Waar woon je?

Arnold Genthe: Edna St Vincent Millay (1914) 


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdIs het van belang te weten waar Jan, Piet of Klaas wonen? Voor mensen die anderen graag in een vakje stoppen uiteraard wel. Als je uit een bepaalde buurt komt kun je het vaak schudden bij een sollicitatie, bij de bank. Je bent getekend als minderwaardig. Omgekeerd, juist diegenen die hun asociale levenswandel in steen gehouwen willen zien, gelden als beschaafd en geslaagd, zelfs als voorbeeld en als veelal onbereikbaar doel voor de minder geprivilegieerden. 

Het is niet onaardig te weten dat Nederland voor wat stands- en klassenverschillen betreft tot de vlakste ter wereld hoort. Wie weet, dankzij de polder? Toch ook hier geldt, voor een deel bepaalt je adres je succes in het leven, dat gaat zeker op voor kinderen. In het verleden werden zelfs binnen het onderwijs kaartjes gehanteerd met de straten, waar de kinderen woonden, vervat in diverse kleuren corresponderend met de sociale gelaagdheid. 

Het is beslist niet merkwaardig dat je dit verschijnsel op internet terugziet. Wil men weten wie je bent dan wordt allereerst gespeurd naar het huisadres. Uit m’n begintijd op Twitter herinner ik me nog Maastrichts Braaksel, die persé wilde weten waar ik woonde. Hij eiste zelfs om een debat met mij te voeren. Zijn speurtocht naar mijn woonplek begon op Sint Pieter. Dat sloot weer volgens hem uit dat ik in het café Het Haantje kwam, op de Markt, een typisch volkscafé. Zielsgelukkig was hij toen hij achterhaalde waar ik werkelijk woonde. Sandra Strieker toonde meteen belangstelling.

Regelrecht schorem van PVV zijde ging nog verder. Friedrich Eckhardt, u weet wel, een veroordeelde crimineel, verspreidde het adres compleet met foto, dankzij Google. Ook Hartman, SS baron te Den Haag, dreigde dit te doen, compleet met routebeschrijving meldde hij. Dat laatste is in dit tijdperk niet meer nodig, maar hij kent de aanhang van de PVV in het Haagse en vermoedelijk hun geestelijke beperkingen. 

Anderen voegden zich hierbij, o.a. Herman Falkenstein uit Oss. 

Even de politie informeren, je kunt nooit weten…


 


De reacties volgden met het toverwoord “stalken”. Vervolgens werd het pas echt kwalijk, ik zou NAW gegevens verspreiden, gegevens doorspelen (welke?) aan personen/vereniging die ik niet ken. Pro-pedo, daar was haar vriend Riethof (@huibree) ook al van overtuigd. Leugens, smaad en laster zijn hardnekkig. Het een-tweetje met crimineel FE te R is wel het toppunt.


 


Een tweetal reacties…


 


Frapperend is dat Riethof en Wouters een aantal zaken gemeen hebben. Valse beschuldigingen uiten, liegen en bedriegen, smaad en laster. Bewijs kunnen ze nooit overleggen om de doodeenvoudige reden dat het er niet kan zijn. Ook dat weten ze. Werkelijk, het is gajes, ik heb er geen ander woord voor.

Als overzicht het gedeeltelijke Twitterlijntje Tibaert van 1 en 2 mei:
O, wat is die fascistentaal doorzichtig, zo doorzichtig, zo dom feitelijk.
 
En ’s avonds ging het schorem weer onverstoorbaar verder…
 


 

Screenshots van 1 en 2 mei 2013Aan leven, zichzelf zijn, gevoelens uiten, liefhebben, daar komen fascisten slechts met grote moeite aan toe. Zij wel, Edna St Vincent Millay. In haar eentje vertegenwoordigde ze alles wat fascisten verafschuwen.

Manuela Reichart: “Meine Kerze brennt an beiden Enden”

 
Uitgelichte foto: Arnold Genthe – bron © Library of Congress

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.