Een orgastische siësta met een pikante dame

Siësta


Toegevoegd februari 2019 en terug gedateerdHonderd jaar geleden kon men nog ongehinderd door Europa trekken, er waren geen grenscontroles, paspoorten moesten nog uitgevonden worden. Het Fin de Siècle werkte nog door, al was de sfeer onheilspellend. Engeland wilde persé een oorlog om zijn positie als heersende (en rovende) wereldmacht veilig te stellen, Duitsland betwistte die en wilde greep krijgen op de oliekraan in het Midden Oosten en tevens haar voedselvoorziening veilig stellen.

Mijn Duits-Franse grootouders verkeerden toen nog in Engeland, alwaar m’n moeder geboren werd. We kunnen het ons nog nauwelijks voorstellen, maar veel mensen in die tijd spraken twee of drie talen, zeker in Midden Europa. Frans was de taal voor de geletterden, Engels werd in Europa praktisch uitsluitend gesproken in het Verenigd Koninkrijk. Nu zitten we met haar opgescheept als een lingua franca. Uniformiteit alom, eendimensionaal. Een culturele en sociale verarming van jewelste. U zei vooruitgang?
Twee jaar na de geboorte van m’n moeder was Europa tot een onontwarbaar kluwen van strijdende partijen geworden, dood en verderf alom. Uiteindelijk zou deze oorlog leiden tot vernietiging van drie grootmachten en het begin betekenen van een nieuwe grootmacht de USA. Het vervolg op deze machtsstrijd om grondstoffen zou 20 jaar later losbarsten en uitgroeien tot een wereldbrand. Met de gevolgen zitten we nu als mensheid opgescheept onder regie van diezelfde USA. Hun dictaat dienen we te volgen, niet goedschiks, dan kwaadschiks. Aangezien wij aan de kant van de profiteurs staan gaat het ons vooralsnog voor de wind.


Waarom staan de vraagstukken die hiermee samenhangen, denk aan het klimaat en de migratie, de onstilbare behoefte aan energie, de rol van het kapitaal, niet centraal in het onderwijs? Mogen kinderen niet leren nadenken over de problematiek die ons allen betreft? Mogen ze niet leren samenwerken, luisteren naar andere opvattingen over economie, cultuur, religie?

Ik denk het. Tegelijkertijd worden ze opgevoed tot consumenten, tot personen die beducht moeten zijn op eigen voordeel. Bluffen moet je, las ik in de krant, de vakbeweging geeft daarvoor speciale cursussen aan vrouwen, dan kunnen ze beter mee in de ratrace. De vakbeweging, eens de schrik van het kapitaal. Hoe kon het zover komen? Ja, daar waren twee wereldoorlogen en vele meer voor nodig. Onze vrijheid, weet u wel? En de massa, die gelooft.

Om dit spel, dit machtsspel, want iets anders is het niet, te kunnen spelen zijn raddraaiers zeer welkom. Ze richten de blik in de andere richting, we maken het nu al jaren mee met volksverlakkers als Wilders en Orbán, precies zoals Hitler en zijn trawanten deden, en de klus, het scheppen van angst, een bedreiging, het creëren van een vijandbeeld, is geklaard en succes verzekerd. Ze vinden op hun beurt massaal klonen die dit handwerk oppakken.

Als je er alert op bent ontmasker je ze vrij snel. Autoritair, trefzeker in het beledigen en bespotten van de medemens. Je vindt ze in alle geledingen van de maatschappij, in de politiek en de media en nu vooral op internet. Ze bestoken ons met propaganda, met smaad en laster, fake news en zetten alles op alles om de nuance, het debat, een tegenstem uit te schakelen.

Een afschrikwekkend voorbeeld heb ik in levende lijve ontmoet. Omdat ze het zo’n geslaagde grap vond, stuur ik als reactie op dat verjaarscadeau haar eentje van mij toe. Ik ben immers jarig vandaag. Met degenen die haar, en ik moet zeggen achteraf correct, tot haatoma bestempelden bouwde ze een warme relatie op. Personen n.b. die staan voor dood en verderf, liever vandaag nog dan morgen. Mijn conclusie die ik hieruit trek is dat fascisme beslist niet uitsluitend een kenmerk van extreem rechts is. Van lieverlee denk ik dat de wegbereiders eerder links te vinden zijn om een veelheid van redenen. Maar dat is voor een ander maal.

Nu de inleiding op mijn verjaardagscadeau dat ik heb samengesteld aan de hand van het zoeken op @gavimensch-@jekylline. Orgasme… Deze tweets stonden bovenaan en zijn dolkomisch. Op de overige kom ik in een volgend stukje terug.


 12 aug. 2013
Ga ik even een siësta doen overlijdt de patiënt, dat zul je altijd zien. Ben wel blij voor hem en de familie in dit geval, dat wel.

 12 aug. 2013
. Wat moeten dit soort berichten op twitter?

 12 aug. 2013
Respectloos, hè?!

 12 aug. 2013
wat is er respectloos?

 12 aug. 2013
het feit dat je dát al moet vragen! Siësta níét goed gevallen, zeker.

 12 aug. 2013
En hou die nep psycholoog uit mijn tl!

 12 aug. 2013
Als antwoord op 
Ja, dat (een leugen) heeft zij van twitterfasciste Jekylline. Wat een ‘dame’ .

 

 


 18 aug. 2013
Siestatijd? RT : Een orgasme doet meer goeds voor je hersenen dan kruiswoordraadsel
 
 18 aug. 2013
@Brasil_Lover_ Sinds wanneer ben jij van de seksuologie?
 
 18 aug. 2013
Zeg hoeveel jaar ben jij vrouw en voorlichtster geweest? Buro Rutgerstichting gerund? Of kijk je zoekend naar beneden?
 
 18 aug. 2013
. U spreekt? Dat is een bijzondere ervaring. Normaal negeert u mijn verweer of beweert zaken achter mijn rug.
 
 18 aug. 2013
. Maar ik ben idd geen vrouw, om maar eens op uw absurde vraag in te gaan. *schikt geslachtschromosomen*
 
 18 aug. 2013
. Maar ik vergeef het u, aangezien niemand zonder fouten is. Maar ga mij geen onzinvragen stellen.
 
 18 aug. 2013
Volkomen zinloos om met deze mevrouw in discussie te gaan.
 
 18 aug. 2013
Zij geeft mij geen kans, zeer kwalijke zaak.
 
 18 aug. 2013
Nee, weet ik. Heb het ook wel eens geprobeerd. Ondoordringbaar en volkomen overtuigd van eigen gelijk.
 
 18 aug. 2013
of kreeg jij geen gelijk? Vanwaar deze ruzie houding? Wij volgden elkaar toch al niet meer? Ruikt naar zoeken;-)) Dag Becky
 
 18 aug. 2013
Nou ik RT nog eens iets over orgasmes levert me een zure Mrs op en een socalled seksuoloog beide met zin in fitties, Doe een siësta! ;-))
 
 18 aug. 2013
Zo is het. En nu weer spelen buiten, zeurdruiven!
 
 18 aug. 2013
Als antwoord op 
Kennen jullie die ? Hij heeft de retwitteritis. Help hem er even vanaf. Dank, schatjes

 


Goed te weten, voor deze vrouw is testosteron de bron van alle kwaad in de wereld. U begrijpt, want ze ziet zichzelf ook als feministe, wat mannen te wachten staat bij een toekomstig matriarchaat, waarin dergelijke vrouwen de dienst uitmaken. God verhoede dat het ooit zover komt. Vergeet niet, in het elkaar bestrijden, concurrenten uitschakelen, intrigeren, vieze spelletjes spelen, daarin zijn vrouwen meer bedreven dan mannen. Dit is geen waardeoordeel, slechts een constatering.Uitgelicht: gif – bron – Kaart – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.