Het kippenpensioen

Robert Doisneau: Le nez au carreau (1953)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdWederom een episode uit de tragedie-comedie die Yollie weet op te voeren. Het kippenpensioen gaat eraan, deelt ze mee. Geld, geld en nog eens geld kenmerkt Bataven. Daarvoor zetten ze alle waarachtigheid en medemenselijkheid opzij, om hun superioriteit ten volle te tonen. Medestanders zijn steeds snel gevonden, het is een beetje van ons kent ons. Men herkent elkaar immers als soortgenoten in het beoefenen van daden tot behoud van de eigen soort.

Yollie is daar heel open en eerlijk over. Samen met haar kornuiten stelt ze alles in het werk om iemand te schande te maken, geheel volgens het gedegen recept van fascisten, lieden die doordrongen zijn van de slechtheid van de mens. Zelf zijn ze gepredestineerd om tot de uitverkorenen te horen die weet hebben, veronderstellen ze. Yollie toont ze ons…


André de Raaij
Huib Riethof
Dirk Hartman
Jacqueline Wouters
Eveline van Donkelaar

 


Ze is zeer voldaan over haar eigen werkstuk. 2000 hits, een hele prestatie. 


 


Onsamenhangend zijn haar dienstmededelingen wel. Voorafgaand aan dit drietal meldde ze…


 


Waarop die reactie sloeg? Dat heb ik opgezocht. Het antwoord.

 

Mijn reacties op al die waanzin via Twitter:


 

Dat is het leuke aan Eveline, ze lult zich er altijd uit of roept lul…;-) En leent blogjes…
RT @gavimensch: de 140 tekens en de vele mentions belemmeren me het twitteren over dit onderwerp @magmiauw @moniquesparla @Cornelletje @Dulfera @Experimien

Was je voor, dat weet je toch… #aangifte Al een leugen gevonden op m’n blog?
RT @gavimensch@NaseraA Ik heb nog meer aangiftes gedaan en eigenlijk is dit type ook de aandacht niet waard. Wel goed van je;-) @MChahim @Politie

Een lekker plezierig gevoel is dat. Ik hoef geen mensen te belazeren en te bedriegen. Niet over kip en haan te zeuren… Zeer comfortabel.

Nog een kleine update, in de hoop op een inhoudelijke reactie: ow.ly/noST8
(De volledige url: http://tibaert-extra.blogspot.nl/2013/07/een-bangelijk-paranoide-mensenschuw.html Wat erachter te lezen viel is dankzij censuur via Google door ingrijpen van Krapuul-zijde verdwenen)

 

 

 


28 juli 2013

 


Het meesterwerk waarmee alles begon vergeet ze ons te tonen, maar dat gemis zal ze later dubbel en dwars goed maken. Het stamt van Dirk Hartman, later terug te vinden op het blog van Peter Anshof, haar grote vriend. Zijn opereren was de reden waarom ze contact met me zocht.

Hoe ze die biografie van een baron als Dorpsgek verwerkte valt onder Viswijven te lezen. Uiteraard was ze op de hoogte van de auteur achter dat schotschrift. Ze was er ook van op de hoogte welk noodlot mijn familie getroffen heeft door de oorlog.

Samenvattend betekent dit niets meer of minder dat Yollie, Eveline van Donkelaar dus, iemand van zeer bedenkelijk allooi is, een gore fascist.
 


 

 
En verder…


Foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.