Bedriegers en fascisten…

Jean Angelou: Stereoscope


Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdFriese Pyt is wel de meest onnozele van het stel: “Huib en Arnold een beetje in de PVV-hoek drukken. Dacht het niet.” Hij vermaakt zich kostelijk, voegt hij eraan toe. Waarmee Pyt? Met de schrijnende achterlijkheid, of is het ronduit smeerlapperij, van die twee die je noemt? In de PVV-hoek drukken, hoe kom je daarbij? Daar zijn ze toch veel te beschaafd voor, en ze vinden zichzelf links. “Huib en Arnold bedriegen niemand, alleen in jouw paranoïde hoofd.”, dat zeg je zomaar langs je neus weg. Misschien kom je nog eens van een kouwe kermis thuis, dan piep je anders. 

Toch heb je je terdege geïnformeerd, valt uit je woorden op te maken, maar hoe? André, Eveline, Sjaakie en Huib, met als tipgevers figuren als Falkenstein, Strieker, Hartman, Eckhardt, Jeky en nog zo’n paar geslepen geesten. Ik verzeker je, ze zijn voor wat hun praktijken betreft inwisselbaar en ze genieten veel ondersteuning. 

Zo gaat dat, Pyt. Voor jou misschien niet helemaal te vatten, wat fascisme werkelijk is, maar juist vanwege hun praktijken jegens Tibaert komt dat dagelijkse, heel gangbare fascisme bloot te liggen en laat ik het zien. Daar hebben we geen Wilders, Bosma of Breivik voor nodig. Begrijp je? Nee, natuurlijk niet. Je bent van de hokjes en de etiketten, daar hou ik me verre van. Ook dat zul je helaas niet begrijpen. Je roept jezelf zelfs uit tot fascistenjager, dat zegt mij voldoende.

Och ja, je denkt werkelijk dat ik me ga verdedigen tegen smaad, laster, bedreigingen, leugens, noem maar op? In dat geval heb je er helemaal niks van begrepen. Pyt, vertel me eens, wat heb je zoal in je leven gedaan? Misschien ligt daar wel de verklaring voor je wereldvreemdheid en politieke onnozelheid. 


 


Blote reten, hij komt er maar niet over uitgesproken. Wat zei hij ook alweer tegen Christina, Sjaakie, Eveline en al die anderen? Ach, dat valt op te zoeken. Die AIVD is werkelijk een hele mooie. Die pisbakken niet te vergeten. Maar goed, het ging over Pyt…
 

 

 

Twitterstatus
4 augustus 2013: “@Tibaert Huib en Arnold bedriegen niemand. Alleen in jouw paranoïde hoofd.”
 

 


Misschien zet je dit aan het denken, Pyt. Ga eens na hoeveel van mijn kameraden op internet, die mij wel vertrouwen, al door het slijk zijn gehaald door figuren als André. En niet zomaar, als een grapje, maar op hoogst onbetamelijke wijze, met regelrechte fascistische praktijken. Weet je Pyt, dit weblog is in  zekere zin uniek en kan een mooi studieobject zijn voor mensen die zich in fascisme  willen verdiepen. Begin er eens mee.
 Uitgelichte afbeelding: Jean Angelou – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.