Een verpleegkundige op zoek naar werk

The Well-Appointed Kitchen (1941)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdHet gaat niet goed in dit land, we worden ouder en we blijven gezonder. Niet zozeer dankzij de gezondheidszorg maar vanwege de ondanks alles grote welvaart en de relatieve geringe inspanning die we er voor moeten doen om die te verwerven. Of spiegelt u zich slechts aan diegenen die het nog beter voor de wind gaat?

Begrijpelijk is wel dat iedereen, nee dit is niet helemaal juist, er zijn ook mensen die zich zorgen maken over de armoede en ellende elders, vooruit dan, de meerderheid is kien op behoud van het verworvene. Daar kun je ten dele zelfs in meegaan. Het is overigens maar de vraag wat je verstaat onder verworvenheden, maar goed. Om die te behouden zul je op zijn minst de bron van inkomsten niet mogen laten opdrogen en daar zit momenteel de clou. Dat gaat niet helemaal naar wens. 

Een gewiekste verpleegster, wijkverpleegster, heeft dit goed gezien. Diagnoses mag ze niet stellen, ik maak me zelfs sterk dat ze strafbaar is als ze dat wel doet, maar och, als je het handig verpakt, wie kan het verder schelen. Ze wil toch ons haar diensten aanbieden, uitgezonderd Wilders. Ze haalde zich daardoor zelfs de benaming haatoma op de hals, terwijl ze een o zo fijne oma is, vertelt ze zonder ophouden. U kent haar wel… 

Ze heeft een speciaal begrip gemunt, zorgmijder. Het is, net als terrorisme een begrip dat je voortdurend kunt aanwenden om onlustgevoelens, angst en het verlangen naar zekerheden en rust te bevredigen. Het is een rekbaar begrip, want wie is mijder van welke zorg? In haar opperste wijsheid geeft ze deze toelichting. Ze betreft Tibaert.


Het blijkt een “update” te zijn bij een stuk waaruit slechts een conclusie te trekken valt, deze vrouw deugt niet. Ze lijkt me niet alleen een gevaar voor de geestelijke gezondheidszorg (je kunt je afvragen of een klacht bij een bevoegde instantie niet noodzakelijk is) maar meer nog, ze doet er alles aan om fascisme vrij baan te geven in heel haar onnozelheid, bezield van haat- en wraakgevoelens. Je zult maar zo’n oma hebben die erop uit is het levensgeluk van medemensen te vernietigen.

Zie verder:

En meer, zoals…


Uitgelicht: reclame – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.