Fascist als koosnaam

400 Coups (Jean-Pierre Leaud)
François Truffaut: “I’m an unstable psychotic individual with perverted tendencies.”


Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdWaar gaat dit over? Over een vrouw die teer bemind wordt door warhoofdige figuren van links en rechts. Een vrouw die symbool staat voor het volkse, niet het volk, dat bestaat niet, hoe men dat ons ook wenst wijs te maken. Hooguit kun je spreken van een bevolking. De vrouw heet Jacqueline Wouters, bekend als Sjaakie. Ze spreekt met een onvervalst plat Amsterdams accent, is blond, ze noemt zich zangeres van het levenslied en fotograaf. Het is me wat…

Eerst even dit. Het verbaast me dat mensen die overduidelijk in hun waarneming tekort schieten, een beetje ziende blind zijn door welke oorzaak ook, zo snel met de vinger wijzen onderwijl luid roepend, gestoord, gek, psychopaat. Ze gaan zelden of nooit in op tegenargumenten, ze wensen geen vragen te beantwoorden en hebben steeds een frame paraat. 

“Die vieze oude trol tibaert vrouwen bedreigen” lees je, afkomstig van genoemde Sjaakie. Toch zeggen mensen als De Raaij en Riethof, die haar kennen, dat ik haar lastig val, haar stalk, haar goor stalk. Wat moet je daarmee? Voor de zoveelste keer zeggen, lees dan? Die twee hebben een universitaire studie afgerond, op zijn minst een indicatie voor enig denkvermogen, mag je veronderstellen. 

Sjaakie verwijst naar een stukje van een vrouw, een schandelijk stukje, rijp voor justitiële vervolging. Inmiddels maakt de bewuste auteur het alsmaar bonter. Ook hier weer, die twee kerels vallen zonder blikken of blozen ook die vrouw bij. Ze zijn het zelfs volstrekt eens met doorgewinterde fascisten als het Tibaert betreft. Namen? Kijk maar terug op dit weblog vanaf oktober vorig jaar.

Willen deze mensen wel een open democratische samenleving, waarin ieder recht van spreken heeft en zich als vanzelfsprekend wenst te verantwoorden? Met nadruk: verantwoorden. Het hoort onlosmakelijk verbonden te zijn aan die “VVM”, anders verwordt het al snel tot het recht van de sterkste. Juist dat laatste lijkt me bij types het geval, die niet willen weten wat er aan de hand is, nooit gehoord hebben van hoor en wederhoor, maar star de ingeslagen weg naar het eigen doel vervolgen.

Een dergelijke handelwijze kan slechts leiden tot een autoritaire, fascistische orde. Vrij gekozen of tenminste mogelijk gemaakt door de protagonisten, of ze nu voor of tegen de machthebbers zijn.

Als illustratie tweets m.b.t. @InsomniaAtWork, die ik verder niet ken en dat wil ik ook zo houden. Hij kwam ongegeneerd bij me binnenvallen en heb wel voor de afwisseling weer eens gereageerd, niet zonder reden.
 


 

 


29 aug. 2013
Het vertrouwd lijstje weer eens uitgebreid:
 heet die account. Beslist volgen. Hier komt veel samen…

29 aug. 2013
Praat eens met Ze weet alles van psychiatrie en met voor de assistentie…;-) RT @insomniaatwork: @Tibaert dank!! Tijd voor een lijstje van doorgedraaide randdebielen!

29 aug. 2013
AFA? Daar is mee in de weer…;-) RT :  @Eerdmans zinloos! @Tibaert is hersenloos rudiment van RAF en AntiFa dus kansloze stumpert

29 aug. 2013
Waarom praat je tegen me? Lijkt me niet zo verstandig…;-) RT :  @huibree ik zal alvast een TBS longstay met dwangverpleging boeken voor jezelf. heb je een leven? Zelden zoiets gezien

29 aug. 2013
Als antwoord op
Weet je, eerlijkheid duurt het langst en kost de minste moeite… Zie nu zo’n met al haar bedrog…;-)

29 aug. 2013
Je meent het…;-) Weet je wat dialoog is overigens? Sjaakie cs zeker niet. RT @JacquelineWxxx we leren van elkaar, altijd open voor dialoog, in tegenstelling tot veel extreme linksen hier #tibaert en cornuitem

 

Anonymus Morpheus71@InsomniaAtwork: “Juist door een extreem gestoorde als @Tibaert word fascist een koosnaam voor mij. Extreem links is in alle opzichten militanter dan rechts!”

Huib Riethof: “@InsomniaAtwork Steun actie van @Onedinline2010 cc @GaviMensch”

Fascisten van welke kleur ook herkennen elkaar meteen en ondersteunen elkaar wederzijds in hun strijd tegen ongewenst.

BIJLAGE: @InsomniaAtWork – @Tibaert – TLUitgelicht screenshots: François Truffaut – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.