzame vrouw bent. Daar is zeer veel op af te dingen en dat weet je.
    Wanneer ben je overigens van plan met je smaad en lastercampagne boordevol leugens te stoppen? Of blijf je vasthouden aan het idee dat je met een wedstrijd bezig bent die ik nooit van je zal kunnen winnen, zoals je me eens mededeelde? Wordt je niet onderhand misselijk van jezelf?
    En, ik heb het al eens eerder gezegd, denk aan je kinderen. Die zadel je met een onsmakelijke erfenis op.
    Kortom, probeer voor een keer eerlijk te zijn. Het zal je opluchten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.