Nogmaals: Een gaaf mens

Edvard Munch: Ashes I (1896)

Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdZoals het past in een maatschappij waarin de maakbare mens voorop staat, de gezondheidscultus tot het enige ware geloof is uitgegroeid, dient iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen tegen een meetlat gehouden te worden, hoe ondeugdelijk die meetlat overwegend van eigen makelij ook is. Zo stellen we ons in staat om over mensen oordelen te vellen los van heel hun persoonlijkheid.

Religie is in een dergelijke constellatie uit, ze wordt zelfs tot taboe. Religie, die mensen zou kunnen laten zien dat er nog andere waarden zijn, minder grijpbare ook, die van kunst en cultuur bijvoorbeeld.

Ik laat nu iemand aan het woord die overtuigd is dat ze alle kennis bezit om diagnoses te trekken v.w.b. de menselijke psyche. We hebben kennis gemaakt. Centraal begrip in haar leer over DE mens, ze is een vrouw, is narcisme. Eigenlijk is het allemaal supersimpel, zoals ze zelf ook toegeeft. O nee, die volgelingen zijn supersimpel.

Een drietal berichten aan de hand van e-mails waarin ze me deelgenoot maakte van haar inzichten. De data in vet corresponderen met die van m’n verdwenen weblogs waarvan hier dus de copieën.

maandag 6 mei 2013

Een gaaf mens – diagnose

18-07-12

Weet je, het is zoals ik schrijf in mijn stukje ‘Wilders de diagnose’. Hij voert ze, geeft het voorbeeld en laat ze dan schuiven, zo doet hij het ook in de partij. Zo doen psychopaten het ook, mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornis en lijdend aan narcisme, ook al zien zij het niet als een lijden. De bewegingen rondom grote machthebbers met dezelfde stoornissen hebben vele mensen de dood gekost. Vaak zijn de volgelingen supersimpel en wordt hen een mogelijkheid geboden om zich al spiegelend aan de grote leider een stuk beter voor te doen dan ze zijn. 

Geplaatst door op 12:22

Een gaaf mens – kadootje

6 september 2012 – bijlage ontvangen e-mail

09-09-2012

Geweldige shortfilm
With love from Maastricht
E.
;-))

http://youtu.be/gHzMFObGahA
an Gavi
With love too…;-) Drink or dinner next time?
Puneke, Fons

Geplaatst door

zondag 5 mei 2013

Een gaaf mens


11-08-12

Ha Fons


Het tweekoppige beest doet niets anders dan zich verdedigen om zijn tweekoppigheid, persoonlijk denk ik nos steeds dat het een en dezelfde is  en ge shopte foto’s.

Maar goed , ik stuur het documentje mee, niet zo plaatsen want het komt van mijn persoonlijke file af….( ivm naam)

Liefs voor jullie beiden
Eveline.

update 9 mei 2013:

  twoheaded beast anshofjansen nazifiles.doc
883 K   Ansehen   Herunterladen   


Ter toelichting. Dit is materiaal dat Eveline van Donkelaar aan me toestuurde. Alles wijst erop dat ze interesse in mijn activiteiten kreeg toen de naam Anshof viel. Waarom? Vraag het haarzelf zou ik zeggen. Dit is geen roddelblog.


 

 

Toegevoegde tekst in vet: 31 mei 2017Uitgelichte afbeelding: Edvard Munchbron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.