Henk Bres een fake van Tibaert?

André Kertész: At the quay near Saint-Michel (1926)


Een terug gedateerde reconstructie6 MEI 2013

 

Sjaakie en mijn bruine neef: @occupyfabeltjes – @dreeselmans

Zo komen fabeltjes de wereld in volgens de methode Jacqueline Wouters. Niet kunnen lezen, niet kunnen formuleren en alles onder één motief beoordelen.

Volgens haar methode lees ik nu: @HenkBres is ook een fake account van Tibaert. Let op het woordje ook. Nooit heb ik een fake account ingezet. Nooit. Toch moet ik van deze dwaas al een half jaar deze beschuldiging aanhoren.

Iemand, die het als geen ander kan weten dat dit niet klopt wenst haar moreel te steunen en samen hebben ze voor mij psychiatrische behandeling in gedachte. Bedoeld is de ‘haatoma’, zo liefdevol genoemd door onder meerderen @letskuttekrap en @eelko76. Haar naam: Eveline van Donkelaar, bekend op Twitter onder @gavimensch.
Het voorspel – 5 mei

 
Henk Bres: ‘stadswachten hebben hersencellen niet op een rijtje’
 Het hoofdbedrijf


Ook dat vond op 5 mei onze Bevrijdingsdag plaats, weliswaar op verschillende plekken. Onder schouwtoneel valt het in samenhang te zien: “Het loflied op de bevrijding van Tibaert”.

Het hoogtepunt op Twitter was wel een foto met een onverholen Wilderiaanse boodschap, “Gespot in de trein, gevaarlijk?”, die Wouters onder de aandacht brengt. Vervolgens laat ze weten, “Alle vrouwen zijn loeders volgens #Tibaert” en verwijst daarbij naar het schotschrift van Eveline van Donkelaar.

Wees er maar van overtuigd dat Jacques Smits hier niet de dienstdoende chauffeur is. Dat de Blonde van Twitter nog niet het verschil weet tussen het interieur van een bus en een trein zij haar vergeven. Een vrij persoon van het blonde Nordische ras beweegt zich voort in een autootje, snel zonder last van de medemens. Het teken van Übermenschlichkeit. Haar impliciete boodschap, Heer verlos ons van deze Untermenschen.

Vervelend voor mij, ditmaal, de Bevrijdingsdag kan ik niet langer louter associëren met de verjaardag van mijn grootmoeder. De gedachten aan haar worden vanaf heden besmeurd door die van twee zeer onwelvoeglijke dames op Twitter. Ze zijn complementair aan elkaar en hard als Kruppstahl. Hun intermediair is Sjaakie. Wie niet voor hen buigen wil moet barsten.

Wel een geluk, ik hoef me niet te beroepen op mijn afkomst. Ik ben mezelf en wens vast te houden aan openheid en eerlijkheid. Niet omdat ik een beter mens ben, maar omdat dit juist het enige middel gebleken is om maatschappelijk vooruit te komen en om niet terug te vallen in de barbarij van het fascisme. Als je andere mensen gaat gebruiken om er zelf beter op te komen staan is er fundamenteel iets mis. Juist dan maak je vrij baan voor fascistische ontwikkelingen. Dan ga je meedogenloos te keer als je dreigt ontmaskerd te worden met al je bedrog en Schönfärberei. Dan ga je op de persoon spelen. Ik laat het gelaten over me heen komen, niet dat het me niets doet, maar in de hoop dat ik een soort schouwtoneel kan opvoeren, waar iedereen wat aan heeft. M’n alter ego heet niets voor niets Tibaert. Een kat heeft immers zeven levens. Hij laat zich er niet onder krijgen. Voor de geïnformeerde lezer. Ik schrik van mensen die anderen volgen, die schuilen onder de paraplu van z.g. sterke mensen, geboren leiders, zoals ze ook wel genoemd worden. Die laatsten stoten me af, man of vrouw, van hen moet ik vaak walgen.

Even een koffiepauze. Gezellig bij vrouwlief, die me steeds goede raad geeft en maar al te vaak niet opvolg tot mijn eigen schade en schande. Ik heb haar beloofd mijn leven te beteren, dus nu even bijpraten over die Vijfde Mei en hoe onze ervaringen hier weer te geven. Tot zo…!Uitgelichte foto: André Kertész

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.