Leve Portugal

Livraria Lello, PortoTheo Douma

HET LAND WAAR DE MEESTE INWONERS ZELFS NOG BANG ZIJN VOOR HUN EIGEN SCHADUW…


Zolang ik hier nu woon verbaas ik me dagelijks over de welhaast ondenkbare maar vooral onwerkbare bureaucratie en het totale onvermogen om een land, stad of dorp efficiënt te kunnen runnen.

Laat ik dat met een paar eenvoudige dagelijkse voorbeelden maar eens illustreren:

– je hebt een lullig klein probleempje aan een lichtschakelaar. Een monteur komt maar heeft geen of onvoldoende materiaal mee en beloofd snel terug te komen. Na 3 dagen is ie er eindelijk weer nadat je al wel 10 keer hebt moeten bellen. Ditmaal heeft ie alles mee, lijkt het, maar na 30 minuten blijkt ie toch weer wat vergeten te zijn en voordat het kleine probleempje dan eindelijk verholpen is is ie dus 3-maal aan je deur geweest.

– even naar de bank: nou trek daar maar bijna een dagdeel voor uit. Lange rijen wachtenden bezorgen je een hartaanval.

– naar de gemeente om iets te regelen ? Nou dat is een pure poging tot zelfmoord.

– het aanvragen van een bouwvergunning ? Je mag blij dan dat het huis er over 2 jaar al zou staan.


– rijden over de tolweg A22 ? Prima hoor alleen nergens aan die weg kan je betalen. Pas na 3-dagen kan je met je kenteken in de hand naar het een of andere postkantoor en na langggg wachten ben je aan de beurt en mag je alsnog gaan betalen. Kom niet een dag te vroeg want dan is je rijgedrag nog niet in de computer te vinden.

Maar het mooiste voorbeeld hoorde ik recentelijk van een Nederlandse die op een goede? dag bij een gemeentehuis kwam en er een document gekopieerd moest worden. Helaas… op dat hele grote gemeentehuis bleek GEEN kopieer papier meer aanwezig te zijn. Men zat al wekenlang zonder….

Een ook prachtige illustratie is het volgende: in mijn woonplaats Tavira vonden de stadsbestuurders het noodzakelijk om iets wat niemand ook maar van enig belang vond toch maar te gaan doen: het aanleggen van een oversteekplaats. Complete en totaal aantoonbare nonsens. Op 28 januari 2013 vangen de werkzaamheden aan. 2 mannen gaan aan die monster klus beginnen en doen er bijna 3 dagen over om die totaal onzinnige en door niemand gevraagde oversteekplaats aan te leggen. Behalve menskracht verschijnen er met een zekere onregelmatigheid zo af en toe ook wat vrachtauto’s om zand of materialen aan te leveren en natuurlijk komen er zo nu en dan zeerrRrrr belangrijke mannen met luxe auto’s en nette pakken aan om het werk van hun ondergeschikten te controleren.

Overigens komen die vrachtwagens vaak te laat en staan de beide mannen urenlang vrolijk te nietsen maar… op 31 januari zo rond de klok van 11 lijkt de klus geklaard.

Slechts 1 (een) klein detail over het hoofd gezien. Die oversteekplaats naar een volkomen onbekende bestemming anders dan naar de andere kant van de straat waar overigens niemand woont, is voorzien van een  irrigatie-systeem om de langs de kant van de weg groeiende bermplanten van water te voorzien. Zonder water zouden deze planten het in de zomer nog geen week volhouden.

De beide mannen besluiten na eindeloos gepieker om dat watersysteem dus maar met een eenvoudig mes te onderbreken en legden met veel gekreun en idem kosten die al eerder genoemde oversteekplaats aan.


Maar… zoals uit onderstaande foto’s blijkt vergaten ze die waterleiding vooraf weer onder die zo prachtig aangelegde oversteekplaats terug te leggen.

 

 

En zo zullen we het binnen niet al te lange tijd gaan beleven dat het hele klusje weer moet worden overgedaan en de waterslang weer op haar oude plek zal worden ingegraven.

Een typisch schoolvoorbeeld waarom Portugal nu en nooit niet in staat zal zijn om ooit haar eigen broek op te kunnen houden en wel levenslang aan het Troika-infuus zal MOETEN blijven hangen. I.p.v. geld zouden we beter kunnen overwegen om een hersen-stam-cel transfusie via dat toch al aangebrachte infuus te laten toedienen.

Maar… ik blijf van dit land houden. Meer dan het door de PVV vergiftigde Holland en van de zopas weer van de ondergang geredde SNS-reaal bank (met dank voor uw donatie lieve Nederlanders). Hoelang blijft u die achterlijke regering nog steunen… 3.7 miljard naar de bekende Filistijnen. Met dank aan de witte boorden.

In feite is NL ook toe aan een euhhh infuus. Laten we dat dan maar nieuwe verkiezingen gaan noemen.

 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.