Vragen wat vrijheid is, is uit den boze

Sara en Sara


Toegevoegd juli 2019 en terug gedateerdWat een vrijheid. Me afvragen wat vrijheid zou kunnen betekenen, wat Jantje of Marietje onder vrijheid verstaan is verboden. Juist, als iedereen de ruimte krijgt, de vrijheid gegeven wordt de grootst mogelijke quatsch de wereld in te sturen krijg je dit soort berichten. Vrijheid van meningsuiting nietwaar?

Ik zei het al vaker, pas op voor bewegingen, voor politieke partijen, die vrijheid in hun vaandel dragen. Ze deugen niet.

Nu het woord aan Blondemevrouw. 


Blondemevrouw16 april 2013 22:45

Wat is Vrijheid? Een vraag die alleen gesteld wordt door een mens die niet beseft dat dé mens niet van oorsprong redelijk is, maar redelijkheid het directe gevolg is van de westerse beschaving. Opgroeiend binnen de westerse cultuur met de vrijheid tot individueel denken, lijken vele westerlingen te denken dat het normaal is zo te mogen opgroeien in Vrijheid als individu. Men erkent niet dat er verschillen zijn in mate van beschaving en dat Vrijheid hét kenmerk is van de westerse cultuur. Hoe discutabel in de zin van politieke overheid en belastingdienst ook; Vrijheid als individu te denken, dát is westers.

Vrijheid die zwaar bevochten is en het verdient te blijven verdedigen. Omdat mensen zoals deze anonieme reageerder niet anders gewend zijn dan Vrijheid, zien zij de Vrijheid niet meer als iets bijzonders, of wellicht simpelweg in het geheel niet meer. Het is gewoon. Nee, het is niet gewoon.

Je verder verschuilen achter kritiek op de PVV, dat slechts een politieke partij is en verder los staat van het islamprobleem, is zwak. Beschouw islam en besef dat kritiek op het mohammedanisme terecht is. Hoe de PVV daarmee omgaat, is irrelevant. Je laat toch geen politieke partij bepalen hoe de toekomst van je kinderen eruit gaat zien? Dat bepalen we allemaal samen, als burgers.

Neem je verantwoordelijkheid.

Vragen wat Vrijheid is, is uit den boze.

 


Bron: “De (beperkte) aantrekkende werking van Vrijheid” – 16 april 2013


Update van dit bericht: Tragische vrijheid.
 


 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.