Nogmaals: Een gaaf mens

 
Zoals het past in een maatschappij waarin de maakbare mens voorop staat, de gezondheidscultus tot het enige ware geloof is uitgegroeid, dient iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen tegen een meetlat gehouden te worden, hoe ondeugdelijk die meetlat overwegend van eigen makelij ook is. Zo stellen we ons in staat om over mensen oordelen te vellen los van heel hun persoonlijkheid. 
 
Religie is in een dergelijke constellatie uit, ze wordt zelfs tot taboe. Religie, die mensen zou kunnen laten zien dat er nog andere waarden zijn, minder grijpbare ook, die van kunst en cultuur bijvoorbeeld.
 
Edvard Munch (1863-1944), Ashes I, 1896
bron
 

 

Ik laat nu iemand aan het woord die overtuigd is dat ze alle kennis bezit om diagnoses te trekken v.w.b. de menselijke psyche. We hebben kennis gemaakt. Centraal begrip in haar leer over DE mens, ze is een vrouw, is narcisme. Eigenlijk is het allemaal supersimpel, zoals ze zelf ook toegeeft. O nee, die volgelingen zijn supersimpel.

 

Een drietal berichten aan de hand van e-mails waarin ze me deelgenoot maakte van haar inzichten. De data in vet corresponderen met die van m’n verdwenen weblogs waarvan hier dus de copieën.

 

maandag 6 mei 2013

Een gaaf mens – diagnose

18-07-12

Weet je, het is zoals ik schrijf in mijn stukje ‘Wilders de diagnose’. Hij voert ze, geeft het voorbeeld en laat ze dan schuiven, zo doet hij het ook in de partij. Zo doen psychopaten het ook, mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornis en lijdend aan narcisme, ook al zien zij het niet als een lijden. De bewegingen rondom grote machthebbers met dezelfde stoornissen hebben vele mensen de dood gekost. Vaak zijn de volgelingen supersimpel en wordt hen een mogelijkheid geboden om zich al spiegelend aan de grote leider een stuk beter voor te doen dan ze zijn. 

6 september 2012 – bijlage ontvangen e-mail

09-09-2012

Geweldige shortfilm
With love from Maastricht
E.
;-))

http://youtu.be/gHzMFObGahA

an Gavi

With love too…;-) Drink or dinner next time?

Puneke, Fons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.