Fascisme volgens een anti-fascistische fascist

 

PALESTINIAN TERRITORIES. Gaza Strip. Beit Hanoun. August 2014. Destruction in the northern district of Gaza. 

Photograph: Marco Longari/Agence France-Presse/Getty Images 
screenshots juli 2013

Nee hoor, dit is geen satire, dit is bloedserieus. Ze heeft gegoogled op “fascisme”, deze arme ziel, en zie wat eruit rolt. Ze stelt zelfs een diagnose, ze is geen fascist. Toch mooi dat ze zich schaart bij al die lieden waarvan we nooit iets vernomen hebben toen Wilders alsmaar erop hamerde dat de islam een fascistische ideologie is en geen religie. 

Nogmaals, voor de honderdste zoveelste maal, de islam kan niet fascistisch zijn. Op de eerste plaats al niet omdat er geen centraal leergezag bij heerst, om over de rest maar te zwijgen. Werkelijk niemand, maar ik zal best wat gemist hebben, heb ik over die centrale stelling van Wilders horen vallen. Hij houdt ze nog steeds staande, zonder dat iemand hem ooit aan de tand heeft gevoeld wat hij onder fascisme verstaat. Een schandaal op zich. 

Uit beider handelen, uit dat van Van Donkelaar en dat van Wilders, blijkt dat ze in hart en nieren fascisten zijn. Dit is geen schelden, maar een feitelijke constatering. 

Nu het brevet van onvermogen, zoals je dat van ongeletterden mag verwachten. Ook wat dat betreft passen die twee bij elkaar, nog afgezien van het feit dat ze beweren het gelijk steeds aan hun kant te hebben, maar dom zijn ze niet, wel sluw. Ze liegen nooit en ze hebben beiden het beste met de mensheid voor, beweren ze.

O jee, ze vraagt “bewijs”. Vooruit, mijn blog staat vol van die zooi, eentje dan, omdat ie zo leuk is en rechtstreeks met Wilders te maken heeft. Iemand weigeren te verplegen vanwege zijn politieke opvattingen, onder welke noemer schaar je dat, Eveline? De kwalificatie “haatoma” werd vervolgens je deel, zeer begrijpelijk. Voor ik het vergeet, heb je je al verdiept in het zionisme? Ook daar begreep je geen mallemoer van en je reactie was een door en door fascistische. Weet je nog?

Het woord aan Van Donkelaar, iemand die echt van onecht weet te onderscheiden. Ze zegt te weten wat fascisme betekent, het valt op m/n andere weblog terug te lezen…

tibaert blogspot


Update februari 2017
 

 

 

 

Een reactie op “Fascisme volgens een anti-fascistische fascist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.