Een Bataafse ontdekt Maastricht

Mooswief – Markt, Maastricht


Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdNiet dat ze er wat van begrijpt, maar grappig is het wel, het Mooswief. Ze besteed er een blogje aan met materiaal geplukt van internet. Of ze zich in de beeltenis herkent? Wie zal het zeggen. De inspiratie kwam hoogstwaarschijnlijk door het nauwgezet volgen van wat ik te melden heb op Twitter. Iemand die een loopje nam met de geschiedenis corrigeerde ik. Uren later had ze contact met de man en bleek ik geblokt door hem. Die praktijk is me na bijna een jaar zeer vertrouwd geworden.

 

 


Zoiets is als de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Terwijl heel Limburg al deel uitmaakte van België werd Maastricht bezet gehouden door de Hollanders. Maastrichtenaren die het zich konden permitteren waren de stad ontvlucht richting Brussel. Saillant detail, de plannen tot afscheiding van het Noorden waren beraamd in Maastricht. En of Maastricht ervoor heeft moeten bloeden.

Het is een doorn in het oog van deze Bataafse, met dito denkwijze, alles moet anders zijn in Limburg. Verschillen verstoren de orde, zullen we maar denken, dat is lastig en soms zelfs gevaarlijk. Waar kennen we die logica van?

Ja, en dan was er nog Sjaakie, haar geestelijke zuster, om niet te zeggen sister in crime. Tibaert vervalst tweets, zegt ze tussen neus en lippen door. Bewijs? Geen enkel. Tja, het Bataafse schorriemorrie weet wel raad hoe je het fascisme aan de man brengt. Niemand is nog te vertrouwen, iedereen belazert de kluit, behalve zij, die doodeerlijke en lieve vrouwtjes. Ondertussen zaaien ze dood en verderf, zijn ze uit op vernietiging.


 

 
Uitgelichte foto: bron Wikipedia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.