Vrouwen die niets van mannen begrijpen

Josef Stalin (1902)
Toen hij stierf vergoten vele vrouwen tranen, hun Vadertje was niet meer…


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdPersonen die anderen paaien, tot slaaf maken en ze in een adem door bewieroken, in het bijzonder mannen die dat doen richting het “zwakke geslacht”, worden beschouwd als ware kerels, die vrouwen beschermen. Het is steeds weer dit oude liedje dat gezongen wordt, speciaal door fascisten. Ik wens me er niet bij neer te leggen, en zie, je wordt als stalker, zelfs als onmens te kijk gezet. Stalker? Internet maakt voortdurend veel duidelijk als je erbij stilstaat wie wat doet en waarom. Stalken? Zo zie ik de vuilnis, “tibaert” in de tweet en automatisch verschijnt het bericht bij me op de Hootsuite. Wie zei stalken? 

Vrouwenhater? Ach, jodenhater, moslimhater, katholiekenhater en bedreiger van kinderen was ik al. Dit kan er dus best bij. Yollie is werkelijk niks te dol

Nog een stalker, ook vrouw.


 


Waarom doen ze dat, waar bemoeien ze zich mee? We waarschuwen juist tegen die stalker zeggen ze vervolgens. Nee, van dergelijke mensen, vrouwen begrijp ik bitter weinig. Ze liegen, schelden en lasteren of het de gewoonste zaak van de wereld is. Mijn idee, ze begrijpen überhaupt weinig van mensen die onbevooroordeeld contacten knopen en mensen niet in hokjes plaatsen. Die mensen aardig kunnen vinden ook al verschillen ze van zienswijze. Dat laatste lijkt me zelfs volstrekt normaal, althans dat behoorde zo te zijn. 

Het zou niet mogen verbazen dat juist vrouwen als Sjaakie en Yollie goed overweg kunnen met smeerlappen en regelrecht schorem. Ze kunnen ze gebruiken en die kerels vinden het heerlijk gebruikt te worden. Anders geformuleerd. Hunkeren ze naar bescherming van echte kerels, als instrument voor hun smerige zaakjes of willen ze de sterke vrouw uithangen, zoals ze zichzelf zien en wat dat dan ook moge betekenen? Steeds op zoek naar zwakke plekken bij de door henzelf gecreëerde tegenstanders?

Simpelweg hun beperkingen onder ogen zien durven ze niet aan, dan stort een wereld voor ze in elkaar, dat is overduidelijk. Als aanrader voor al die politiek ongeletterden: lees eens de geschriften van Stalin. Op zijn minst leren ze dan de werking van het (staats-)kapitalisme kennen, voordat ze weer iets gaan roepen over communisme of socialisme, waar ze nooit een mallemoer van begrepen hebben. En laten we ook in dit verband niet vergeten, Stalin was een nationalist, als niet geboortige Rus, in hart en nieren. Waren daarom die vrouwen zo verdrietig bij zijn overlijden?


 

Uitgelichte foto: Josef Stalin – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.